FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. AG Team 0:1 (0:1)

Šimon — 10. 10. 2013

V úvodním podzimním kole se Február potkal se starým známým soupeřem z jarní sezóny, kdy s AG Teamem v posledním utkání soutěže prohrál dosti zbytečně 0:3, kdy nevyužil jasnou převahu v první půli, která bohužel skončila 0:0. Podzimní sestava soupeře se té jarní moc nepodobala, v brance však zůstal výtečný gólman, a tak bylo jasné, že to střelci Februáru opět nebudou mít vůbec jednoduché.

Úvod zápasu patřil jako téměř vždy Februáru, žel hned v úvodní velké šanci trefil po Jenckově ideálním autu hlavičkou Šimon tyč a jeho následná dorážka se mezi tyče nevešla.

V další ohromné příležitosti se ocotnul Dědek, ale svůj průnik z boku zakončil jen rozezvučením tyče. Soupeř měl problémy s bráněním vápna a tak další aut letěl na osamoceného Michala se Šimonem, žel prvně jmenovaný hlavičkou jen těsně minul branku AG Teamu. V dalších šancích se ocitnul Bohouš a Ondra, ale tentokrát se vytáhnul gólman soupeře.

Soupeř hrozil převážně skrze svého rychlého vysunutého útočníka, který se vždy dokázal chytře uvolnit, ale varování pro obranu Februáru nebylo asi dostatečné. Poté co několikrát dokázal přehrát svého bránícího hráče (dvakrát si na něm vylámal zuby Šimon) padnul černý Petr nakonec na Cajdu. Ve 24. minutě se útočník AG Teamu rozběhl těsně za půlkou a i přes Cajdovu snahu se propracoval ke gólové střele a poslal tak svůj tým do vedení. V první půli rovněž přišel Február o svého bijce ze zadních řad Dědka, který si obnovil zranění lýtkového svalu.

Ve druhém poločase se Február hnal za vyrovnáním a snažil se kombinací roztlouct zataženou defenzívu AG Teamu. Naopak soupeř se ve druhé půli de facto soustředil jen na bránění a dlouhé nákopy, ale občas z nich dokázal obraně Telgártu zle zatopit.

Bohužel snaha Februáru končila převážně před vápnem soupeře, když už se rolníci dostali do zakončení, většinou byly jejich střely zblokovány nebo si s nimi poradil opět ve výborné formě chytající gólman soupeře. Vyrovnání málem přinesl break Cajdy a Šimona, žel Cajdovu výbornou přihrávku na dobíhavšího Šimona dokázal na poslední chvíli ukopnout vrátivší se útočník DG Teamu.

Február bojoval do poslední minuty jako o život, soupeř k závěru už nevěděl, jak zdržovat, ale vyrovnávací branka nebyla družstevníkům ten den souzena. Telgárt bohužel dosti smolně prohrál své úvodní vystoupení a dovolím si tvrdit, že tentokráte visely body proklatě nízko.

4. září 2013Hrabákova

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Cajda – Michal, Jencek, Ondra

Góly: Soupeř skóroval ve 24. minutě.