FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Ansámbl 2:0 (0:0)

Šimon — 06. 09. 2007

• Po čtyřech letech vítězství v prvním utkání sezóny! • S Ansámblem Február neprohrává • Třetí zápas v řadě bez inkasované branky • Jansič: „Cítím formu“! • Šimon málem protrhnul síť • Robinova „důrazná“ hlavička pojistila vítězství • Na Solidaritě se opět zelenaly stoly • Slečna Julinka tentokrát nepřišla… • Pěvecký koncert v tramvaji neměl vřelé přijetí… • Kam zmizelo pět Američanů? • Jsou snad v motolské vozovně? •

Začátek zahajovacího utkání 16. sezóny Víťazného februáru v Hanspaulské lize nevypadal z hlediska účasti hráčů příliš růžově, nakonec ale krátce po páté bylo na hřišti Junioru sedm odhodlaných robotníků a zápas tak mohl začít. V průběhu prvního poločasu ještě dorazili Luky s Jéňou a Robinem, což bylo na velkém hřišti Junioru jistě výhodou.

Úvodní poločas se odehrával v mírném dešti, písčitý povrch hřiště měknul čím dál tím více, tudíž kombinace po zemi byla pro všechny hráče značně složitou. Február se přesto snažil vyvarovat náhodně nakopávaných balónů a k brance soupeře se dostával spíše kombinační hrou. První velkou šanci si vypracoval Cajda, ale místo přihrávky volil střelu, která mu příliš nesedla. V zápětí se po Pavlově autu prosadil hlavičkující Šimon, žel střelu pod břevno brankář Ansámblu bezpečně chytil. Rychlým brejkem se blýsknul též bojovník Baltík, jeho chytře mířenou střelu zastavila až pravá tyč branky Ansámblu. Február měl v té době mírně navrch, zejména díky řadě střeleckých příležitostí. Soupeř se spíše spoléhal na nakopávané míče a nebezpečně zahrávané standardní situace, avšak k přímému ohrožení Jansiče, kromě několika centrů, se za první poločas nedostal.

Ve druhém poločase přestalo pršet, což Februáru zřejmě svědčilo, neboť druhá půle již byla v jasné režii bojovníku ze Švermova. Hned zkraje se pěknou střelou uvedl Cajda, gólman Ansámblu jen se štěstím vyrazil. Poté si Robin dobře naběhnul na házený aut, ale jeho střela byla v poslední chvíli zblokována. Následného autu se chopil Dědek, jeho přihrávka propadla v pokutovém území před Šimona, který se příliš nerozpakoval a důraznou střelou otevřel skóre zápasu. Nápor Februáru pokračoval a brzy přibyl i druhý gól. Šimon přesným centrem přes celé hřiště našel zcela osamoceného Robina, jenž jen tak halabala nastavil své temeno a balón ku překvapení všech zapadnul přesně k tyči – 2:0.

Po druhé brance se přeci jen soupeř vzchopil a vypracoval si i nějaké příležitosti. Svojí nepřesnou koncovkou však Jansiče příliš neprověřil. Nebezpečné byly zejména soupeřovy rohy, ale když ani v největší šanci svého týmu netrefil hlavičkující útočník branku Februáru, bylo jasné, že toho dne červenožlutí vítězství uhájí.

V závěru zápasu mohl několikrát Február své vítězství navýšit, stačilo jen trefit branku. Největší šanci měl po ukázkové Cajdově přihrávce Robin, ale svůj sólový únik zakončil střelou těsně vedle.

Február v úvodním zápase 6.A ligy zaslouženě zvítězil 2:0, což je nejlepší vstup do sezóny za poslední čtyři roky!

3. 9. Junior

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bouřka, Dědek, Jéňa – Cajda, Baltík, Luky, Robin

Góly: Šimon (Dědek), Robin (Šimon)