FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. k. FK Víťazný február - VŠSK MFF UK B 0:4 (0:1)

Šimon — 09. 01. 2013

cajda-beach-smallV desátém kole podzimní části si Február ověřil skutečnost, že bez možnosti střídání na velkém Hostivařském hřišti nebude zápas jednoduchou záležitostí. Toto pravidlo bylo navíc utvrzeno obvyklým scénářem zápasů Februáru z poslední doby. Červenožlutí hrají v prvním poločase jako z partesu, balóny putují téměř až do otevřené kasy, žel poslední krůček v podání jednoduše vstřeleného gólu stále nepřichází. Soupeř pak vstřelí jeden dva góly po příšerných individuálních chybách kolchozníků a rázem je ze strany rolníků po zápase.

A skutečně – v prvním poločase to vzal Február od podlahy. Kombinační hrou se borci z Telgártu dostávali do zakončení a nebýt zbrklé střelby, mohli po poločase vést 3:0. Zcela osamoceni se před okrytou brankou ocitli Jencek, Cajda a po Šimonově střele, kterou gólman nedostatečně vyrazil, Dědek, ale nikdo z nich z bezprostřední blízkosti netrefil ani branku!

Soupeř se po úvodním náporu červenožlutých rychle oklepal a díky zbytečné ztrátě balónu na polovině hřiště šel do rychlého breaku, který zakončil přesnou střelou k tyči a poločas tak Vysokoškoláci vyhráli dosti šťastně1:0.

Ve druhém poločase se Február snažil alespoň zkraje držet se soupeřem krok, ale po další chybě na polovině hřiště a proměněném rychlém útoku to bylo již 0:2 a rolníkům pomalu dohoříval plemének naděje. Posledních deset minut již byla vyloženě křeč, kterou podtrhnul dvěma příšernými kiksy Šimon. Nejprve nepovedenou malou domů nabídnul jak na podnose soupeři třetí gól a při čtvrtém gólu tak váhal se zakopnutím míče u rohového praporku, až o balón přišel a soupeř tečovanou střelou podtrhl nelichotivý účet utkání 0:4.

Před posledním kolem tak Február stále nemá jistou záchranu, jistotou setrvání v páté lize je pouze vítězství.

22. 10. Hostivař

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek – Jencek, Cajda

Soupeř skóroval v 19., 39., 50. a 52. minutě.