FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k.: FK Víťazný február vs. Tatran Válec 2:1 (0:0)

Šimon — 28. 11. 2007

• Konec černé série • Tatran Válec Február nepřeválcoval • V zasněžených Běchovicích doklouzal Telgárt k šestému vítězství • Epidemie zranění pokračuje – Lukášovo koleno vypovědělo službu • Cajda „čerty na zeď neházel zbytečně…“ • Libero Milan: „Bodlo mě nikdy nezklame!“ •

V desátém kole podzimní sezóny se zraněními zdecimované mužstvo Februáru vypravilo do vzdálených Běchovic s nadějí, že po třech porážkách v řadě konečně přijde toužebná výhra. Mrazivý podvečer spolu se sněhovou nadílkou z předchozího dne dával tušit, že půjde do tuhého! Výhod umělé trávy nebylo bohužel hráčům příliš dopřáno – správce místo úklidu hřiště od sněhu zvolil raději méně namáhavé sledování televize v teple místí restaurace… Jediné pořádné hrablo na sníh navíc nikomu nepůjčil, neboť bychom ho jistě zlomili. Košťaty si hráči alespoň odklidili pokutová území a autovou čáru a se značným zpožděním se mohlo konečně začít.

Po minulém devítigólovém debaklu na Tempu přeskupil Február své řady – na libero se postavil Míla a s obranou mu pomáhal Pavel, Cajda a Baltík. V útoku se snažili Kosťa, Luky a Robin. Vše s vypůjčenými Kosťovými zázračnými rukavicemi jistil v brance lazar Šimon.

Prachový sníh naštěstí nevadil kombinaci, a tak se na těžkém terénu hrál poměrně kombinační fotbal. První gólové příležitosti si vypracoval Február, ale v nadějných pozicích jeho střelci nezachovali chladnou hlavu. Ke střele se postupně dostali Robin, Míla a Kosťa, ale jejich střely mířili většinou mimo branku.

Bohužel, při nešťastném kontaktu s gólmanem soupeře si zkraje zápasu poranil koleno Luky. Po krátkém odpočinku to zkusil ještě na hřišti, ale stalo se to nejhorší, co mohlo. Zcela osamocen se snažil rychle otočit, pravé koleno to nevydrželo, a tak v bolestech, se zřejmě poškozenými vazy, musel Luky odstoupit.

Hra se po úvodním náporu Februáru vyrovnala a Tatran Válec se několikrát dostal k nebezpečnému zakončení. Soupeř těžil ze spolupráce svých dvou útočníků, kteří v prvním poločase vystřelili třikrát nebezpečně na branku Februáru, ale Šimon si naštěstí se všemi pokusy poradil.

V závěru první půle měl na svých kopačkách a na své hlavě tři tutovky Kosťa, ale dvakrát trefil jen tyč a jeho chytrá hlavička jen těsně minula odkrytou branku Válce.

Ve druhé půli Február vystupňoval své tempo, ale i největší tutovky dokázal typicky zahodit. Největší šanci měl Míla, ale místo do zívající branky namířil své obávané bodýlko daleko za oplocení, kamsi až k Uhříněvsi. Pohled na ztrácející se balón ve tmě plně charakterizoval dosavadní střelecké úsilí červenožlutých…

Naštěstí kanonýr Míla vzápětí složil reparát, když se na levé straně uvolnil a dalekonosnou střelou zahanbil brankáře Válce – 1:0! Pojistku vzápětí mohl přidat Baltík, když po Cajdově sólovém úniku střílel úplně osamocený tváří v tvář gólmanovi, ale místo oslavného ryku jen klopil hlavu v dlaních… Jeho střela těsně minula branku. Další tutovku měl po Cajdově přihrávce Kosťa, ale ve skluzu rovněž nedokázal umístit balón do odkryté branky.

Soupeř se k závěru zápasu natlačil na polovinu Februáru, zahrával řadu standardních situacích, avšak obrana v čele s pilířem Mílou vše zdárně odvracela. Další tři jisté zákroky si připsal Šimon, a tak se zdálo, že zápas skončí těsnou výhrou Februáru. Bohužel další prudce zahrávaný roh Válce skončil nešťastně na Cajdově ruce, který vše hrdinsky přiznal (cena fair play hráče letošního podzimu ho jistě nemine), a soupeř měl tím pádem možnost penalty. Ač Šimon málem střelu vytěsnil, gólu zabránit nedokázal, a tak těsně před koncem byl stav 1:1.

Ku překvapení všech dokázal Február vzápětí gólově odpovědět. Cajda napravil svou minelu, prošel celým hřištěm a přesnou střelou o tyč strhnul vítězství na stranu partyzánů z Telgártu!

Závěrečný soupeřův tlak přinesl jen nebezpečnou hlavičku, kterou Šimon vytěsnil a Február se tak mohl radovat z těžce vydřeného vítězství!

Pozápasové posezení se odehrávalo v duchu klubu invalidů – k marodům s koleny Dědkovi a Šimonovi se přidal i Luky, jehož oteklé koleno nevěstilo nic dobrého. Večírek byl zakončen vítěznou jízdou vlakem na Masarykovo nádraží, škoda jen, že slavné hráče Februáru výjimečně nikdo nečekal a neoslavoval…

27. 11. Běchovice

Sestava: Šimon – Cajda, Pavel, Míla, Baltík – Luky, Míla, Kosťa, Robin

Góly: Míla (Cajda), Cajda (Šimon)