FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: VF vs. KKK Bronx B 0:2 (0:0)

Šimon — 12. 09. 2006

·Nová sezóna zahájena tradiční prohrou · Utkání dvou rozdílných poločasů · Február jen zvonil tyčemi · Oblékne příště Bohouš znovu své vítězné tepláky? · Pomůže angažování nového trenéra? · Dokáže Cajda stmelit rozhádaný kolektiv?·

Třetí účinkování Víťazného februáru v šesté lize se opět nerozjelo tím správným směrem. V prvním poločase neproměnil Február několik slibných příležitostí, naopak ve druhé půli po dvojím nedorozumění v obraně brzy prohrával 0:2 a na kombinační hru z první půle již nenavázal a po zásluze tak prohrál úvodní zápas sezóny.

V první půli si Telgárt vypracoval několik šancí, ale nepřesnost v zakončení připravila robotníky o zasloužený vedoucí gól. Nejprve se individuálně prosadil Luky, jeho střela však jen zatřásla pravou tyčí. Vzápětí se po závaru opřel z dálky do balónu Šimon, žel jeho přízemní střela rovněž zazvonila pouze pravou tyčí. Další Šimonova šance v podobě nebezpečné hlavičky po Bouřkově autu skončila na rukavicích pozorného brankáře a poslední velkou příležitost první půle zahodil Bouřka, když po Lukynově přiťuknutí pálil z dobré pozice kamsi do topolů. V obraně byl Február pozorný a kromě jedné střely na bránu, kterou vyběhnutím zlikvidoval Jansič, nepustil soupeře do vyložené šance.

Ve druhém poločase Február nepochopitelně vypadl ze hry. Nedokázal si v obraně poradit se soupeřovými sklepávanými balóny, přechod do útoku končil u špatně zpracovaných přihrávek, u odražených balónů byli robotníci vždy později a tak bylo jen otázkou času, kdy se Bronx prosadí střelecky. Gól do sítě červenožlutých přišel po dalším nebezpečném autu, a následném závaru. Honza zapomněl na svého hráče u zadní tyče a ten hlavou do odkryté branky otevřel skóre. Chvíli poté se Bohouš se Šimonem špatně domluvili v obraně a opět po rychlém autu propálil útočník Bronxu Jansiče podruhé.

Február se poté alespoň trochu vzchopil, otevřel více obranu a dostal se i do několika šancí. Nejslibněji vypadala Robinova tečovaná střela, která skončila na břevně, dále Bohoušova hlavička (těsně vedle), Pavlova přihrávka na Lukáše (po Bohoušově přímém kopu) a Bouřkovo uvolnění na hranici vápna (v poslední chvíli ho obránce předskočil). Naopak soupeř několikrát pronikl do otevřené obrany Februáru a jen díky vlastní nepřesnosti nenavýšil skóre ve svůj prospěch (jedenkráte zvonila pravá tyč) a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou soupeře 2:0.

5. 9. Děkanka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Honza – Robin, Bouřka, Luky, Baltík, Jenda