FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k. FK Víťazný február vs. Zelení študáci 5:0 (2:0)

Šimon — 15. 06. 2007

• Po třech kolech konečně vítězství! • Umělá tráva Februáru svědčí • Jansičova první vychytaná nula! • Milan opět řádil • V Restauraci Sázava to zase vřelo • Proč vojáci neslavili postup? • Komu se nelení, tomu se zelení! • Ochutnal Jansič z vinotéky slečny Adély? • Nové sloky hymny složeny v baru Santa Cruz •

Po třech nevydařených utkání konečně Február zabral a odměnou mu bylo velkolepé vítězství. Přestože se Zelení študáci po celý zápas snažili, kromě dvou šancí si nevytvořili žádnou výraznou příležitost, a po zásluze si tak z Modřan odvezli pětigólovou nadílku.

Do prvního poločasu vlítnuli červenožlutí jako uragán a jen nepřesné zakončení bylo zpočátku příčinou bezbrankového stavu. Zelení študáci chybovali zejména v rozehrávce, čehož jako první dokázal využít Luky a svou nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre utkání. Vzápětí z rohového kopu našel Šimon přesně naběhnutého Milana a ten se z takových pozic zpravidla nemýlí – 2:0.

Pestrá hra Februáru pokračovala i nadále, ke střelám se dostávali zejména Milan, Luky, Cajda a Baltík, ale ku vstřelení další branky chyběly vždy jen centimetry. Po dvaceti minutách hra partyzánů poněkud ochabla, na dostřel se dostal i soupeř, ale kromě jednoho sólového úniku a dvou nebezpečných střel nebyl nikterak nebezpečný, a tak poločas skončil 2:0.

Ve druhé půli pokračovali kolchozníci v nápadité hře z úvodu zápasu a tak se vše podstatné dělo na polovině soupeře. Nejprve se ke třem nebezpečným hlavičkám z blízka propracoval Cajda, ale ani jednou nemířil mezi tyče. Další zaváhání v rozehrávce soupeře však již Baltík potrestal a poslal tak Február do třígólového vedení. Navíc vzápětí zahrál obránce Študáku ve vápně rukou a nařízenou penaltu spolehlivě proměnil kanonýr Milan.

Na začátku druhé části druhé půle si slabší chvilku vybrala dvojice Jéňa – Jansič, kteří ze snadné situace dokázali vytvořit nevídané drama ve vlastním vápně, ale na v životní formě chytajícího Jansiče si nakonec útočník Študáků nepřišel. Pátý gól padnul po Šimonově sólu přes celé hřiště, kdy nejprve přihrával Lukymu, žel jeho střela mířila jen do tyče a dále ke zcela volnému Milanovi, který do prázdné branky uzavřel svůj letošní třetí hattrick. Poslední slovo měl řízný obránce Dědek, ale jeho oblouček skončil jen na břevně branky Študáků a konečné skóre 5:0 se již neměnilo.

Február si tímto vítězstvím ještě uchoval malou naději na postup, ale bude se muset dosti spoléhat na výsledky svých největších konkurentů v boji o šestou ligu. Přesto byl již jako tradičně budoucí postup náležitě oslaven, tentokrát v sídlištním restaurantu Sázava a posléze i v opojném baru Santa Cruz, kde byly zkomponovány dvě nové sloky hymny Februáru; o tom však raději až jindy…

11. 6. Angelova

Sestava: Jansič – Šimon, Jéňa, Cajda, Dědek - Milan, Luky, Robin, Baltík

Góly: Luky, Milan (Šimon), Baltík, Milan (P), Milan (Luky, Šimon)