FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: VF vs. Blaženka Spiders 0:5 (0:3)

Šimon — 05. 09. 2005

• „Famózní“ vstup Februáru do sezóny! • Historie prvních kol na Hagiboru se opakuje… • Pavouci Február dokonale rozložili • Jedna z největších ostud Telgártu v Hanspaulce • Slepená sestava totálně propadla • 5 banánů chutnalo trpce (soupeř byl ještě milostiv) • Tyče jenom zvonily…• Mohou za to Bohoušovy vítězné tepláky?•

Již předzápasové trable se sestavou nevěstily nic dobrého. Bohouš dal zřejmě přednost Aquaparku Babylon v Liberci, Pavel dokončoval diplomku, Roj Kýna nepříjemně ofouklo a Kváša si nejspíš dlouhodobě léčí sifilis (svádí to na zánět achilovky…) Nakonec se však Február sešel v dostačujícím počtu, žel poněkud nesehrán.

První nesnáz v zápase si robotníci uvědomili záhy po rozehrání. Při losu Šimon špatně zvolil stranu a tak celý první poločas hrál Február proti ostře zapadajícímu slunci. Navíc se na Hagiboru neskutečně prášilo a tak bylo téměř nemožné se na soupeřově polovině orientovat. Přesto úvodní minuty zápasu nenasvědčovaly žádnému hrozivému debaklu. První tři vyložené šance patřily právě robotníkům z Telgártu. Nejprve našel Šimon dlouhým centrem zcela osamoceného Máru před brankářem Blaženky, ale ten svoji příležitost prováhal. Poté se pěknou střelou uvedl Cajda, ale soupeřův gólman si věděl rady. Největší příležitost však přišla vzápětí – po neskutečném závaru zvonilo třikráte břevno Pavouků, ale kýženého gólu se Cajda, Robin, Mára ani Lukáš nedočkali.

Následně se hra vyrovnala, avšak větší šance nepřicházely ani na jedné straně hřiště. Poté však přišla pohroma. Poměrně jednoduchý odkop na osamoceného útočníka Blaženky, kterého stínoval Cajda, skončil ku překvapení všech v Láďově brance. Cajda tak dlouho váhal s odkopem, až byl slabou hlavičkou přehlavičkován a Láďa byl v zapadajícím slunci bezmocný. Soupeři narostla křídla a začal Február postupně přehrávat. Vzápětí přišla na polovině hřiště narážečka, Honza Bouřka se místo bránění hráče už viděl v blízké restauraci a tak zcela osamocený útočník postupoval na Láďu a bezpečně proměnil – 0:2. A ještě jeden pamlsek do půle! Blaženka zahrává roh, její útočníci si zkušeně nabíhají, Lukáš poněkud zaspává a rázem je hotovo – 0:3!

Ačkoliv si Február o poločase kladl na srdce, že nemá smysl chaoticky vše vrhnout do útoku, skutečnost byla taková, že absolutně přestala fungovat obrana a z hlediska Februáru se z dění na hřišti stal totální zmatek.

Blaženka si na polovině Telgártu dělala, co chtěla a jen svou nepřesnou střelbou se připravila o daleko výraznější výhru. Jen Láďovy tyče zvonily ve druhé půli nejméně pětkrát. Spiders Február dokonale přehrávali, byli daleko důraznější v osobních soubojích (také díky výškové převaze), věděli o sobě na hřišti a kromě dvou šancí – Robin na dvakrát neprostřelil brankáře a Jenda netrefil odkrytou branku – Február k ničemu nepustili.

S přibývajícím časem již Február rezignoval a po zásluze odcházel ze hřiště ostudně poražen. Pět gólů dostal Telgárt naposledy v 10. kole na podzim 2003, když v Karlíně prohrál s Vinohrady 2:5…Nezbývá než soupeři pogratulovat a vzít si z jeho přístupu příklad (zejména při standartních situacích a v osobních soubojích).

5.9. Hagibor

Sestava: Láďa – Šimon, Cajda, Mára, Bouřka – Jenda, Robin, Lukáš