FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Le Jardin 2:6 (1:3)

Šimon — 18. 09. 2017

Na úvod podzimní sezóny čekal na Február oříšek v podání týmu Le Jardin, s kterým v předešlé sezóně Február padnul po katastrofálním výkonu 0:4. Bohužel ani tentokrát se nepodařilo oříšek rozlousknout a Február opět padnul, tentokrát 2:6. Na obhajobu červenožlutých je třeba říci, že v tomto zápase byli přeci jen vyrovnanějším soupeřem a jediným, kdo toho večera výrazně ostatní převyšoval a rozhodl o výhře, byl olympijský vítěz Roman Šebrle. S jeho rychlostí si družstevníci nevěděli rady, naštěstí soupeř měl spoustu hráčů na střídání, a tak se Roman nedostal tolik do hry.

V prvním poločase byla zpočátku hra obou mužstev značně rozháraná, k vidění bylo spousty individuálních chyb, po nichž si oba týmy dost zastříleli, a tak se brankáři nenudili. Úvodní gól patřil soupeři, kdy Február špatně bránil hlavičkujícího Romana, po jehož střele se balón odrazil k osamocenému útočníkovi, kterému stačilo jen dloubnout padajícího gólmana – 0:1. Po vstřelené brance se Február ihned snažil o vyrovnání. Do dobrých příležitostí se dostal agilní Kuba a Carlos, ale branku těsně minuli. Bohužel následně Šimon trapně ztratil balón u postranní čáry a svou chybu již nedokázal napravit. Soupeř si v přečíslení dva na jednoho věděl rady a rázem byl stav 0:2.

Obrana Februáru dál hořela, ale se všemi soupeřovými pokusy si poradil Iker v brance družstevníků a držel tým Februáru stále nad vodou. Ve druhé části prvního poločasu se do ideálních pozic dostal Karel, Šimon a zejména dvakrát Wydle, ale jejich střely buď nechaly vyniknout brankáře soupeře anebo je zklamalo zpracování. Ve 22. minutě se na Február usmálo štěstí, když si Wydleho přízemní rohový kop hráč Le Jardin srazil do vlastní branky a rázem to bylo o jednu branku. Bohužel ke konci poločasu Február nešťastně rozehrál rohový kop, balónu se se štěstím zmocnil Šebrle a spolu se svým spoluhráčem uháněl na osamoceného Bohouše. Stačila klička a chytrá přihrávka a poločasové skóre bylo 1:3 v neprospěch Februáru.

O přestávce si hoši z Telgártu zdůrazňovali, že hlavně nesměji nechat rozběhnout Romana Šebrleho, žel první dva útoky soupeře vyústily v další dva jednoduché góly. Dvakrát se po pravé straně rozběhnul Šebrle a dvakrát s přehledem zavěsil za zadní tyč. Za stavu 1:5 už Február neměl co ztratit, chtěl alespoň přidat další branku, ale dlouho se mu to nedařilo. Střel bylo požehnaně, hodně toho naběhal a vybojoval Kuba, ale gól stále nepřicházel. Soupeř také nezahálel, Iker se překonával a jednou mu pomohla i tyčka. Nakonec se ujala Kubova akce, kdy našel před brankou osamoceného Šimona, který střelou levačkou na bližší tyč konečně vstřelil druhý gól Februáru.

Soupeř měl ale utkání pod kontrolou a v závěru po zmatcích v obraně červenožlutých přidal Le Jardin konečný šestý gól. I přes děsivou prohru 2:6 je třeba říci, že se borci z Telgártu snažili, vytvářeli si šance a nebýt skvěle hrajícího Šebrleho, možná by mohli i pomýšlet na body. Chyb v obraně bylo ale spousty, a tak má Február do příštího klání o čem přemýšlet. Negativem utkání bylo také zranění prstu gólmana Ikera, doufejme, že se dá brzy do pořádku.

5. září 2017 Zákostelní

Sestava: Iker – Šimon, Bohouš, Wydle – Vojta, Monte Carlo, Kuba

Góly: 22. Wydle 52. Šimon (Kuba)

Soupeř skóroval v 8., 19., 29., 32., 35. a 55. minutě.