FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

1. saisona - Jaro 2000, 8.D liga

Šimon — 30. 06. 2000

1. kolo: VF – FC Promiň 1:1 (1:1) duben Zelená Liška

První mistrovské utkání Víťazného Februáru v historii Hanspaulské ligy!!! Nejednalo se však o první soutěžní utkání vůbec, neboť před tímto kláním se Február v rámci zimní přípravy zúčastnil slavného Memoriálu Milana Javornického a nevedl si vůbec špatně! Poměrně snadno postoupil ze čtyřčlenné skupiny, ve které prohrál jen těsně (1:3) s celkem ze 3. ligy a v následném play off vypadl nešťastně v prvním kole na zrádné penalty.

Zdálo se tedy, že předsezónní cíl postoupit hned z 8. ligy nebude nemožný, leč nástrahy jedenácti kol 8. ligy byly v prvním saisoně nad síly bojovného Februáru. Telgártští nakonec skončili až desátí se ziskem sedmi bodů (byly mu odečteny 2 body za pískání – jinak by skončili osmí s devíti body) a na slavný první postup si musel Február počkat až do následující podzimní saisony.

V samotném utkání, které se hrálo za aprílového počasí na kupodivu vyhovujícím terénu Zelené Lišky, se otěží zápasu nejdříve chopil soupeř – FC Promiň, který začal náporem a v 10. min vedl 1:0. Teprve poté se Február vzpamatoval. Již ve 22. min srovnal po kombinační akci přesnou střelou Bohouš a i nadále robotníci zle zatápěli obraně soupeře. Bohužel další četné šance zůstaly nevyužity, obrana rudých soupeři rovněž nic nedovolila a tak první mistrovské utkání skončilo možná trochu zbytečnou remízou.

Mužstvo Februáru nastoupilo v tomto složení:

Láďa Mrďoch – Šimon, Pavel, Dědek, Zdenda – Bohouš, Kváša, Cajda, Jenda, Čenda, Wydle
Střelec goalu: Bohouš (as. Šimon)

Šimon

2. kolo: VF – Brouk Pytlík 0:4 (0:1) duben hřiště?

Příliš krutá prohra!!!

První gól vsítil soupeř již v 9. min; poté se Február celý zápas snažil o zvrat, ale v závěru již nestačil a za posledních 13 min si nechal nasázet další 3 góly a první krutá prohra byla na světě…

Sestava: Láďa Mrďoch – Šimon, Pavel, Dědek, Zdenda – Bohouš, Kváša, Cajda, Jenda, Čenda, Wydle

Šimon

3. kolo: VF – Rudá Hvězda Modřany B 1:2 (0:1)

Ostuda!!!

Neuvěřitelně ubohý zápas ze strany Februáru byl prozatím nejhorším vystoupením rudých bojovníků v Hanspaulské lize. (Později se ukáže, že se jednalo o jedno z nejhorších vystoupení Februáru vůbec…). Předzápasové vyhlídky nevěstily nic zlého. Při pohledu na nezkušené mužstvo Modřan, jehož věkový průměr byl zhruba 16 let a výškový průměr asi 1,6 metru, bylo téměř jisté, že dnes Februáru vítězství neunikne! Ale ouha!

Neštěstí načal Kváša, když se po předchozím debaklu rozhodl, že se před zápasem přesune do obrany a ukáže nám všem, jak má správná defensiva vypadat… Soupeři příslušela rozehrávka, jeho první přihrávka směrovala na útočníka, který si v klidu zaběhl za zkoprnělého Kvášu a vzápětí rozvlnil síť za Láďovými zády – 0:1. Kváša se tedy po první minutě raději vrátil na hrot útoku, ale i tam – stejně jako ostatní – nic nepředvedl… Nejhorší bylo, že Modřany měly s sebou úděsný fan club (co my bychom za něj dali…) nezletilých dívek, kteří stále pištěly a smály se naší nemohoucnosti, což rozhodně na našem klidu také nepřidalo. V prvním poločase stojí z naší strany za zmínku jen řeznický Wydleho faul na protihráče poloviční váhy (Wydle mu zřejmě zlomil nohu), který však kupodivu rozhodčí obrátil v náš prospěch.

Ve druhém poločase se Február přeci jen trochu zvedl a záhy po přesném Šimonově pasu a Kvášově hlavičce srovnal (á la Jirka Němec – Pavel Kuka na Euru 96 na 2:0 proti Rusku), to ale bylo z naší strany vše. Vzápětí po neuvěřitelné Wydleho chybě (Wydle se později vymlouval na slunce v očích…), kdy neuhlídal neškodného útočníka (na kterého byl předtím z lavičky asi pětkrát upozorněn), se Modřany opět ujaly vedení, které již neztratily. Neuvěřitelná křeč tak skončila prohrou 1:2.
duben Kbely

Sestava: Sestava: Láďa Mrďoch – Šimon, Pavel, Dědek, Zdenda – Bohouš, Kváša, Cajda, Čenda, Wydle
Goal: Kváša (Šimon)

Šimon

4. kolo: VF – Steve 2:4 (0:2) duben Pražačka

3. prohra v řadě…

Daleko zkušenější soupeř měl od začátku mírnější převahu a ani naše rychlost na hráče teamu Steve příliš neplatila. Soupeř již vedl 4:0, v závěru se alespoň podařilo snížit na přijatelných 2:4.

Za zmínku stojí nečistá hra soupeře – jeden ze zákeřných zadáků Steva vyrazil málem Cajdovy dva zuby…

Sestava: Láďa Mrďoch – Šimon, Pavel, Dědek – Bohouš, Kváša, Cajda, Jenda, Čenda, Wydle
Goals: Cajda (Šimon), Šimon (Bohouš)

Šimon

5. kolo: VF – Těhotní krocani 1:2 (1:2) květen Angelova

Další tragedie!

Tento zápas v mnohém připomínal nešťastnou bitvu s Rudou hvězdou Modřany, možná ji i předčil. Přitom se vše vyvíjelo v nejlepším světle. Již ve 3. min skóroval Pavel, o minutu později mohlo být 2:0, ale Šimon ze dvou metrů lehkovážně trefil břevno (odraz míče možná směroval za brankovou čáru, chyběl videorozhodčí…) a rodily se i další šance. Pak však zaúřadoval Láďa – jednoduchý aut soupeře si srazil do vlastní branky – a Február znejistěl. Vzápětí se ještě ujal break soupeře a rázem bylo skóre 1:2. Ve druhém poločase sice existovalo na hřišti jediné družstvo – Február – ale nepřesná koncovka ho připravila o byť jednobodový úspěch…

Komentář rozhodčího: Mnohem fotbalověji působící Február skóroval prakticky z prvního útoku, další střela se však odrazila jen od břevna. Krocani šťastně vyrovnali, když si p chytře vhozeném autu obránci srazili míč za vlastní brankovou čáru a v poslední minutě první půle zakončil brejk přesnou střelou do horního rohu Procházka. Ve druhém poločase si Február opět vytvořil tlak, ale dobře zformovaná obrana Krocanů a jistý výkon brankáře Tampiera se postarali o udržení nejtěsnějšího vítězství. Nejlepší hráči Romportl – Tampier (brankář Krocanů).

Sestava: Láďa Mrďoch – Šimon, Pavel, Dědek, Zdenda – Bohouš, Kváša, Cajda, Jenda, Čenda, Wydle
Goal: Pavel (Cajda)

Šimon

6. kolo: VF – FC Uličníci 1:4 (0:2) květen Zelená Liška?

Trápení pokračuje.

Bohužel, stále to samé. Opět poměrně vyrovnaný zápas, ale zatímco na vlastní gól se Február hrozně nadřel, soupeř dokázal téměř každý break potrestat.

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, ve kterém rozhodla střelecká schopnost Hájka. Nejlepší hráč Strnad – Hájek (Uličníci).

Sestava: Láďa Mrďoch – Šimon, Pavel, Dědek, Zdenda – Bohouš, Kváša, Cajda, Jenda, Čenda, Wydle
Goal: Pavel (Kváša)

Šimon

7. kolo: VF – FC Viktor 2:1 (1:0) květen Pražačka

23.5. – Den zlomu- první vítězství.

Změna taktiky a italské catenaccio slavili úspěch. Po výborném výkonu téměř všech členů týmu jsme porazily 1.FC VIKTOR 2:1, přičemž náš úspěch mohl být ještě výraznější pokud bychom proměnili všechny šance, kterých bylo hodně moc. Výborný výkon podal dokonce i náš brankář. A to je co říct.

Komentář rozhodčího: V první půli nevyrovnané utkání. Ve druhé půli se úroveň o něco pozvedla. V poslední čtvrtině utkání FC Viktor zvýšil úsilí o vyrovnání, ale naopak hosté často hrozili brejkydo pootevřené obrany. Remíza by byla spravedlivějším vyjádřením poměru sil na hřišti.

Sestava: Láďa Mrďoch – Bohouš,Šimon, Pavel, Dědek – Kváša, Cajda, Jenda, Čenda, Wydle
Goals: Čenda (Bohouš), Cajda (Šimon)

Dědek – Šimon

8. kolo: VF – Zipova parta 1:0 (1:0) květen Pražačka?

I přes nepřítomnost 4 hráčů základní sestavy a pouze v 6 lidech jsme zvítězili gólem Cajdy. Taky jsme zřejmě našli nového gólmana: Wydle.

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání, vítěz uplatnil rychlost a po zásluze vyhrál.

Sestava: Wydle – Bohouš, Šimon, Pavel – Dědek, Cajda
Goal: Cajda (Šimon)

Dědek – Šimon

9. kolo: VF – FC Břitvy 0:1 (0:0) červen hřiště?

Bohužel nemohu dodat žádné informace. Spletl jsem si o hodinu začátek a ještě k tomu jsme se zdrželi s Čendou v hospodě. OMLOUVÁME SE!!!!

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání. Břitvy měli širší lavičku a název podle stylu hry. Jinak ale slušné utkání s mírnou převahou Břitev. Některé výroky rozhodčího byly zbytečně hráči Břitev komentovány, obešlo se to ale jen domluvou, tedy bez karet.

Sestava: Láďa Mrďoch – Bohouš, Šimon, Pavel – Kváša, Cajda, Jenda, Wydle

Dědek – Šimon

10. kolo: VF – Zelení študáci 5:2 (1:1) červen Zákostelní

Vedro, úžasný výkon všech 5 hráčů. Díky.

V zápase oběma družstvům o nic nešlo; Február se dostavil jen v pěti hráčích a tak mu byl zapůjčen soupeřův špílmachr, bez něhož bychom stěží vyhráli.

Komentář rozhodčího: Toto utkání patřilo rozhodně k těm pohlednějším. V první půli byly oba týmy poměrně vyrovnané, obě mužstva produkovala pěkné akce. Střel na bránu bylo málo, většinou končily gólem. Druhý poločas byl již zcela pod taktovkou Februáru, který svou kombinační hrou ovládl hřiště. Nejlepší hráči Caithaml – Molnár (ZŠ).

Sestava: Láďa Mrďoch – Šimon, Dědek – Cajda, Kváša
Goals: Šimon (Cajda), Cajda (Šimon), Cajda (Dědek), Cajda (Kváša, Šimon), exštudák (Šimon)

Dědek – Šimon

11. kolo: VF – FC K.T.S. 2:0 (2:0) červen Pertoldova

Opět za velkého vedra, pouze v šesti lidech jsme podali heroický výkon a pravděpodobně znemožnili soupeři postoupit. Gól dal Cajda + 1 vlastňák

Sestava: Láďa Mrďoch – Bohouš, Pavel, Dědek – Cajda, Zdenda
Goal: Cajda (Pavel, Dědek), 2. vlastní

Dědek