FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10.k. Víť. február vs. Hlavonožci na niti 3:3 (2:1)

Šimon — 01. 03. 2017

Dalším soupeřem, který stál Februáru v návratu do páté ligy, byli Hlavonožci na niti, tradiční soupeř z posledních let. Na jaře 2014 si s nimi Február poradil 4:2, na jaře 2015 Február nešťastně prohrál 1:2, avšak do dnešních dnů je v živé paměti nešťastná remíza 2:2 z jara 2015, jež byla z části příčinou tehdejšího sestupu. Hlavonožci tenkrát srovnali ne zcela regulérním a hlavně neetickým gólem v momentě, kdy gólman Februáru odklízel druhý míč na hřišti. To je ale historie. V letošním listopadovém klání potřeboval Február po týden starém nezdaru vyhrát, aby si konečně zajistil postup o úroveň výše.

Sestavu Februáru opět klátily různé zdravotní neduhy, a tak do útoku vyběhl i jinak branku hájící kudrnáč Jansič. Velké hřiště Zákostelní Februáru vyhovuje, od začátku se červenožlutí borci tlačili za vstřeleným gólem a záhy se i brankově urodilo. Šimonův aut si zpracoval šutér Martin a svým typickým způsobem přešel přes dva hráče a míč ukázkově levačkou uklidil za tyč. Soupeř však záhy díky svým vysokým hráčům dokázal odpovědět a po rohovém kopu se zblízka prosadil hlavičkou.

Po zbytek poločasu se Február snažil o vstřelení vedoucí branky, ale trápila ho nepřesná muška a nervozita v koncovce. Nakonec se urodilo až těsně před přestávkou, kdy si ukázkově narazil balón Šimon s Jenckem a prvně jmenovaný svůj nájezd na osamoceného brankáře zakončil přesnou střelou k tyči – 2:1.

Bohužel druhý poločas nezačal ideálně. Február upral na aktivitě a soupeř se přes sérii odrazů dostal do zakončení, které proměnil ve vyrovnávací branku. Február vrhnul všechny své síly na zvrácení výsledku, ale šance Martina, Bohouše, Jencka i Šimona skončily bez gólového efektu. Ještěže má Február ve svých řadách Martina. Deset minut před koncem se zleva postavil k přímému kopu a jeho střela nešla trefit lépe – pravá šibenice, stav 3:2. Rozhozený soupeř následně nestíhal bránit, osamoceni před gólmanem se ocitli nejdříve Šimon, pak Korkorán a tutovou pojistku měl na noze Wydle, žel při zakončení mu balón sjel po nártu a střela se ani nevešla mezi tyče.

Zbývalo pár minut do konce utkání a Február se nepochopitelně stáhnul ve snaze soustředit se na ubránění výsledku. Své zavinila zřejmě i únava. Nejprve se nepovedl odkop, poté byli hráči Telgártu pozdě u odraženého balónu a soupeř přesným halfvolejem, který se odrazil od tyče do branky, opět a definitivně srovnal skóre utkání.

Jistota postupu tak Februáru opět protekla mezi prsty. V posledním kole se družstevníci utkají s již jistým postupujícím leaderem skupiny Sporčestrem.

16. listopadu 2016 Zákostelní

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Korkorán, Wydle – Martin, Jencek, Jansič

Góly: 8. Martin (Šimon), 28. Šimon (Jencek), 51. Martin

Soupeř skóroval v 13., 49. a 57. min.