FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: FK Víťazný február vs. Tatran válec 2:4 (1:2)

Šimon — 29. 03. 2017

První jarní kolo zaválo Február do vzdálených Běchovic na hřiště, kde obvykle červenožlutí neprohrávají. Bohužel na utkání nedorazil rozhodčí, což ale na vývoj utkání nemělo vůbec vliv. Zápas začal Február s novou jarní posilou Kubou ve velkém stylu. Soupeři de facto nepůjčoval balón, šancí bylo přehršel, ale žádná se neujala gólově. Soupeř se z ničeho nic najednou ujal vedení 2:0, což bohužel rozhodlo zápas a Február již tuto ztrátu nedokázal zvrátit.

V prvních dvaceti minutách utkání měli gól po zdařilých kombinacích na kopačkách Jencek, Šimon, několikrát Martin a Kuba, ale buď mířili těsně vedle anebo nechali vyniknout brankáře Válce. Naopak soupeř využil při rohovém kopu zmatků v řadách Februáru během střídání a osamocený útočník Válce se na zadní tyči před brankářem nemýlil. Neuběhlo ani pár minut a druhý gól v síti Jansiče byl na světě. Soupeř zahrával standardku na zadní tyč, tečovaný balón se krkolomně dostal k útočníkovi soupeře, který ještě krkolomněji zakončoval, žel Jansič na balón nedosáhl – 0:2.

Február věren své hře z poslední doby se kombinačně po zemi tlačil za vyrovnáním, ale obrana soupeře se zatáhla a prostoupit touto zdí nebylo nikterak jednoduché. Naštěstí se před poločasem ujala akce po ose Šimon – Jencek – Martin, kdy posledně jmenovaný svou typickou střelou levačkou vzkřísil ve Februáru naději.

Druhý poločas se nesl v duchu konce první půle. Soupeř vycházel ze zahuštěné obrany, rozehrával většinou nákopy a čekal na chybu Februáru. Telgárt se naopak snažil protlouci narážečkami do střeleckých pozic, ale příliš se mu to nedařilo. Přesto se v šancích zjevil například natřikrát Wydle – nejprve na zadní tyči napálil břevno, poté osamocen před brankářem nechal vyniknout jeho schopnosti a napotřetí se jeho střela nevešla mezi tyče. Bohužel soupeři k třetí brance stačilo velmi málo, obrana Februáru nedostoupila včas střílejícího hráče, který razantní, ale nepříliš umístěnou střelou vrátil Válci dvoubrankové vedení. Február se nevzdával a brzy díky Martinově výtečně zahranému rohovému kopu, kdy balón přímo skončil za zády překvapeného brankáře, opět snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnání měl po Kubově sklepnutí na noze do vápna vřítivší se Bohouš, ale byv atakován, nestihl přesně zamířit a jeho střela jen těsně minula branku.

Následně ve snaze vylepšit si palebnou pozici udělal Šimon před vápnem soupeře o kličku navíc, o balón přišel a Válec z následného přečíslení dokázal vytěžit čtvrtou, dá se říci rozhodující branku. Február se ještě k závěru snažil, Šimon, Jencek, ale hlavně Kuba a Martin se snažili svými střelami změnit skóre, ale většina střel byla nepřesná či skončila zablokována.

Bohužel utkání nakonec skončilo prohrou Februáru 2:4. Červenožlutí možná mělo více ze hry, ale je třeba říci, že s dobře bránícím celkem si před jeho brankou nevěděli příliš rady a zakončení či finální přihrávce chyběl moment překvapení nebo lepší pohyb v okolí soupeřova pokutového území. Doufejme, že do příštího týdne se Február poučí a tentokrát si z blízkého SC Běchovice odveze vítězství.

21. března 2017 Běchovice

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Wydle – Jencek, Martin, Kuba

Góly: 22. Martin (Jencek), 41. Martin z rohového kopu

Soupeř skóroval ve 12., 18., 38. a 45. minutě.