FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10.k. FK Víťazný február vs. Viktoria Bítovská 2:1(0:0)

Šimon — 19. 06. 2008

rozehra-small • Drama se šťastným koncem • Výhru stvrdila dvě výstavní bodýlka • Baltík byl k neudržení • Wydleho aut překvapením zápasu • Wydle: „Můj zdánlivě nesmyslný aut vyburcoval mužstvo z letargie!“ • Dědkova levačka zase řádila • Kdo vyfasuje Lukyho do dvojice pro zavádění čípků? • Wydleho animální hrátky s olihní • Vypije Jenda 6 birelů naráz? •

Po třech laciných prohrách konečně zabralo soukolí červenožlutého traktoru. Příšerné hřiště Zárubova bylo svědkem velkého dramatu, jehož rozuzlení přišlo až s posledními minutami. Na důležitý zápas 10. kola se kromě Bohouše a Bouřky sešli téměř všichni zdraví kolchozníci.

Utkání nezačalo pro Telgárt nijak oslnivě. Február zahájil zápas nevídaným útlumem a až do dvacáté minuty tahal za výrazně kratší provaz. V obraně se kupila chyba na chybu – obránci si nebyli schopni rozebrat nabíhající hráče Viktorie; přechod z obrany do útoku ztroskotával na nepřesných a někdy i nebezpečných přihrávkách. Naštěstí však Bítovští nebyli sto kloudně své útoky zakončit – většinou mířili mimo, zbytek pochytal Higuita Jansič.

Ke konci poločasu se však konečně probudili spící partyzáni z Telgártu. Cajda začal hráče zásobovat přesnými přihrávkami, a tak přibývalo šancí. Po úvodních pokusech Wildy a Baltíka se do největších příležitostí dostali Milda a zejména Pavel, ale ani on své velkolepé sólo nezakončil brankou.

Ve druhém poločase byl Február již výrazně lepší, ale jako obvykle se rolníci nedokázali vypořádat s nepřesnou koncovkou. Několik střeleckých příležitostí si vypracoval střelec se zabijáckým instinktem Milda, ale dlouho to vypadalo, že by jeho instinkt nezvládl ani skomírající stoletou stařenu. Do velké šance se po Cajdově pasu dostal také Dědek, žel jeho střela mířila kamsi do šumějících borů (levačkou by se jistě nemýlil).

Jak to tak s hrou Februáru většinou bývá, v době jeho největšího náporu přijde nevídaný fotbalový kousek, který diváky doslova zvedne ze sedadel. Tentokrát se o něj postaral Wydle, jehož záhadný aut našel přímo hruť útočníka Bítovské, který se příliš nerozpakoval a z halfvoleje poslal svůj tým do vedení. Naštěstí tato nepříjemná událost družstevníky ještě více vyburcovala a zbytek zápasu se tak z valné většiny odehrával na polovině soupeře. Nejvíce se v útoku činili Míla s Baltíkem, ale jejich střelám až do 50. minuty chyběla přesnost. Teprve deset minut před koncem se Február konečně dočkal. Útočná esa Míla s Baltíkem rozehráli na polovině hřiště nejhezčí akci zápasu, která po dvou narážečkách skončila gólovým Milanovým bodlem. Soupeř byl po inkasovaném gólu značně otřesen, Február nadále útočil a v zápětí se dočkal i vítězného gólu. Neúnavný Baltík obral v pokutovém území váhajícího obránce Viktorie a bodlem pod víko rozjásal nadšené davy přihlížejících.

Ve zbylých minutách si Február své vítězství již pohlídal a učinil tak důležitý krok v boji o setrvání v šesté lize. Vítězství bylo náležitě oslaveno v blízkém restaurantu na hřišti FC Tempo, jehož personál by se jistě popral o výhru v soutěži „Obsluha roku“. Přijďte pobejť!

16. 6. Zárubova

Sestava: Jansič – Cajda, Dědek, Pavel, Wilda – Milda, Baltík, Robin, Jenda

Góly: 50. Milda (Baltík), 55. Baltík; soupeř skóroval ve 41. minutě