FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: VF vs. KK Booaa 1:2 (1:0)

Šimon — 28. 03. 2006

· V karlínském bahně zbytečně ztracené vítězství · Jansičův velkolepý comeback! · Lukášův první zápas po loňském zranění · Roj Kýn „posílil“ marodku… · 2 minuty před koncem ztracen i bod za remízu · Cajda v roli nehrajícího trenéra ·

Obleva spojená s dlouhotrvajícími dešti nevěstily vzhledem ke způsobilosti hrací plochy prvního letošního utkání nic dobrého. Původně se mělo hrát na Císařské louce, ale tam by situace zřejmě byla ještě horší, než na náhradním místě v Karlíně. Při příchodu do Karlína to však vypadalo, že ani zde se hrát nebude – všechna hřiště byla bahnitá a plná vody a zdálo se, že plánovaný match skončí jen posezením v „útulné“ karlínské špeluňce.

V předtuše čehosi neblahého byli proti odehrání utkání jen Šimon a gólmani Jansič s Láďou, ostatní však chtěli hrát a tak Február společně s KK Booaa nastoupili toho dne k jedinému odehranému utkání na relativně „nejsušším“ prostřední hřišti.

Zápas samotný se pro Február nevyvíjel špatně. Po úvodním vzájemném oťukávání se střelou zpoza obránce představil Robin, a ačkoliv mířil doprostřed branky, gólman soupeře „neponechal nic náhodě“ a zkušeně si balón srazil do branky – 1:0. To však bylo robotníkům málo – typicky nepochopitelně se ve snaze přidat co nejvíce gólů tlačili dopředu a zapomínali tak na obranu. Ta byla bez absentujícího pilíře zadních řad Bohouše (a zvláště pak bez klubového talismanu – gynekologických tepláků) značně chaotická. Naštěstí však všechny střely soupeře byly blokovány obránci či končily u bezchybného Jansiče a tak poločas skončil 1:0.

Do druhé půle nastoupil Február oslaben o Roje Kýna, který si způsobil výron kotníku a rozšířil tak marodku telgárstkých o dalšího playera. Hra se ve druhém poločase podobala hře ze závěru první půle – Február sice tlačil, ale soupeř hrozil z rychlých protiútoků. Nejdříve třikrát nebezpečně vystřelil Šimon, k zakončení se dostal i Bouřka a Kosťa, ale udeřilo na druhé straně. Robin nešťastně ztratil balón na polovině, obrana se nestačila vrátit a soupeř přečíslení využil – 1:1. Přestože se Február nadále nevzdával možnosti výhry, neměl toho dne střelecké štěstí – do největších dvou šancí se dostal Lukáš, ale neprosadil se ani tváří v tvář gólmanovi. Katastrofa přišla dvě minuty před koncem, když bohužel opět Robin ztratil zbytečně balón na soupeřově vápně, KK Booaa přešel opět do rychlého protiútoku a vstřelil vítěznou branku.

Závěrečný nápor rudých již vyrovnání nepřinesl a tak Február ve svém prvním jarním vystoupení nešťastně prohrál 1:2.

28. 3 . Karlín

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Kosťa – Bouřka, Robin, Lukáš, Roj Kýn

Gól: Robin (Roj Kýn)