FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k.: FK Víťazný február vs. KFC Terasy A 5:2 (2:2)

Šimon — 10. 06. 2011

dedek-ii-small• Vydřené vítězství na kraji lesa Kamýka • Rekonvalescent Dědek v roli centre forwarda • Nevídaný kolaps v první půli • Bohouš zvládá standardku „Dědkův roh“ na výbornou • Bohouš: „Jde jen o to si tuto zajímavou situaci vyzkoušet, pak už je to hračka!“ • Dědkovy úniky po lajnách zvedaly diváky ze sedadel • Bohoušovo gólové ramínko ozdobou zápasu • Otec a syn Caithamlovi odměnu za náhradní pískání striktně odmítli • Posezení v restaurantu Sázava tentokrát bez hlodavců • Vnadná Adéla zůstala raději doma • Oslava vítězství zakončena U Rudolfína • Gojko se ztratil na d(D)vorcích •

V desátém jarním kole si Február připsal důležité třetí letošní vítězství a značně tak přiživil naděje na udržení šesté hanspaulské ligy. Výsledek 5:2 se zdá být jednoznačnou záležitostí, ale ve skutečnosti se vítězství rodilo se značnými komplikacemi. Na utkání se rovněž nedostavil rozhodčí, takže v průběhu celého zápasu nebyla nouze o řadu slovních půtek.

Do utkání na daleké modřanské Angelově vstoupil Február jak se sluší a patří a během chvilky vedl již dva nula. Nejprve se k odraženému balónu u autové čáry dostal Šimon, všimnul si nesoustředěnosti gólmana a přesnou dalekonosnou střelou levačkou poslal velmi brzo Február do vedení 1:0. Chvíli na to rozehrával stříleným centrem zprava Šimon roh, na nějž si výtečně na zadní tyči naběhnul Michal a nikým neatakován uklidil balón do zívající branky – 2:0.

Soupeř zpočátku nevěděl, co hrát, Február byl nadále v tlaku, ale další góly díky své zbrklosti v zakončení již v prvním dějství nepřidal. Přitom se červenožlutí několikrát ocitli osamoceni před gólmanem Teras, ale nikdo ze čtveřice Gojko, Michal, Kosťa, Dědek nedokázal vstřelit uklidňující třetí branku.

Přestože se Február snažil o kombinační fotbal podložený poctivou obranou, postupem času se přeci jen začala objevovat okénka při obranné činnosti. Lépe řečeno byly to pořádné „výlohy“ a soupeř se začínal dostávat na dostřel. Nakonec se Terasy prosadily i gólově a během pár minut bylo bohužel srovnáno. Nejprve se na polovině hřiště nevrátil Kosťa se svým hráčem a ten nikým neatakován snížil přesnou střelou na rozdíl jediné branky. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat a je třeba říci, že tentokrát byl opravdu zbytečný.

Terasy vybojovaly roh a jaly se ho zahrávat z levé strany. S tím bohužel nesouhlasil Bohouš a zvýšeným hlasem se nesmyslně dožadoval zahrávání rohu ze pravé strany. Vzhledem k tomu, že utkání chyběl rozhodčí, se soupeř příliš nerozpakoval, rychle rozehrál roh a rozhozenou obranou Februáru si balón opět našel cestu a skončil až v Jansičově brance.

Po vyrovnávacím gólu byl Február značně rozhozen a mohlo být ještě hůře. Naštěstí jen díky několika Jansičovým zákrokům a blížící se přestávce uhájil Február poločasové nerozhodné skóre s nadějí, že ve druhé půli se kolchozníci vrátí k efektní hře z kraje dějství prvého.

Ve druhé půli se přeci jen soukolí červenožlutého stroje občas zadřelo, ale nakonec měl Február mírně navrch a i s přispěním chyby gólmana soupeře se brzy vrátil do vedení. V úvodu druhé půle sice ještě soupeř zahrozil dvěma nebezpečnýma střelami, které Jansič naštěstí vytěsnil, ale poté již Terasám rychle ubývalo sil a vedoucí branka v podání Februáru visela ve vzduchu.

Nejprve se ve třech dobrých příležitostech objevil Šimon, ale nejprve zazvonil břevnem, poté zblízka nastřelil gólmana a po třetí nepochopitelně minul z halfvoleje zívající branku. Třetí gól nakonec Februáru daroval brankář teras, když Šimonův centr na Baltíka srazil přímo k Baltíkovým nohám, a ten již neměl problém vsítit třetí branku. Čtvrtý gól přišel hned vzápětí, když si na Michalův aut naběhnul Bohouš a „brazilským ramínkem“ poslal Február do dvoubrankového vedení.

Za stavu 4:2 se Február již do útoku příliš netlačil, ale alespoň občas se dostal do zakončení. Bohužel hlavně Jencek a mnozí další měli značně vychýlenou mušku, a tak si na pátou branku musel Február ještě chvíli počkat. Nakonec v závěru utkání si na Šimonův aut naběhnul šutér Kosťa a střelou z voleje málem protrhnul síť branky Teras. Zbytek zápasu si rolníci již pohlídali a soupeře kromě několika závarů nepustili do vyložené šance a nakonec po zásluze vyválčili v lehce nervózním utkání důležité vítězství.

Oslava vítězství proběhla v decentním stylu v oblíbené stylové sídlištní restauraci Sázava, pro vyvolené byla přistavena jednovozová tramvaj číslo 17, která hrstku nejvěrnějších odvezla až do bájné hospody U Rudolfina. Zde někteří nejodvážnější slavili Dědkův 100., 101. a 102. zápas v dresu Februáru v Hanspaulské lize až do pozdních nočních (ranních?) hodin.

9. 6. 2011 Angelova

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Jencek, Gojko – Baltík, Kosťa, Michal, Dědek

Góly: 4. min Šimon, 6. Michal (Šimon), 44. Baltík (Šimon), 47. Bohouš (Michal), 53. Kosťa (Šimon)

soupeř skóroval v 18. a 24. minutě