FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. D. G. Team 1:1 (1:0)

Šimon — 10. 09. 2010

ded-smaller • Opět remízový úvod sezóny • Patologická nemohoucnost v koncovce • Šesti statečným kolchozníkům ubývalo sil • Bohoušovy kličky opět ozdobou zápasu • Bohouš: „Bez kličky na posledním by to byla nuda!“ • Dědkovi zimní příprava prospěla • Dědek: „Možná jsem to s tréninkem lehce přepísknul, uvidíme v dalších kolech.“ • Jenckova gólová trefa nadzvedla diváky ze sedadel • „Výtečný“ gambrinus v přilehlé špeluňce Februáru chuť nespravil…• Trenér Bílek Pecu na pažit Androva stadionu nepustil • Stane se Dědek bafuňářem roku? •

Na úvodní zápas sezóny bývala ve Februáru vždycky pořádná tlačenice v sestavě, tentokrát si červenožlutí museli vystačit s počtem hráčů pět plus jedna, což na rozlehlém hostivařském hřišti nebylo příliš ideální. Přesto po většinu zápasu byl Február lepším týmem a jen díky neproměněným šancím si nakonec z údolí Botiče odváží jediný bod za zbytečnou remízu.

Začátek zápasu byl z obou stran lehce nervózní, hráčům odskakovaly balóny, nedařili se přihrávky, ale zhruba po deseti minutách se přeci jen začal více prosazovat Február a na široširém hřišti Hostivaře si chvíli co chvíli vytvořil střeleckou příležitost. Nejprve se zdálky zastřeloval Bohouš, poté jen těsně halfvolejem minul levou tyčku soupeře Šimon, v dalších dobrých pozicích se objevili i Jencek a Dědek, ale gól nebyl kolchozníkům souzen. Teprve rychlé Jansičovo rozehrání na Šimona a jeho úprk po lajně přinesl ovoce. Před vápnem našel Šimon ideálně čekajícího Jencka, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání.

Február dál tlačil, v další vyložené šanci byl po Bohoušově přihrávce Dědek, ale sám před brankářem se nedokázal ideálně otočit a jeho střela mířila těsně vedle. Soupeř se snažil na hru Telgártu odpovědět, ale všechny jeho útoky až na pár výjimek končili na vápně Februáru, pokud D.G. Team vystřelil, tak hodně mimo. Jeho největší šancí byl chytře rozehraný přímý kop, ale v koncovce útočník soupeře vůbec netrefil balón.

Ve druhém poločase se přeci jen s ubývajícími silami Februáru hra vyrovnala, ale více šancí měli na svých kopačkách kolchozníci. Nejprve po chytré Wydleho přihrávce střílel k tyči Šimon, ale brankář soupeře se ve druhém poločase rozchytal k dobrému výkonu a za svá záda již balón nepustil. Dále výborně pálil Jencek a Bohouš, ale vše gólman D. G. Teamu pochytal. V další ideální příležitosti se po narážečce se Šimonem ocitl Wydle, ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti opět stačil brankář vyrazit. Poslední velkou šanci měla uniknuvší dvojice Wydle-Šimon, ale jejich break skončil zblokovanou Wydleho střelou.

Varování od soupeře přišlo hned vzápětí. Středem obrany Februáru prošel jako vánek útočník soupeře a jen Jansičovo včasné vyběhnutí zabránilo vyrovnání. To však na sebe nenechalo dlouho čekat. Dosti šťastný gól padl po útočníkově teči střely, která směřoval zcela mimo, Jansič se v té chvíli mohl jen ohlédnout… Žel i takovéto góly padají, o to více si rolníci trhali vlasy nad svými neproměněnými šancemi.

Do konce zápasu se již nic významného neudálo, přestože chtěl Február vyhrát, na vítěznou branku mu již nezbývalo sil. V přilehlé hospodě na hřišti ztrpkl úsměv hráčům Februáru o to více, když jediným točeným pivem byl odpudivá desítka gambrinus, o zápase ČR-Litva ani nemluvě. Jediný Bohouš se k tomu postavil chlapsky a vzteky rozsedl svoji židli.

7. 9. 2010 Hostivař

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek – Jencek, Wydle

Góly: 20. min Jencek (Šimon) 1:0

Soupeř srovnal na 1:1 v 50. min.