FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Ansámbl 2:2 (1:2)

Šimon — 05. 04. 2007

• Na Pankráci Február neprohrává! • Přes zmatky v obraně sahal Telgárt po vítězství • Cajda už zase střílí góly • Míla hraje v obraně zásadně technicky! • Nastoupí v příštím zápase Jéňa v leopardích tangách? • V klubovně na Družstevním ochozu bylo zase veselo… • Dojezd u Pankrácké věznice jen pro zvané! (Šlo se jenom „na jedno…“) • Je Míla také příslušník? •

Po čtyřměsíční pauze Hanspaulky chtěl nabuzený Február zlomit tým Ansámblu již v prvních minutách, žel soupeř se zpočátku zbrklé hry robotníků nezalekl a naopak úvod zápasu patřil jednoznačně hráčům v zelenočerných dresech. Ve prospěch Ansámblu hrála především výrazná výšková převaha jeho útočníků, kterou při standardních situacích dokázali plně využít. Februáru se zpočátku příliš nedařila kombinační hra a tak se prvních patnáct minut hrálo spíše před brankou Telgártu.

Naštěstí svoji mírnou převahu nedokázal Ansámbl zužitkovat, a to hlavně díky nepřesnému zakončení a též díky Jansičovým úspěšným zákrokům. Bohužel, když už se zdálo, že se Február začíná více prosazovat, udál se ve vápně Telgártu nevídaný karambol, jenž skončil gólem v Jansičově bráně… (Nechtějme jmenovat, ale Mílova „technická“ nahrávka na Kosťu ve vlastním vápně byla prostě kouzelná!).

Teprve po inkasovaném gólu se robotníci trochu oklepali; začalo se konečně něco dít i před brankou Ansámblu. Nejprve svojí obvyklou hlavičkou z půlky zahrozil Pavel, ale jeho střela jen těsně přelétala odkrytou branku soupeře. Pak to však již přišlo; Jansič dlouhým výhozem našel Mílu, který jen lehce prodloužil na Cajdu a ten se již nemýlil – rázem bylo srovnáno. Vzápětí mohl Míla přidat vedoucí gól, ale jeho dobře umístěnou střelu vytáhnul výborný brankář soupeře na roh. Do poločasu však udeřilo ještě jednou na druhé straně. Po zemi kopnutý roh Ansámblu prošel překvapivě přes celé vápno až k útočníkovi soupeře, jehož Šimon již nestihnul zablokovat, a ten se štěstím střelou o tyč vrátil vedení na stranu zelenočerných. Ke konci poločasu ještě zahrozil dvěma nebezpečnými hlavičkami Kosťa, ale skóre se již neměnilo.

Do druhé půle vstoupil Február o poznání lépe. Jeho hráči se snažili o kombinaci po zemi a jediné, co chybělo, byla přesnější muška v zakončení. Největší příležitost si nejprve vypracoval Šimon, ale jeho dělovku směřující do šibenice na poslední chvíli vyškrábnul gólman Ansámblu. Poté měl po Šimonově přihrávce na noze gól kanonýr Cajda, žel nepodařilo se mu prostřelit změť hráčů před brankou. Přestože soupeř zdržoval, co to dalo (zvláště pak jeho brankář, který odmítal hrát s vlastním (!) balónem – že prý je moc tvrdý a tak raději plouživým krokem stále odcházel ze hřiště za odkopnutým míčem Februáru), Február se nevzdával a trpělivě čekal na svoji příležitost. Ne dlouho před koncem zápasu nakonec Telgárt spasil ostrostřelec Míla, když po Robinově přiťuknutí zkušeně po zemi skóroval na konečných 2:2.

V závěru ještě mohl po Šimonově výkopu hlavou rozhodnout Cajda, ale jeho hlavička jen těsně přeletěla břevno branky Ansámblu. Je třeba říci, že ke konci zápasu měl i soupeř několik příležitostí, ale buď obrana včas zasáhla anebo vše zkušeně jistil gólman Jansič. Remíza je tedy spravedlivá, i když vítězství tentokráte nebylo daleko.

*2. 4. Pankrác

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Kosťa, Jéňa – Cajda, Milan, Robin

Góly: Cajda (Milan, Jansič), Milan (Robin)*