FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. k.: FK Víťazný február vs. Celtic Prague 1:6 (0:4)

Šimon — 12. 09. 2012

bohous-small-ii• Šest medvědů s cibulkou na úvod sezóny • Februáru se z juniorky Dukly trochu zatočila hlava • Takový kolotoč uměl rozjet snad jen Pavel Poulíček • Přehnali borci z Telgártu letní přípravu? • Jansič: “Předsezónní turnaj v Pardubicích byl na hranici kolapsu organismu“ • Titulem krále střelců se zatím honosí šutér Bohouš • Jencek v Běchovicích slibuje gólovou odpověď • Poslední trénink osudný pro lazara Cajdu • Nejlepšího řízka umějí v čínské restauraci v Záběhlicích • Výtečná gábinka s ležákovou pěnou navrch •

Na úvod sezóny čekal Február nelehký soupeř, o jehož kvalitách nebylo pochyb od úvodního hvizdu. Přestože se červenožlutí snažili, seč jim síly stačily, nakonec byl výsledek 1:6 pro Telgárt ještě značně milosrdný. Z opor chyběl tentokrát na předsezónním trapném tréninku Šimonem zraněný Cajda, dále etiopský velvyslanec Wydle a Ondra, který si údajně něco prohlížel u doktora.

Přestože zápas jednoznačně vyzněl pro soupeře, úvod utkání patřil Februáru. Kolchozníci ještě zkraje stíhali napadat, a tak se do úvodní šance prodral snadno Šimon, ale tváří v tvář gólmanovi nevystřelil příliš razantně a s jeho střelou si brankář Celticu dokázal poradit. Hned vzápětí našel z rohu Jencek naběhnuvšího si Šimona, ale jeho dorážka jen těsně minula branku. Soupeř byl z „náporu“ Februáru lehce zaskočen, a tak v úvodu ještě dovolil po Šimonově centru hlavičkovat zcela volného Bohouše, žel ten opět minul branku. Ke střele se ještě dostali Filip a Jencek, ale gólman Celticu vše vyřešil.

Soupeř po šancích Februáru zvýšil tempo hry a rázem měli zelenobílí mladíci navrch. Obrana Telgártu nezvládala hlavně rychlé náběhy po lajně a z jednoho takového, kdy zaspal Filip, se soupeř snadno ujal vedení 1:0. Hned vzápětí však mohl odpovědět Šimon, kterého autovým vhazováním našel Bohouš, žel jeho zdařilá hlavička skončila jen na spojnici branky. Po této šanci Februáru již v prvním poločase útočilo de facto jen jedno mužstvo a Február jím rozhodně nebyl. V rychlém sledu si nejprve dal Dědek ukázkového vlastence (Jansič neměl sebemenší šanci…) a poté Zelí nezachytil další útok po lajně a v 15. minutě to bylo již 0:3.

Po zbytek první půle přeci jen Február zlepšil obranu, ale nakonec čtvrtý gól daroval soupeři zcela zadarmo. Jansičův nepovedený odkop našel zcela osamoceného útočníka Celticu, který se příliš nerozmýšlel a přesnou střelou navýšil skóre na 0:4. Dalších několik nebezpečných útoků soupeře zůstalo naštěstí nevyužito.

Úvod druhého poločasu opět chvilku patřil červenožlutým, kteří si vytvořili i několik šancí. Nejprve se po Šimonově vysunutí objevil před gólmanem Bohouš, ale byl již příliš blízko a brankáře neprostřelil. Hned vzápětí si ale spravil chuť a po individuálním průniku levačkou prostřelil v tu chvíli statického brankáře. Další příležitost měl např. Šimon po ideální Jenckově přihrávce, ale k lepšímu zakončení mu chyběl půlrok.

Soupeř však nijak neochaboval ve svém tempu a v momentě, kdy obránci Februáru včas nepřistoupili k hráčům Celticu, bylo zle. Pátý gól vstřelil od lajny bodlem pod víko zcela neatakovaný hráč soupeře, který tak po zásluze opět odskočil na čtyřbrankový rozdíl. Občas se možná zdálo, že Február opět sníží, ale ani Zelí, ani Jencek nedokázali své střelecké příležitosti proměnit. Poslední šancí byl dalekonosný Šimonův přímák, který vypadnul brankáři z náručí, nikdo však poskakující balón nebyl schopný doklepnout do sítě. K závěru zápasu přidal po přečíslení v klidu hrající Celtic Februáru na cestu 6. gól a nebýt několika Jansičových zákroků a potřebného štěstí, skóre mohl ještě navýšit.

Úvod sezóny Februáru vůbec nevyšel, je však třeba říci, že soupeř byl svou pohyblivostí a technickou zdatností nad síly kolchozníků, kteří nakonec můžou být rádi jen za půltuctový nášup.

6. 9. 2012 Záběhlice

Sestava: Jansič – Bohouš, Dědek, Šimon, Michal – Filip, Jencek, Zelí

Góly: 35. Bohouš (Šimon)

Soupeř skóroval: v 7., 12., 15., 41. a 49. min