FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k.: FK Víťazný február vs. HFC Výtržník 1:2 (0:0)

Šimon — 23. 07. 2013

bohous-smallV předposledním jarním klání měl Február v případě výhry stále ještě možnost bojovat o postup do 4. soutěže Hanspaulské ligy. Soupeřem mu byl druhý tým tabulky Výtržník, který měl na Február náskok pouhé dva body. Nutno říci, že po chvilkovém oťukávání se v prvním poločase za výhrou více pachtil Február, žel jeho obvyklá žalostná koncovka opět způsobila, že v prvním poločase branka nepadla.

První velkou příležitost si vypracoval po dlouhé nemoci poprvé hrající Šimon, ale jeho střelu levačkou do šibenice dokázal pozorný brankář Výtržníku vyrazit. Vzápětí šel na gólmana soupeře osamocený Ondra, ale nechal opět jen vyniknout vyběhnuvšího brankáře. Nejhezčí akci zápasu posléze rozehráli Jencek s Michalem, který poté z první našel na zadní tyči naběhnuvšího si zcela nekrytého Šimona. Bohužel Šimonova střela se jen těsně minula odkrytou polovinu branky. V první půli mohl ještě skórovat Bohouš a Jencek, ale jejich střely se opět těsně nevešly do branky Výtržníku.

Na druhé straně soupeř také několikrát zahrozil, ale k přesnějšímu zakončení mu chyběl vždy půlkrok a poločasové skóre se tak neměnilo ani na jedné straně.

Ve druhém poločase to ještě chvíli vypadalo slibně, ale pak se začal prosazovat nejlepší hráč soupeře a po prvním varování napodruhé již gólově udeřil. V běžeckém souboji s Jenckem byl nakonec o půlroku vepředu a přesnou střelou propálil Jansiče na přední tyči. Neuplynulo ani pár okamžiků a udeřilo podruhé. Dlouhý aut soupeře na zadní tyč nedokázal nikdo z obrany Februáru zachytit a prvně jmenovaný střelec Výtržníku bez problému z bezprostřední blízkosti skóroval podruhé.

Po druhém gólu již neměl Február příliš co ztratit a všechny síly vrhnul do útoku. Před brankou se nejprve ocitl Jencek, ale opět nechal vyniknout pouze výborného brankáře Výtržníku. Hned v zápětí po identické akci naštěstí snížil Michal a Február se nadechoval k vytouženému vyrovnání. Následoval velký závar Februáru, ale střely Šimona a Bohouše opět dokázal brankář soupeře vyrazit. Následovala stoprocentní Michalova tutovka před zívající brankou, ale skákavou přihrávku poslal z dvou metrů vysoko nad břevno.

V závěru už se utkání spíše dohrávalo a Február tak po porážce 1:2 definitivně ztratil možnost historického postupu do čtvrté ligy.

12. 6. 2013 Zárubova

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Dědek, Bohouš, Jencek – Ondra, Filip, Michal

Gól: 42. Michal (Jencek)

Soupeř po dvou gólech z 35. a 36. minuty vedl 2:0.