FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k. FK Víťazný február vs SK Filipi 1:2 (1:1)

Šimon — 04. 07. 2014

K zápasu, ve kterém šlo Februáru o bytí a nebytí v 5. lize, se sešlo pouze 6 nejstatečnějších, žel body opět uplavaly kamsi v dál. Ve 20. minutě si navíc poranil Šimon záda a ve zbývajících minutách dělal, že chytá v brance. Naštěstí obrana Februáru byla precizní a na Šimona šly všeho všudy 2 střely. Naopak v útoku řádil Jansič a nevedl si vůbec špatně.

Február sice po ojedinělé zdařilé akci soupeře, který se mimojiné dostavil asi v 15 lidech, prohrával záhy 0:1, pak se však chopil otěží utkání a zápas měl „téměř“ ve svých rukou. Po důrazu v brankovišti červenožlutí díky Balťasovi rychle srovnali a vytvářeli si další tutovky. Žel Ondra, Šimon, Balťas a zejména Cajda nebyli schopni dostat balón do branky.

Ve druhém poločase Február přeci jen s vidinou toho, že nemá nikoho na střídání, šetřil síly, ale i tak byl nebezpečnější než soupeř. Obrovskou tutovku měl vedle Balťase opět Cajda, ale opět jen nastřelil mrštného gólmana Filipi. Február si k závěru zápasu vytvořil tlak, ale gólu už se nedočkal.

Bohužel v poslední minutě udělal Balťas jedinou chybu za celý zápas, když jeho pomalá přihrávka napříč vápnem ideálně našla číhajícího útočníka Filipi. Ten si položil chromého Šimona a zkušeně ho skučícího na zemi přeloboval. Február tak nešťastně ztratil důležitý bod v boji o záchranu, nicméně konečné rozuzlení o tom, kdo sestoupí, přinese až poslední kolo.

11. června 2014 Bílá Hora

Sestava: Jansič (Šimon) – Šimon (Jansič), Cajda, Ondra – Michal, Balťas

Gól: 15. min Balťas (Ondra)

Soupeř skóroval v 10. a 60. minutě.