FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. k.: FK Víťazný február vs. Demoliční četa 1:1 (0:0)

Šimon — 25. 05. 2013

První utkání 27. sezóny Víťazného februáru se odehrálo v zimním chladném počasí na ne příliš oblíbeném hřišti Novoborská. Soupeřem byla Demoliční četa – stará známá z minulé sezóny, kdy Február vcelku bezproblémově na stejném hřišti zvítězil 2:1. V úvodním utkání jara se představila nová posila Februáru Mátis, jehož technické pojetí fotbalu bude jistě přínosem do řad ostatních kopáčů v červenožlutém dresu.

Soupeř se oproti loňsku představil s trošku pozměněnou sestavou, z nichž někteří hráči svým důrazem „lehce“ přeháněli únosnou mez. Zvláště dohrávání hráčů u železného hrazení hřiště nebylo zrovna košér, naštěstí se nikomu nic nestalo.

První poločas byl dosti nepřesný z obou stran, na tvrdém povrchu skákal balón jako hopík a účinnější se jevila co nejjednodušší hra. V dobrých příležitostech se ocitli Šimon, několikrát Jencek, Ondra a Cajda, ale střely kolchozníků mířily vždy zbytečně nahoru do připravených rukou gólmana. Jediná Cajdova po zemi se ploužící střela od půlky se lehce otřela o tyč branky zkoprnělého gólmana čety, ale branku se v prvním poločase vstřelit nepodařilo. Soupeř na druhé straně hodně kousal ze standardních situací a po zbytečných ztrátách balónu na polovině hřiště, ale Jansič byl toho večera pozorný.

Ve druhém poločase se začal Február více prosazovat kombinační hrou a gól visel ve vzduchu. Nakonec se po perfektním Dědkově autu ujala Mátisová střela po zemi, na kterou nestihl gólman čety vůbec reagovat. Zápas se po vedoucím gólu Februáru postupně z fotbalu pozměnil na nervózní okopávanou plnou průpovídek a s řadou nesmyslných zákroků, naštěstí se vše obešlo bez zranění.

13 minut před koncem soupeř po další hloupé a zbytečné ztrátě Februáru na polovině hřiště dosti šťastným gólem po přečíslení srovnal, ale to bylo z jeho strany po fotbalové stránce vše. Február však již na odezvu nenašel dost síly a hlavně přesnosti, i když šancí měl dostatek. V největší se po akci Šimona a Mátise objevil Ondra, ale sám před gólmanem nastřelil pouze jeho pupek. V poslední minutě propadnul balón na zadní tyči k Jenckovi, ale ten se zřejmě šance zalekl a branku vysoko přestřelil.

V nervózním utkání tak bral Február pouze bod. Do dalších jarních zápasů navíc kolchozníci přišli o Šimona, kterému byla pár dní po zápasu diagnostikována zrádná mononukleóza…

27. 3. 2013 Novoborská

Sestava: Jansič – Bohouš, Dědek, Šimon, Cajda, Jencek – Michal, Filip, Ondra, Mátis

Góly: 38. Mátis (Dědek)

Soupeř srovnával ve 47. min.