FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k. FK Víťazný február vs. Six devils 2:2 (1:2)

Šimon — 18. 11. 2009

munch-small • Jatka na Hanspaulce • Dvakrát řež, jednou podraž • Six devils – nomen omen • Zastřešení Hanspaulky sportovním počinem roku? • Byli rozhodčí duchem přítomni? • Obrat v utkání nastartoval Dědek svojí světelnou show • Vyrovnání v podání Pavla s Bohoušem gólem roku • Bohouš: „Balón jsem dostal ideálně do kroku, nešlo nedat!“ • Je opojnější Prince nebo Cat Stevens? • Stará vrána Sheryl Crow Gojka neuchvátila • Golf v Klánovicích – získal zelené sako Dědek nebo Cajda? •

Zřejmě nejhorší sportovní zážitek Februáru v historii Hanspaulky. Vezměme si vše po pořádku. Již tak malé hřiště Hanspaulky bylo zmenšeno nesmyslným „zimním zastřešením“. Dalším příspěvkem do zkaženého večera byla tvrdá hra soupeře daleko za hranicí sportovního ducha, jen zázrakem nebyl nikdo vážně zraněn. Posledním hrůzným příspěvkem byl přístup rozhodčích k utkání. Ač měli nespočítaně příležitostí k ohodnocení hrubých zákroku soupeře žlutou kartou, neučinili tak ani jednou a dovolili tak soupeři hrát neustále za hranicí pravidel.

Navíc od první minuty Február nešťastně prohrával. Pavlovi se při bránění lehce zamotaly nohy, skácel se k zemi, a osamocený soupeřův útočník měl tak notně usnadněnou příležitost k překonání Gojka – 0:1.

Február se úvodní branky nezaleknul a na malém hřišti Hanspaulky (zmenšeném navíc nesmyslnou střechou) se tlačil do zakončení. Nakonec se po Šimonově autu ideálně uvolnil Wydle a vyběhnuvšímu gólmanovi nedal šanci – 1:1. Tlak kolchozníků sílil, ale kromě Cajdovy a zejména Šimonovy střely k tyči si větší příležitosti nevypracoval.

Naopak soupeř se z lehkého tlaku Februáru brzy vyhrabal a svou důraznou hrou začal Február mírně přehrávat. Six devils rovněž přitvrdili v osobních soubojích, jakýkoliv kontakt s hráčem byl za hranicí pravidel, při pokusu obejít někoho z Devils vše končilo hrubým faulem ze zadu a tudíž nebyla možnost soupeře přečíslit. Řada zákroků byla hodna žluté karty, ale bojácní rozhodčí se z nepochopitelných důvodů rozhodli, že hrubé zákroky Devils karetně trestat nebudou a soupeř si tak dovoloval čím dál tím víc.

Ke všemu se Devils ujali vedení, když obrana nechala soupeře vystřelit a Gojko již na balón mířící přesně k tyči dosáhnout nedokázal. Zbytek poločasu se odehrával uprostřed hřiště, přejít do protiútoku bez faulu bylo takřka nemožné. Dobrou příležitost měl v závěru po Bohoušově chytře rozehraném přímém kopu Wydle, ale jeho teč jen těsně minula branku.

Ve druhé půli pokračoval obraz hry z konce dějství prvého. Február se snažil probojovat do zakončení, ale Six devils ho svým stylem hra založeném na faulech do ničeho nepustili. Na druhou stranu se soupeř do žádných velkých šancí rovněž nedostal, střílel převážně z větší vzdálenosti, s čímž neměl pozorný Gojko žádné problémy.

Ke konci zápasu se přeci jen začali rolníci prosazovat, Devils mírně došly síly a při bránění již nebyli tak důslední. Několikrát chyběl na zadní tyči hráčům Februáru jen pověstný krůček, aby střílenou přihrávku usměrnili do branky soupeře – Šimon s Wydlem by mohli vyprávět. Ke střele se rovněž odhodlali Cajda, Bohouš a Šimon, ale brankář Devils jejich pokusy spolehlivě vychytal.

V dramatickém závěru nejdříve po autovém vhazování nastřelil soupeř břevno, pak se ještě ďáblové připomněli dvěma žlutými zákroky na Šimona a Cajdu (samozřejmě rozhodčími nepotrestanými), ale to nejlepší mělo teprve přijít. Bohouš s Pavlem rozjeli v poslední minutě nevídaný útok, který po Pavlově přihrávce zakončoval kanonýr Bohouš. Balón se nakonec s přispěním dezorientovaného obránce doslova dokoulel za brankovou čáru a Február si tak nakonec odvezl z hrůzné Hanspaulky zasloužený bod.

Doufejme, že na podobného soupeře v kombinaci s benevolentními rozhodčími Február v Hanspaulce již nikdy nenarazí a všechna příští utkání se ponesou v ryze sportovním duchu.

17. 11. 2009 Hanspaulka

Sestava: Gojko – Bohouš, Šimon, Pavel, Dědek – Cajda, Wydle

Góly: 4. Wydle (Šimon), 60. Bohouš (Pavel)

Soupeř skóroval v 1. a 19. minutě.