FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k. FK Víťazný február vs. 0.FC Výlov 2:2 (1:1)

Šimon — 23. 06. 2010

bohous-small• Černý sen Víťazného februáru se naplnil • Neuvěřitelné se stává skutečností • Po bolestném výkonu darovali kolchozníci beznadějně poslednímu týmu tabulky bod • Február bohatým bere a chudým dává? Kdeže, letos dává všem… • Vyrovnání soupeře jako obvykle v posledních minutách • Dědka skrze objektiv bolely obě oči • Trenér Caithaml raději odešel na tribunu • Kam se ztratila Gojkova vítězná čelenka? • Chyběl Wydlemu doping v podobě režné? • Ani létající Kosťa vítězství nepřinesl •

Prokletí letošní sezóny nezná mezí. Február nevyhrál další důležitý zápas a nad hranou sestupu ho drží jen vyrovnanost týmů bojujících o udržení v šesté lize. Marně si kolchozníci o poločase vtloukali do hlavy, že je důležité udržet sebemenší náskok stůj co stůj až do posledního hvizdu. Přestože hrál Február tragicky, mohl přeci jen slavit třetí letošní vítězství, ale naprostá nezkušenost ho v závěrečných chvílích připravila o důležitý bod.

Přitom vše hrálo červenožlutým do karet – soupeř dorazil bez možnosti střídání, jeho věkový průměr výrazně převyšoval věk hráčů Februáru a navíc byl soupeř beznadějně poslední bez možnosti záchrany v šesté lize. Bohužel hráči Februáru nebyli s to si přihrát třikrát po sobě, navíc Február srážely nesmyslné kličky a ztráty balónů na vlastní polovině, a tak se není co divit, že utkání skončilo zbytečnou remízou.

V prvním poločase byla zpočátku hra obou mužstev vyrovnaná, soupeř dobře bránil a spoléhal na breaky, Február držel více balón na svých kopačkách, ale nebyl schopný se dostat do zakončení. Naštěstí první zdařilá akce hned skončila gólem v síti Výlovu. Bohouš kolmou přihrávkou našel Baltíka, ten ideálně nacentroval na zadní tyč, kde málem protrhl síť naspeedovaný Kosťa. Následující desetiminutovka patřila družstevníkům, když konečně pochopili, že soupeře musí překonat postupnou kombinací. Přestože měli rolníci častěji míč ve své moci, nedokázali si kromě pár střel – Michal, Jencek, Šimon, Bohouš – vypracovat žádnou tutovku, a tak udeřilo na druhé straně.

Vše začalo pro Február typickou ztrátou balónu na polovině hřiště, soupeř přečíslil vracející se obránce a nebezpečně vystřelil. Bohužel v prvním poločase chytající Gojko vyrazil balón jen před sebe, k nohám nejlepšího hráče Výlovu, který se z dorážky nemýlil – 1:1. Zbytek poločasu dohrával Február v agónii – soupeř několikrát nebezpečně vystřelil, ale druhý gól již naštěstí nepřidal.

Ve druhém dějství se přeci jen Telgárt zlepšil, ale brankář Výlovu de facto neměl žádnou práci. Střelou z přímého volného kopu zahrozil Bohouš a později Kosťa, ale gólman soupeře byl pozorný. Naopak Výlov vždy dokázal využít zaváhání hráčů Februáru na polovině hřiště, kdy se nesmyslnými kličkami snažili rolníci probít přes připravené obránce, a z breakových situací několikrát zahrozil. Naštěstí ve vyložené šanci útočníci Výlovu minuli anebo si nepřišli na Higuitu Jansiče.

„Čas plynul jako bláznivý“ a Február se stále nemohl prosadit. Nakonec se šest minut před koncem na rolníky usmálo zapadající slunce. Šimon se na polovině Výlovu dostal k odraženému balónu, přehodil si postupně dva bránící hráče a gólovou umístěnou střelou z halfvoleje vykřesal pro Február naději na šestou ligu.

Bohužel, vítězství toho dne (zřejmě po právu) nebylo červenožlutým souzeno. Běžela 58. minuta, Wydle lehce ztrácí balón na polovině hřiště, soupeř jde do přečíslení a dosti šťastnou střelou k tyči nedává Jansičovi šanci a srovnává na konečných 2:2. V závěru se ještě ve velké příležitosti po Bohoušově přihrávce ocitl Kosťa, ale jeho těžký volej v krkolomné pozici jen těsně minul branku Výlovu, a utkání tak pro Február skončilo naprosto zbytečnou remízou.

V posledním kole tak Február musí předvést, zda si vůbec pamatuje, jak se hraje fotbal, a v existenčním zápase dokázat, že sedmá liga by kolchozníkům rozhodně neslušela.

20. 6. 2010 Pražačka

Sestava: Gojko (Jansič) – Šimon, Bohouš, Wydle, Cajda – Michal, Baltík, Jencek, Kosťa

Góly: 16. Kosťa (Baltík, Bohouš), 54. Šimon

Soupeř skóroval v 24., 58. minutě.