FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: VF vs. FC Bohnice 1:2 (1:1)

Šimon — 30. 03. 2005

• 1. kolo body opět nepřineslo • Lumír „Máňa“ Mistr řádil v útoku soupeře, gólu se však nedočkal • Honza Bouřka byl zase pod obraz! • Famózní Láďa na vše nestačil… • Šance Februáru zhatila tragická finální přihrávka! • Wydle už zase rozdává fotbalovou radost! • Série bez prohry skončila po desíti zápasech… •

Již při prvním letmém pohledu na Arénu Hrdlořezy bylo jasné, že díky svému výjimečnému povrchu stále patří mezi nejhorší hřiště, na jakém kdy Február hrál. Při druhém letmém pohledu si Šimon všimnul, že za Bohnice se chystá nastoupit někdejší hvězda Sparty a reprezentace Lumír „Máňa „ Mistr a rázem bylo jasné, že dnešní zápas nebude ten z jednodušších. Bylo se tedy nač těšit!

Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, první půle však jednoznačně patřila Februáru. Zadáci Bohnic neoplývali velkou rychlostí, navíc soupeř neměl nikoho na střídání a tak se robotníci dostávali často do zakončení. O zasloužený rychlý gól připravila Február nepřesná koncovka a zejména finální přihrávka, které byly z částí zapříčiněné nerovným terénem a z části zbrklostí kolchozníků. Do šancí se dostával zejména Wydle, nebezpečně vystřelil také Šimon, Robin a Honza, ale nakonec se ujala až akce založená Bohoušem, na jejímž konci byla nejdříve Wydleho střela a následná Honzova gólová dorážka – 1:0.

Bohnice se poté v útoku více osmělily, nebezpečné přihrávky směřovaly většinou na Lumíra Mistra, ale obrana Februáru byla pozorná a ojedinělé střely směřovaly mimo Láďovu branku. Nakonec se však soupeř dočkal vyrovnání – po Lumírově sklepnutí pasu se ze střední vzdálenosti zpoza obránce trefil nechytatelnou ranou k tyči jeden z obránců Bohnic a stanovil tak poločasové skóre na 1:1. V závěru první půle měl ještě velkou šanci Bohouš, ale Šimonův roh mírně podskočil a jeho hlavička mířila mimo.

Ve druhém poločase se Februáru absolutně nedařily přihrávky na soupeřově polovině a Bohnice tak rázem získaly zaslouženou převahu. Střely soupeře byly čím dál tím častější a jen díky výbornému Láďovi se skóre neměnilo. Nakonec rozhodla hrubka obrany. Nikým neobsazený, aut házející, hráč si přesně narazil s útočníkem a bez problémů vstřelil vedoucí branku – 1:2. Zbývalo ještě dost času, ale všechna snaha o vyrovnání končila nepřesnou přihrávkou, zejména dva Šimonovy brejky toho byly důkazem. Jedinou nebezpečnou střelu si ve druhém poločase po narážečce s Robinem vypracoval Bohouš, ale před samotným brankářem se ukvapil a nepřesně zakončil.

V závěru už hrál Február vabank, a tak se do otevřené obrany valil jeden útok Bohnic za druhým, ale ani Máňa ani nikdo jiný již výtečného Láďu nepřekonal. Zápas to byl poměrně vyrovnaný, ale díky lepšímu zakončení si Bohnice výhru nejspíše zasloužily. Doufejme jen, že si Február z uvedených chyb vezme ponaučení a v příštím kole svůj výkon napraví!

30.3. 2005 Hrdlořezy

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Pavel, Mára – Wydle, Robin, Honza, Tomáš

Gól: Honza (as. Wydle, Bohouš)