FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Bandidoz 1:4 (0:1)

Šimon — 31. 03. 2011

banseth-small• V prvním kole tradiční prohra • Bandidoz bojující Február hravě rozstříleli • Těžký terén Pankráce kolchozníkům nesvědčil • Není škvára jako škvára • Jansičovy zákroky držely Telgárt nad vodou, přesto musel čtyři úlovky ze své sítě vylovit • Bez možnosti střídání nebylo sil na rozdávání • Jencek místo do předmanželské poradny zamířil k Bansethům • Oslava výročí tentokrát v decentním stylu • Bohouš se Gruziňáku nedočkal • S paleodietou roste Dědkova forma • Závod míru mladší generace nezajímá • Džamolidin Abdužaparov v hloubi zapomnění • O Olafa Ludwiga by si ve Chválkovicích nikdo ani kolo neopřel •

Február v úvodním zápase sezóny potvrdil svou špatnou statistiku v zahajovacích klání a po zásluze prohrál s lepšími Bandidoz 1:4. Velký podíl na tom měla především slabá účast červenožlutých kolchozníků. Proti rychle hrajícímu soupeři držel krok Február, který neměl možnost střídání, jen první poločas, konec dějství druhého již byl plně v režii soupeře.

Přitom červenožlutí nezačali vůbec špatně. Zpočátku byla hra vyrovnaná, Február stíhal napadat soupeře i na jeho polovině a někdy i díky špatnému terénu se Telgártu několikrát podařilo vybojovat balón na své kopačky. Šancí však bylo zpočátku na obou stranách poskrovnu. Za Február nejdříve zahrozil průnikem Šimon, ale jeho nepřesná střela našla jen překvapeného Wydleho, který nestihl zareagovat na prudký balón a jeho teč skončila mimo branku soupeře. Do další šance se dostal po klasické spolupráci se Šimonem Bohouš, ale jeho hlavička se po autovém vhazování také nevešla mezi tyče.

Soupeř se ve druhé části poločasu začal daleko více prosazovat svým důrazem, rychlostí a zejména fotbalovým umem, kdy si i na nevyzpytatelné škváře dokázal dokonale přihrát a zpracovat balón. Nejprve se Bandidoz na polovině Februáru několikrát zastřelovali, pár hbitých zákroků ze svého klobouku musel vytáhnout Jansič, ale nakonec se přeci jen soupeř ujal vedení. Série až komických nepřesností a nedorozumění v obraně Februáru měla za následek zasloužený vedoucí gól soupeře, který padnul do téměř zcela odkryté branky. Konec první půle již příliš vyložených šancí nepřinesl, Február se sice snažil o zteč, ale jeho útoky se většinou utopily v nepřesných přihrávkách či zbytečných kličkách, a tak poločas skončil 0:1.

Na začátku druhé půle se Február ani nestačil rozkoukat a po rychlém protiútoku lovil Higuita míč ze své branky podruhé. Soupeř rychle přečíslil rolnickou obranu, střelec Bandidoz měl dostatek času zalícit a svou střelou mezi Jansičovy nohy získal druhý zářez na pažbě. Február nadále neskládal zbraně, ale směrem dopředu hrál hodně těžkopádně. Kolchozníci nebyli s to nalézt recepis na rychlou, důraznou a zároveň technickou hru soupeře, bojovnost a nasazení tentokrát nestačily. Přesto ještě svitla pro červenožluté jiskra naděje. Do Bohoušovy pohotové hlavičky hrábnul soupeř nešikovně rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Balónu se po Bohoušově přikázání chopil Šimon a svou tvrdou střelou snížil na nadějných 1:2.

Chvíli po vstřelené brance se hra vyrovnala, ale další gól vsítili Bandidoz. Na polovině Šimon nešťastně prohrál souboj o balón, který se dostal na kopačky hbitého útočníka soupeře. Ten se kolem zkoprnělého Bohouše prohnal jako jarní vánek a umístěnou placírkou k tyči vrátil Bandidoz dvoubrankové vedení.

Do konce utkání ještě zbývalo dost času, Február si vypracoval i několik nadějných příležitostí, ale žádná z nich neskončila vytouženou brankou. Nejprve průnikem zahrozil Šimon, poté se hlavičkou opět připomenul po Šimonově autu Bohouš, ale jako v první půli zamířil mimo tyče branky soupeře. Následovala další Bohoušova střela z voleje po křižném Šimonově centru, ale tentokrát Bohouš svou střelou ohrozil jen provoz na blízké magistrále. Bezprostředně před gólmanem zahrozil hlavou také Jencek, ale s jeho hlavičkou neměl gólman žádných potíží.

Po tomto krátkém náporu se opět iniciativy ujal soupeř a každý jeho útok hrozil další brankou. Jen díky padajícím obráncům do střel a několika Jansičovým zdařilým zákrokům neodešel Február s větším přiděleným gólovým rancem. Nakonec jeden z breaků Bandidoz opět v podobě umístěné střely placírkou s klidem vyřešili a navýšili skóre zápasu na 1:4. Ve zbytku zápasu už bylo jasné, že se na výhře soupeře nic nezmění. Unavená pětice červenožlutých se již k ohrožení branky nedostala a Február si tak po zásluze připsal do tabulky první prohru.

Po zápase nezbylo než první prohru oslavit v oblíbeném pivovaru U Bansethů, kde bylo kromě prohry zároveň oslaveno i několik rodinných výročí, a rovněž tak byly probírány i blížící se Jenckovy svatební ohlášky.

28. 3. 2011 Pankrác

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek – Wydle, Jencek

Góly: 37. min Šimon (penalta)

soupeř skóroval ve 20., 33., 45. a 50. minutě