FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. kolo: Víťazný februá vs. 1.FP Praha 2:3 (2:2)

Šimon — 01. 10. 2015

Úvodní zápas nové sezóny se přes nadějný průběh Februáru vůbec nevydařil a z nepochopitelných důvodů odešel z utkání bez bodového zisku. Přitom Február začal skvěle, již ve druhé minutě se po individuální akci prosadil Wydle a následná hra kolchozníků vzbuzovala naději, že úvodní klání se promění v jednoznačné vítězství. Bohužel velké šance v podání Šimona, Cajdy a Michala zůstaly nevyužity. Naopak soupeř z prvního vážnějšího ohrození branky po špatné rozehrávce Februáru od branky hned skóroval a hra se postupně začala vyrovnávat.

Do poločasu ještě stihnul Jencek po Michalově akci zvrátit vedení na stranu Februáru, ale další chyba v podobě naivní ztráty balónu na polovině hřiště umožnila soupeři jít snadně do přečíslení a díky přesné střele k levé tyči FP Praha znovu srovnal.

Ve druhé půli se soupeř po další chybě v rozehrávce a přesné střele ujal vedení a od té doby to byla ze strany Februáru křeč. Družstevníkům nelze upřít snaha, ale přechod do útoku byl krkolomný, soupeř se stáhnul před své pokutové území a Február si na malém hřišti Hanspaulky nevěděl rady. Nepomohly ani cenné rady zkušeného coach Jirky Caithamla a červenožlutí museli po prvním utkání zpytovat svědomí.

3. září 2015 Hanspaulka

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Wydle – Jencek, Michal, Florin Valeriu Răducioiu

Góly: 2. Wydle, 21. Jencek (Michal)

Soupeř skóroval v 15., 28. a 36. minutě.