FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Don Giovanni 2:2 (2:2)

Šimon — 04. 09. 2008

kosta-small • První letošní bod si Február veze z pankrácké prašné bouře • Škvárové orgie neznaly vítěze • Velkolepý Kosťův návrat okořeněný dvěma góly • Orchestr Februáru hrál po náročné letní přípravě lehce falešně… • Jansič se v brance opravdu nenudil • Žere Jéňa syrové maso? • A jakpak se má pan Caithaml v tureckých lázních? • Gurmánská restaurace s kácovským pivem opět nezklamala! •

Teplé zářijové počasí a vyprahlá škvára pankráckého kolbiště nevěstily z hlediska kvality hrací plochy nic dobrého. Předpoklady se potvrdily – v oblacích prachu se chvílemi zcela ztrácely dolní poloviny těl hráčů, balón nebyl vidět vůbec. Za takovou kouřovou atmosféru by se jistě nemusel stydět ani Karel Gott v dobách své největší slávy v divadle ve Slaném!

Na úvodní zápas sezóny nakonec dorazil Február v dosti početné sestavě, a to i přesto, že tradiční opory Cajda s Bohoušem byli toho času na dovolené a rekonvalescenti Dědek, Luky a Šimon nadále léčí svá dlouhodobá zranění.

Zápas nezačal Február vůbec špatně, zpočátku i svého soupeře přehrával a rovněž vstřelil úvodní branku utkání. Na pravém křídle se uvolnil Baltík a jeho střílená přihrávka našla nohu připraveného Kosti, který rozvlnil síť téměř odkryté branky. Poté však přišel nevídaný útlum, kdy kolchozníci nebyli s to si dvakrát za sebou přesně přihrát a rázem se karta utkání obrátila na stranu milovníku W.A. Mozarta.

Vyrovnávací gól vstřelil soupeř po naivní rolnické křížné přihrávce, kterou zachytil útočník Don Giovanni na polovině hřiště a svůj výpad do odkryté obrany Februáru zakončil chytrou střelou k tyči. Neuběhlo ani pár minut a přišla druhá pozdravenka. Při rohovém kopu nepokryli kolchozníci dostatečně přední tyč Jansičovy branky, kam si naběhnul útočník soupeře a šťastnou střelou o tyč rozesmutnil Február podruhé. Hrůzná desetiminutovka Telgártu pokračovala dalšími šancemi dobře kombinujícího soupeře. Nejméně třikrát dokázal Jansič uspět v souboji jeden na jednoho, jedenkráte Február zachránila dobře postavená pravá tyč kudrnáčovy branky.

Když už bylo Februáru nejhůře, pozvedl jeho zplihlý prapor bojovník Kosťa a výkopem od brány zesměšnil ne příliš jistého gólmana soupeře – 2:2.

Ke konci prvního poločasu byla hra poměrně vyrovnaná, do dobré šance se dostal Jenda, ale jeho pokus mířil vysoko nad.

Ve druhé půli se Február z chyb z prvního poločasu příliš nepoučil. Nadále kolchozníci kazili zcela jednoduché přihrávky, obránci si špatně přebírali hráče soupeře a nejlepšího hráče na hřišti s číslem 5 nedokázali ubránit jinak, než za cenu faulů. Ten však naštěstí nedokázal využít svůj potenciál, a přesto, že nejméně tři hráče Februáru dokázal doslova posadit na zadek, branku se mu vstřelit nepodařilo.

Naštěstí alespoň Február dobře bránil standardní situace,a tak největší nebezpečí hrozilo po zkažených přihrávkách a následném přečíslení soupeře. Jansič si připsal další minimálně čtyři zákroky a nadále tak držel Február ve hře.

V poslední desetiminutovce se náhle začalo Februáru dařit a nakonec to mohli být právě kolchozníci, kdo vybojují důležité víťazstvo. Nejprve se po Baltíkově přihrávce dostal do tutovky Wydle, ale místo střely levou nohou do odkryté branky zvolil střelu pravou šajtlí, jež úspěchem skončit nemohla. Do dalších dvou šancí se hned vzápětí dostali Míla a Robin, ale jejich střely jen těsně minuly branku Dona Giovanniho.

Poslední lahůdkovou akci předvedli po narážečce Míla s Kosťou, ale pohotová Kosťova bomba způsobila gólmanovi jen problémy s rovnováhou, neboť místo do branky zamířila nešťastně do jeho hlavy…

Úvodní zápas podzimní sezóny nevyšel Februáru úplně podle představ, a tak v táboře červenožlutých jistě panovala spokojenost s vyválčeným bodem za možná trochu šťastnou remízu. Doufejme, že v příštím zápase již to bude onen starý dobrý Víťazný Február, jenž baví diváky svou nápaditou kombinační hrou plnou technických fines.

2. 9. 2008 Pankrác

Sestava: Jansič – Kosťa, Pavel, Wydle, Wojta, Jéňa – Míla, Baltík, Jenda, Robin

Góly: Kosťa (Baltík), Kosťa