FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. D. G. Team 3:2 (2:1)

Šimon — 09. 09. 2011

gojko-small• Víťazný vstup do nové sezóny • Michal střelcem zápasu • Šaman Gojko Mitič v brance opět čaroval • Gojko: „I přes absenci chřestýší čelenky jsem věděl, že dnes zvítězíme!“ • Podzimní posila Filip uchvácen atmosférou v teamu • Dědkova sóla po lajně ozdobou zápasu • Kam se na něj hrabe Gareth Bale? • Změnil Jihoměstský pivovar sládka? • Vodová žbrunda nebo Weissbier 13°? • Bude mít Gojko veselku na Petrově boudě? • Jencek dá přednost Kralovej holi, Dědek preferuje obřad na hřišti v Opočně •

Nemožné se stalo skutečností a Február po třech a půl letech vyhrál úvodní zápas sezóny. Naposledy se tak stalo 2. 3. 2008, kdy v Běchovicích Február smáznul Kortát United 3:1. Na poměrně rozlehlém hřišti v Mikulově ulici se vítězství nezrodilo úplně snadno, přesto lze říci, že Telgárt měl po celý zápas přeci jen mírně navrch a výhru si zasloužil.

Úvod zápasu patřil jednoznačně červenožlutým, kteří se tlačili před gólmana soupeře a jen díky své vychýlené mušce ho nebyli schopni ohrozit. V nadějných pozicích se ocitl Michal, Cajda a Kosťa, ale nejnebezpečnější střelou byl Kosťův pokus, který se otřel o levou tyčku. Nakonec se přeci jen Február mohl radovat z úvodního gólu, kdy po Cajdově akci ne úplně přesnou Michalovu střelu dotlačil do prázdné branky všudybyl Kosťa.

Po gólu bohužel Február lehce polevil a v obranné řadě to občas začalo při přebírání útočících hráčů skřípat. Dvakrát musel Február zachraňovat svými zákroky mrštný Gojko, ale napotřetí mu již nezbylo, než lovit balón ze své sítě. V momentě gólové akce se na Šimona řítili dva hráči soupeře a svůj útok zakončili přesnou vyrovnávací střelou.

Po vyrovnání se naštěstí Február vrátil ke své aktivní hře z úvodu zápasu a hra se opět přesunula na polovinu D. G. Teamu. V nadějných příležitostech se ocitl například Kosťa či Filip, ale další gól nakonec soupeřův gólman věnoval kolchozníkům zcela zadarmo. Dlouhý Cajdův nákop vypadnul brankáři z rukou přímo k číhajícímu Michalovi a tomu nezbylo, než ho uklidit do prázdné branky.

Ve druhé půli byla hra obou mužstev vyrovnanější, šancí bylo poskrovnu, neboť v koncovce trápila oba týmy velká nepřesnost. Február se snažil pronikat do soupeřova vápna hlavně po křídlech, ale většina jeho střel mířila vedle či byla zblokována obránci. V dobrých pozicích se ocitl několikrát Jencek, Michal či Kosťa, ale jejich střely se málokdy dostaly až k samotnému gólmanovi. Nakonec se přeci jen na Február usmálo štěstí, když se po Cajdově teči dostal balón k volnému Michalovi a ten přesnou střelou do vinglu rozjásal kolchozníky potřetí toho večera.

Ve zbývajícím čase se Február spíše soustředil na obranu, což se mu málem stalo osudným. Soupeř se dostal do tlaku a Februáru zatápěl zejména zahráváním rohových a přímých kopů. Po jednom z několika rohů se balón po dvou tečích dostal až ke dvěma zcela volným hráčům v bezprostřední blízkosti Gojkovi branky, z nichž jeden bez problémů rozvlnil síť za Vojtovými zády. Soupeř ucítil šanci a chvíli poté zahrával po Šimonově ruce volný přímý kop z hranice pokutového území Februáru. Naštěstí si svůj nejlepší zákrok zápasu schoval šaman Gojko až na tuto osudovou chvíli a balón směřující do branky reflexivně vyrazil.

Úplný závěr zápasu už si Február pohlídal a díky dvěma breakům v podání Kosti a Šimona mohl dokonce vítězství pojistit, ale prvně jmenovaný byl včas faulován a Šimon po kličce gólmanovi nebyl s to trefit odkrytou branku.

Február tak v úvodním zápase vydřel první dva podzimní body a můžeme jen doufat, že příští týden své úvodní vítězství hravě potvrdí. Pozápasová návštěva Jihoměstského pivovaru nebyla tentokráte příliš okouzlující, neboť pivní nabídka se toho dne příliš nepodařila. Návštěvu Lotos clubu Február výjimečně vynechal, a tak nezbylo, než se rozprchnout do svých domovů.

6. 9. 2011 Mikulova

Sestava: Gojko – Šimon, Dědek, Cajda, Jencek – Michal, Kosťa, Filip

Góly: 10. min Kosťa (Michal), 21. Michal (Cajda), 42. Michal (Cajda)

Soupeř skóroval v 18. a 50. minutě.