FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. 1.FC Kamarádi 3:1 (0:0)

Šimon — 13. 09. 2016

V prvním podzimním kole se Február v úmorném vedru utkal s týmem Kamarádů, s kterým v historii ještě nikdy neměl tu čest změřit síly. V brance tentokrát nastoupil Dan, v útoku nová hvězda týmu Martin a po delší pauze navlékl červenožlutý dres (s vypůjčenou Cajdovou sedmičkou) navrátilec Dědek. Věkový průměr soupeře byl minimálně o deset let nižší, takže Február od začátku moc nejančil a čekal na svou příležitost.

Zápas byl zpočátku vyrovnaný, hrálo se víceméně kombinačně po zemi, bez faulů a v duchu fair play. Soupeř se občas dostal do zakončení, ale většina jeho střel byla zblokována obránci anebo si s výjimečně proniknuvšími střelami poradil pozorný gólman Dan. Február postupně začal vystrkovat růžky se šéfem ofenzívy v podobě Martina se urodily první šance. V ideální pozici se nejprve objevil právě Martin, ale těsně minul, vzápětí Martin průnikovou přihrávkou vyzval Šimona, ale jeho pokus dokázal gólman vykopnout. V další dobré pozici se objevili Jencek, Wydle a hlavičkující Bohouš, ale gól stále nepřicházel. Poslední ideální příležitost k brance nevyužil Šimon, jeho střelou na zadní tyč po rychlém breaku dokázal gólman Kamarádů konečky prstů vytáhnout mimo tři tyče.

Po poločasovém motivačním pohovoru Februáru na téma ženské krásy nastoupili hráči červenožlutých do druhé půle s daleko větším drajvem. Soupeř v obraně nedostupoval hráče tolik natěsno a díky chytrým Martinovým přihrávkám se rodily další šance. Soupeř občas odpověděl nebezpečnými závary, zvláště po standardkách, ale jeho největší šance dokázal zblízka reflexivně pochytat Dan anebo mu v nejožehavějším případě pomohla tyčka. Ve 40. Minutě již konečně udeřilo. Martin vybídnul přihrávkou rozběhnutého Wydleho, který se příliš nerozpakoval a vymetl pravou šibenici – 1:0. Február byl rázem na koni, ale stačil jeden nepohlídaný útok soupeře a bylo po chvilce srovnáno. Kamarádi dokázali využít zaspání obránců a po chytré přihrávce za zkoprnělého Wydleho vyrovnali do zcela odkryté branky. Vzápětí ještě soupeř pohrozil střelou do břevna, ale zbývající minuty patřily již jen Februáru.

Nejprve Martin ideálně podruhé našel v náběhu Wydleho a ten druhou skvěle k tyči umístěnou střelou nedal gólmanovi šanci – 2:1. Február navíc nepolevoval a lehce rozhozený soupeř nestíhal bránit. Dvakrát střílel Bohouš, v ideální pozici promáchl Jencek a Martinův úprk přes celé hřiště skončil střelou, která těsně minula zadní tyč branky. Martin si vše vynahradil třetí gólovou přihrávkou, kterou tentokrát vyzval Jencka. Ten si položil brankáře a z ostrého úhlu levačkou zvýšil na 3:1.

V závěru Február soupeře do výraznější šance již nepustil, naopak Martin mohl po tanci mezi obránci ve vápně pohodlně skórovat, ale trefil jen záda válejícího se obránce, následnou Jenckovu dorážku stačil brankář vyrazit. Po obstojném výkonu s řadou šancí a důraznou obranou si Február zaslouženě připsal vítězství v úvodním zápase sezóny. Výhra byla oslavena v přilehlé čínské restauraci, o jejíž kvalitě čepovaných piv se v celých Záběhlicích vyprávějí legendy.

8. září 2016 Záběhlice

Sestava: Dan – Šimon, Wydle, Bohouš – Jencek, Martin, Dědek

Góly: 40. Wydle (Martin), 48. Wydle (Martin), 54. Jencek (Martin)

Soupeř skóroval ve 44. minutě.