FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Bublifuck 3:1 (2:0)

Šimon — 07. 04. 2008

nahradnici-small • V Běchovicích Február neprohrává! • Vítězný návrat pilíře obrany Bohouše • Baltík hattrick odmítl • Nešťastník Luky opět zraněn… • Higuita Jansič deptal soupeře kouzelnickými zákroky • Vyšla Cajdovi role „malého udělaného“ obránce? • Bouřka opět v zajetí blikajících terčů – trefil tentokrát do černého? • Nástup do Běchovického expresu tentokrát bez potíží • Šimon už ví, že zelená mu dává křídla •

K prvnímu kolu jarní části Hanspaulské ligy přistoupili hráči Februáru zodpovědně a podruhé za sebou se tak mohli radovat z výhry v úvodním zápase sezóny. Rozjetý Február nezastavilo ani deštivé psí počasí, ani herní výpadek ve druhém poločase.

První půle utkání začala nevídaným náporem Víťazného februáru. Soupeř nevěděl, kam dřív skočit a na branku Bublifucku se valila jedna nápaditá kombinační akce za druhou. Nakonec se ale prosadil Baltík svým důrazem, když po Robinově autu vybojoval ztracený míč a přesnou přízemní střelou poslal rolníky do vedení. V sílícím dešti se vzápětí rychlým průnikem předvedl na beku hrající Wydle a svou přesnou přihrávkou vybídl podruhé Baltíka ke vstřelení branky. Ten se opět nemýlil a soupeř byl rázem zcela na kolenou. Další šance přibývaly po Cajdových průnicích, ale Mílovi s Lukym chyběl ke zdárnému zakončení časo jen pověstný krůček či přesnější zakončení.

Zhruba od 15. minuty se však hra vyrovnala a nebýt třech hbitých Jansičových zákroků, mohlo být zle nedobře. Zvláště vysunutý robustní útočník Bublifucku si chvílemi z obránců Februáru dělal slalomové tyče a kdyby měl ve svých spoluhráčích větší podporu, gól by byl naspadnutí. Často mu i obránci Februáru dosti pomáhali, když mu nepochopitelně dávali možnost být zcela osamocen za posledním hráčem červenožlutých…

Bohužel ve druhé půli se obrázek z konce poločasu příliš nezměnil. Soupeř záhy po nevídaném kolapsu Februáru snadno snížil na 1:2. Inu, to bylo tak. Milda s Lukym se vydali společně (zřejmě aby se nebáli) atakovat jediného obránce Bublifucku. Ten pochopitelně neváhal, rychle přihrál do křídla a soupeř byl rázem v přečíslení 4 na 3. Jansič následně vyběhnul směrem k rohu víc než by bylo třeba a po rychlé přihrávce směrem na vápno zívala na útočníka soupeře zcela volná branka. Takovým darem se těžko pohrdá a rázem tak kolchozníkům zbyly jen oči pro pláč.

Po inkasované brance se přeci jen Február trochu vzchopil a snažil se hrozit z breakových situací. Třetí gól měl po Cajdově ideální přihrávce na noze Pavel. Ocitnul se zčistajasna sám před brankářem, ale prostřelit ležícího gólmana se mu nepodařilo. Chvíli na to se ve vápně Bublifucku strhla nevídaná trma vrma, ale ani Baltík, ani Míla nedokázali prostřelit změť těl. Vzápětí přišla další ortopedická pohroma na Víťazný február. Od začátku s kolenní ortézou hrající Luky se nebojácně vrhnul do souboje s brankářem, žel jeho pravé koleno tento nápor nevydrželo. Obávaný slezský kanonýr tak musel s bolestivou grimasou a skousnutou petlahví v zubech ze zápasu ostoupit…

Posledních deset minut zápasu se soupeř nepříjemně tlačil k vyrovnávací brance. Dosti mu jeho snahu ulehčovala obrana Februáru, když nechávala Bohouše bránit samotného nejlepšího hráče soupeře. Ostatní dva obránci kolchozníků byli zbytečně vysunuti až na polovinu a Bohouš tak musel ukázat veškeré své defensivní umění. Je třeba říci, že obstál, avšak tato hra byla za stavu 2:1 chvilku před koncem dosti riskantní!

Největší šance soupeře přišla ve druhé půli po zahrávaném přímém kopu, kdy tečovaná střela zaduněla levou Jansičovou tyčí. Následné útoky do rozhárané obrany Telgártu nedokázal Bublifuck využít, a tak po zásluze udeřilo na druhé straně. V poslední minutě vyvezl Cajda zkušeně balón, nahrál připravenému Mílovi, a ten přesnou střelou uzavřel skóre na konečných 3:1 pro Február.

Kromě výhry v úvodním zápase potěšil rovněž fanoušky Februáru návrat zraněných hráčů Bohouše a Robina. Naopak mrzutostí byla pro tuto sezónu definitivní ztráta Lukyho. Nadéle ve stavu neschopných se nacházejí Dědek a Šimon.

1. 4. Běchovice

Sestava: Jansič – Cajda, Bohouš, Pavel, Wydle, Jéňa – Míla, Luky, Baltík, Robin

Góly: 5. min. Baltík (Robin), 10. Baltík (Wydle), 60. Míla (Cajda); (soupeř skóroval ve 33. min.)