FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Tatra 04 0:1 (0:0)

Šimon — 01. 04. 2009

cajda-small • V prvním kole Február nevyhrává…• Zvlhl partyzánům střelecký prach? • Kam se poděl Kosťův slíbený hattrick? • Bouřkův a Šimonův návrat mužstvo z letargie nevytrhnul • Gojko Mitič: „Nejlépe se mi chytá v těžké kocovině!“ • Bohoušovy kličky opět slavily úspěch, mohl snad vytáhnout „něco většího“? • Zná Bohoušovo tajemství servírka z Pražačky? • Gojko se po zápase zasunul do hlubiny • Vrhne se Február raději na badminton? •

Druhá jarní neděle přivítala hráče Februáru ideálním fotbalovým počasím, žel partyzáni z Telgártu měli zřejmě ještě poněkud zmrzlé údy, a tak ve svém prvním letošním boji nedokázali získat ani bod, ba co víc, ani nevstřelili branku!

Přestože polední nedělní termín (svazem nesmyslně označovaným jako odpolední) nenasvědčoval příliš hojné účasti ze strany kolchozníků, nakonec se na Pražačce sešly dvě kompletní pětky natěšených playerů. Velký návrat si pro spoluhráče přichystal šipkový kouzelník Bouřka a rovněž i rekonvalescent Šimon, jenž se pokusí v průběhu jara postupně začleňovat do nabité sestavy Februáru.

Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že by hráči Februáru odešli z tohoto utkání se sklopenými hlavami. Soupeř možná lépe kombinoval, ale bojovnost a přímočarost byly na straně červenožlutých. Bohužel však jen po vápno, spousta nadějných akcí ztroskotala na zbrklé finální přihrávce nebo slabé koncovce. Do největších šancí první půle se dvakrát dostal Wydle a jednou Míla, když se ocitli tváří v tvář gólmanovi, ale všechny jejich pokusy se vůbec nevešly mezi tyče.

Soupeř naopak hrozil střelami ze střední vzdálenosti, které však Gojko (ač lehce omámen sobotním večírkem) všechny dokázal bezpečně vyrazit. Poslední šanci první půle měl Cajda, jeho nadějný průnik od rohového praporku však skončil jen sraženou střelou, která těsně minula pravou tyčku.

Ve druhém poločase už byl přeci jen o trochu lepší soupeř. Zejména ve střelbě značně převyšoval mdlé kolchozníky, kteří za druhý poločas vůbec nevystřelili na branku Tatry! Za zmínku snad jen stojí přečíslení Šimona, Kosti a Míly, žel Kosťa místo přihrávky či střely zvolil raději prapodivný odzemek na balónu a bylo po šanci. Do přečíslení dva na jednoho se ještě dostali Wydle s Cajdou, ale gólu se Pražačka rovněž nedočkala.

Naopak soupeř střílel jak u Verdunu – k zakončení se dostával snadno rychlou kombinací anebo po zbytečných chybách obrany, kdy si např. Bohouš či Šimon neodpustili nějakou tu zbytečnou kličku navíc…

Gojko v brance Telgártu však dlouho odolával, jednou mu pomohl i útočník Tatry, kdy dokázal ze dvou metrů přestřelit branku, ale nakonec jedinému gólu utkání zabránit nedokázal. Křížnou střelu z pravého křídla dokázal vyrazit jen před nepokrytého útočníka, který tentokrát nezazmatkoval a uklidil balon pod víko – 0:1.

K závěru se ještě Február vzmohl na jakýs takýs tlak, ale kromě Cajdova průniku a jeho nepřesné střely si vyloženou šanci nevypracoval. V závěrečných okamžicích nedošlo ani na oblíbený Gojkův náběh do vápna (Cajda mu to zakázal), a tak první letošní utkání skončilo pro Február nejtěsnější prohrou.

Posezení v blízkém restaurantu, kde se zapíjel žal, se nakonec zvrhlo v duchaplnou sportovní debatu, zda je lepší hrát badminton po čtyřech nebo pěti pivech, bohužel vítězná varianta není dosud známa…

29. 3. 2009 Pražačka

Sestava: Gojko – Bohouš, Pavel, Cajda, Jéňa, Bouřka, Šimon – Míla, Kosťa, Wydle, Robin

Gól: soupeř skóroval ve 45. min na 0:1

Reportáž soupeře: http://www.tatra04.banda.cz/