FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k. FK Víťazný február vs. Jabadabadoo 3:3 (2:1)

Šimon — 09. 06. 2009

vlajka023-smaller • Drama na Proseku bez vítěze • Február výhrou pohrdl • Dědkův gólový comeback • Delegát rozhodčí nechválil… • Wydleho pozápasový nedělní program: kafíčko a štrúdl • Ford Fiesta není žádná siesta • Dlouhé odpůledne v pivovaru Bulovka ve znamení ležáku • Dědek: „Byl to jednoznačně můj zápas, sebevědomí mám na rozdávání!“ • Gojko Dianu opět nezazpíval • Dědkovo tajemství nadále neprozrazeno… • Rozlučka Februáru proběhne v ordinaci preventivní ambulance •

V předposledním veledůležitém zápase sezóny trápily Február problémy se sestavou, většina hráčů se odjela rekreovat, a tak do poslední chvíle nebylo jisté, kolik červenožlutých playerů vůbec nastoupí. Naštěstí se s malým zpožděním sešel Február v sedmi hráčích a důležité záchranářské utkání tak mohlo začít.

Utkání pro Február začalo nejhůře, jak mohlo. Jabadabadoo svůj úvodní rohový kop zahrál na volného spoluhráče daleko před hranicí vápna, ten se z halfvoleje nemýlil a prudkou ranou poslal svůj team do vedení 1:0. Naštěstí telgártští rolníci nikterak nezpanikařili a kombinační hrou začali svého soupeře mírně přehrávat. O brzké vyrovnání se svým typickým průnikem zasloužil Cajda, jeho střelu navíc tečoval obránce soupeře, a tak se dezorientovaný gólman Jabadabadoo mohl jen smutně ohlédnout za vyrovnávací brankou.

Po gólu se kolchozníci přeci jen trochu uklidnili, soupeř příliš nevěděl, co hrát a vzápětí přišel druhý červenožlutý gól. Dědek na hranici vápna zachytil chybnou rozehrávku a vydařenou střelou k tyči poslal Február do zaslouženého vedení.

V závěru první půle se na kopačky Telgártu vkradla nepochopitelně nervozita, spousta přihrávek skončila namazáním na soupeřovy breaky a jen nepřesnost v zakončení Jabadabadoo zabránila vyrovnání.

Ve druhém poločase pokračoval Február v nervózním výkonu, přesto si dokázal vypracovat několik nadějných příležitostí. Nejvíce se střelecky činil Cajda, žel jeho muška nebyla nejpřesnější. Na jeho obhajobu nutno říci, že balóny Februáru byly často zakopnuty kamsi do zahrad přilehlé mateřské školky a tudíž se muselo hrát s náhradními soupeřovými míči, jejichž kvalita stěží dosahovala reklamních balónu z benzínek v hodnotě 39 Kč.

K dvěma nebezpečným střelám se po rohových kopech rovněž propracoval Šimon, ale jeho pokusy stačil gólman Jabadabadoo na poslední chvíli vyrazit. Za zmínku rovněž stojí Šimonův hlavičkový souboj s gólmanem soupeře, který balón vyrážel rukou zhruba metr mimo vápno, ale bedlivé oko soudcovo bylo v tuto chvíli poněkud zakalené a porušení proti pravidlům tak ze záhadných důvodů odpískáno nebylo.

Na druhé straně se soupeř také několikrát dostal do zakončení, ale jeho střely buď jen těsně míjely tyče Higuitovy branky anebo je gólman Februáru dokázal zneškodnit. Bohužel dvanáct minut před koncem udeřilo z rohového kopu podruhé. Obránce soupeře opět střílel daleko před vápnem Telgártu, střela původně mířící metr vedle pravé tyče se odrazila od Šimonova stehna a balón v podobě vlastního gólu doskákal za Jansičova záda – 2:2.

Ke konci zápasu začal úřadovat zřejmě přemotivovaný Dědek. Nejprve se ještě před vyrovnávacím gólem kočkoval se soupeřem u postraní čáry a pět minut před koncem zařídil svým nedovoleným zákrokem soupeři výhodu přímého volného kopu z hranice vápna. Naštěstí soupeř volný kop nezužitkoval, naopak hned vzápětí přišla Wydleho gólová chvíle. Šimonův přesný výkop do vápna Jabadabadoo Wydle jen lehce hlavou prodloužil a potřetí překonal bezradného gólmana soupeře. Když už se zdálo, že má Február vítězství v kapse, přišla poslední minuta utkání a s ní i nešťastné vyrovnání soupeře. Jabadabadoo v posledních okamžicích uzamkl Február na jeho polovině a vydařenou střelou o tyč srovnal skóre na konečných 3:3.

Február si v tak důležitém zápase připsal do tabulky jeden bod, což vzhledem k záchraně v šesté lize je stále nedostačující. V posledním utkání sice Februáru stačí bod, ale získat ho nebude jistě nic jednoduchého. Taktika na poslední zápas byla s dostačujícím předstihem probrána v Pivovaru u Bulovky, stenografický záznam z porady nebyl bohužel pořízen.

7. 6. 2009 Novoborská

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Cajda – Wydle, Dědek, Gojko

Góly: 9. Cajda (Wydle), 11. Dědek, 55. Wydle (Šimon)

Soupeř skóroval ve 3., 48. a 60. minutě