FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. k.: FK Víťazný február vs. LSD Orgasmico 4:3 (0:2)

Šimon — 04. 04. 2012

bohous-bystra-small• Drama na Hanspaulce se šťastným koncem • Zapomněl správce hřiště, že je už jaro? • Specialista na penalty Cajda střílel na jistotu • Cajda: „Nechal jsem si poradit od Jencka a málem to vyšlo!“ • Zraněný Šimon nedohrál • Velkolepý obrat ve druhém poločase • Bohouš lítal jako za mlada • Bohouš: „Šlo to i bez vítězných tepláků.“ • Michal si svou nejlepší střelu nechal až na konec • Z Hanspaulky tentokrát po vlastní ose •

Po dlouhé zimní pauze nastoupil konečně Február ke svému premiérovému zápasu ve vysněné páté lize. Zpočátku to na nesmyslně zastřešené Hanspaulce vypadalo na nováčkovské selhání, ale zlepšená hra ve druhém poločase přinesla nevídaný obrat a kolchozníci si tak po zásluze připsali první jarní dva body.

V úvodu prvního poločasu se zdálo, že Február má mírně navrch, k dobrým střeleckým příležitostem se protlačili Šimon a Michal, ale jejich střely míjejí branku Orgasmica. Červenožlutí se dál snažili, ale vzápětí přišel dobře sehraný soupeřův break a přesná střela si našla skulinu mezi Jansičem a přední tyčí – 0:1. Február je lehce otřesen a po krátké mezihře přichází po autovém vhazování náběh soupeře do vápna, na který obrana reaguje pozdě a rázem je to 0:2.

Rolníci se však s takovým vývojem nehodlali smířit, avšak jejich hra působila zbrkle a místo kombinace po zemi byly k vidění nesmyslné přihrávky vzduchem, které bylo těžké zpracovat. Hra Februáru byla naprosto bez důrazu, ale přesto se několik příležitostí ke vstřelení branky naskytlo. Nejprve se dvakrát těsně zastřeloval Šimon, střelami se připomněli i Michal a Cajda, ale gól stále nepřicházel.

Další velkou příležitost měl Február v podobě penalty nařízené za ruku v pokutovém území. Poslední úspěšný penaltový střelec Šimon byl v té době na lavičce, a tak se balónu nakonec chopil Cajda. Přestože se mu penalta vůbec nepovedla, brankář do středu mířící střelu vyrazil jen k dobíhajícímu Jenckovi, ten však měl na zacílení málo času a v pádu poslal balón vedle branky Orgasmica.

Soupeř do konce poločasu ještě zahrozil dvěma nebezpečnými breaky, ale do konce poločasu se kromě svalového zranění Šimona, po kterém byl nucen odstoupit, již nic vážného nestalo.

Ve druhém poločase se po přestávkové poradě hra Februáru neuvěřitelně zlepšila a soupeř, kterému valem ubývalo sil, se víceméně jen soustředil na bránění dvougólového náskoku. Kolchozníci si i přes občasné nezdary dobře přihrávali, vzadu soupeře k ničemu nepustili a postupem času naplno přebzali děj zápasu do svých rukou.

První gól přišel po parádní Bohoušově střele, kdy poprvé někdo z kolchozníků vystřelil do nižší poloviny branky, a rázem bylo sníženo na rozdíl jediného gólu. Neuplynulo ani pár chvil a rychlý přechod do útoku zakončil Filip umístěnou střelou na přední tyč, za kterou se gólman soupeře jenom ohlédnul a bylo srovnáno.

Po vyrovnání přeci jen došlo k lehkému uspokojení a z náhodné akce po autovém vhazování se soupeř ještě jednou a naposledy dostal do vedení 3:2. Hned vzápětí všem družstevníkům zle zatrnulo, když po nedůrazu u brankové čáry byl Jansič lehce přehozen, ale naštěstí se balón padající do branky jen odrazil od jejího břevna.

To bylo ze strany soupeře vše a Februáru nezbylo, než vše vrhnout do útoku. Poctivou přízemní hrou se nakonec Telgárt dostal brzy k ohrožení branky a v závěrečných minutách vsítil zasloužené dvě branky. Nejprve dosti šťastnou střelou vyrovnal Filip (brance notně pomohl spící brankář soupeře), poté Cajda náhodně trefil tyčku a v posledních okamžicích se po Bohoušově střele prosadil z úhlu střílející Michal. Jeho střela na 4:3 byla toho večera posledním gólovým zápisem a Február tak mohl začít slavit své premiérové vítězství v páté lize.

2. 4. 2012 Hanspaulka

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Dědek, Šimon – Michal, Filip, Jencek

Góly: 37. Bohouš (Cajda), 41. Filip (Jencek), 55. Filip (Jansič), 59. Michal (Bohouš)

Soupeř skóroval: 8. min (0:1), 12. min (0:2) a 48. min (2:3)