FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. k.: FK V. február vs. 1. FC Jemné a solené 2:2 (2:0)

Šimon — 13. 05. 2014

Výbornému vstupu do sezóny chyběla jen maličkatá drobnost – uhájit vedení nabyté v prvním poločase, žel nepodařilo se. Jemné a solené od začátku působili velmi fotbalově, ale občas zapomínali na zadní vrátka, čehož dokázali kolchozníci několikrát využít. Február zdárně před svým vápnem důrazně odebíral balóny a díky rychlým protiútokům nebývale často ohrožoval brankáře soupeře.

Nejprve se do dvou šancí dostal rychlík Cajda, ale ke gólu mu vždy chyběl krok či pár centimetrů. Co se nepovedlo Cajdovi, zvládnul po Dědkově autu Michal, který se tváří v tvář brankáři nemýlil a střelou k tyči poslal Február do vedení. Soupeř se snažil na Telgárt vyzrát fotbalově, dvakrát se po rychlé kombinaci ocitl jemný a solený útočník před samotným Jansičem, ale ten svými včasnými výběhy gólům zabránil. Když soupeř své šance neproměnil, udeřilo na druhé straně – Šimonův aut prodloužil na Cajdu Jencek a Cajda si před gólmanem tentokrát věděl rady a zvýšil na 2:0.

Do konce prvního poločasu měl ještě gól na kopačce Šimon a Jencek, ale třetí branka již Februáru souzena nebyla.

Ve druhé půli Jemné a solené výrazně přidalo, Február se povětšinou urputně bránil, ale dokázal i nebezpečně rychle zaútočit. Když už se zdálo, že se Telgárt z náporu vzpamatoval, udeřilo z nenápadné akce soupeře. Solený aut směřoval na přední tyč, kde se bohužel v hlavičkovém souboji prosadil útočník soupeře a přes hlavou tečujícího Dědka poslal balón do šibenice na přední tyči. Februáru se následně nepodařilo vymanit z tlaku a pár minut po první brance přišla druhá pozdravenka od soupeře. Odražený míč po rohovém kopu dokázal obránce soupeře utajenou střelou poslat zpět na Jansičovu branku a k překvapení všech zapadl balón přesně za zadní tyč.

Naštěstí po vyrovnání Február přeci jen vyrovnal hru a soupeř již neměl dost síly na dokonání obratu. V závěru zápasu již vyložených šancí ubylo a soupeři se tak spravedlivě rozešli po remíze 2:2.

25. března 2014 Aritma

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Cajda, Zelí – Michal, Jencek, Ondra

Góly: 9. Michal (Dědek), 17. Cajda (Jencek)

Soupeř skóroval ve 45. a 50. minutě.