FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Befeleme 0:0 (0:0)

Šimon — 16. 04. 2010

10let-team-small • Útočná hra Februáru góly nepřinesla • Neprůstřelný Jansič si připsal 21. nulu kariéry • Napěchovaná sestava Februáru víťazstvo nevyválčila • Březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem • Zaměření zimní přípravy na koncovku ovoce nepřineslo • Ochránce bezpráví Kosťa tentokráte bez práce • Kosťa: „Byl jsem před zápasem trochu nervózní, ale dávka sedativ to spravila.“ • Nejlepšího starouše mají ve vinárně u Šebestiána • 13. komnata Gojka Mitiče dojala nejednoho kolchozníka •

Úvodní zápas sezóny byl plně v režii Víťazného februáru, avšak prachbídná rolnická koncovka zhatila naděje na vítězství, a Február tak do jara vstoupil bezgólovou remízou. Nebývale hojný počet jedenácti playerů sice umožnil hrát Februáru na dvě plné pětky, ale ani tato výhoda nepřinesla hře červenožlutých žádnou výhodu a Befeleme se hlavně díky svému gólmanovi dokázalo všem útokům ubránit.

V prvním poločase hráli partyzáni z Telgártu nápaditý fotbal a plně dokázali využít velikosti hřiště vysočanské Zákostelní. Do vyložených šancí se postupně dostali Baltík, Cajda, Robin a zejména Míla, ale ani jedna z jeho střel síť nerozvlnila. Jeho první střela sice již mířila do opuštěné branky, ale na poslední chvíli se zjevil na brankové čáře obránce Befeleme a balón svým tělem dokázal vytěsnit mimo branku. Druhou příležitost připravil svým napadáním Mílovi Cajda, ale druhá Mílova šance skončila místo v odkryté brance kdesi v temné deštivé obloze.

Soupeř se k závěru poločasu dokázal dvakrát dostat do zakončení, ale na pozorného Jansiče nevyzrál, a poločas tak gól nepřinesl.

Ve druhé půli již Február tak dobře nehrál, kolchozníci – již zřejmě mírně unaveni – nevyužívali tolik prostoru hřiště a jejich akce postrádali lehkost souhry půle první. De facto jedinými šancemi, které donutili vyniknout gólmana Befeleme, byly dvě střely Šimona a Cajdy ze střední vzdálenosti, ale obě pumelice mířící k tyči dokázal brankář soupeře s obtížemi vyrazit.

Befeleme ve druhé půli zahrozilo jen jedenkrát – přímý volný kop směřující doprostředka branky svým krkolomným zákrokem přizvednul Dědek na břevno Jansičovi branky, od něhož se balón naštěstí odrazil do hřiště a katastrofa tak byla zažehnána.

V závěru utkání se Február ještě snažil strhnout vítězství na svojí stranu, ale ve studeném deštivém aprílovém večeru mu nebylo přáno, a tak úvodní zápas sezóny skončil bezbrankovou remízou.

11. 4. 2010 Zákostelní

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Dědek, Cajda, Kosťa, Wydle – Míla, Baltík, Gojko, Robin