FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: FK Víťazný február vs. HK Buffeti 2:1 (1:0)

Šimon — 14. 12. 2010

gojko-puska-small• Prokletí Děkanky konečně zlomeno! • Vítězství zachráněno pět minut před koncem • Gojko hattrick odmítnul • Tučný příspěvek do pokladny hrdého Assiniboina nemine • Cajda v roli fotoreportéra • Vítězná jízda Februáru Prahou zakončena v restauraci Pod Slavínem • Výtečná „krkonošská cmunda“ chutnala kolchozníkům sladce • Božské slavínské cmundy doporučuje i Pavel Maurer • Libovým uzeným si rolníci mohli vyspravit podešve • Není budvar jako budvar •

Nemožné se stalo skutečností! Február na devátý pokus na Děkance zvítězil a „vylepšil“ si tak bilanci na tomto plácku na 1 výhru a 8 proher při skóre 7:21. Vítězství se však nerodilo lehce, a tak úder spadlého kamene ze srdce kolchozníku po posledním hvizdu rozhodčího byl slyšet až do dalekého Telgártu.

Ze začátku zápasu si byl Február vědom, že pokud chce vyhrát na nejmenším hanspaulském hřišti, musí co nejrychleji vstřelit úvodní gól. To se naštěstí povedlo a po zdařilém breaku v podání Dědka s Gojkem se Február v zápase ujal rychlého vedení. Soupeř v průběhu první půle příliš nevěděl co hrát, na branku Buffetů se valil jeden útok za druhým, ale již tradiční zbrklost v koncovce červenožlutých nedovolila přesnější zakončení, které by znamenalo zvýšení vedení. V ideální pozici se ocitl zejména Šimon po Wydleho a Dědek po Šimonově přihrávce, ale ani jeden z nich netrefili zívající branku.

Na druhé straně soupeř občas zazlobil díky svému nejlepšímu hráči, naštěstí jeho zakončení nebylo příliš razantní, pozorný Higuita v brance Februáru si se vším poradil.

Ve druhé půli pokračoval obraz hry z poločasu prvého. Kombinačně lepší Február si vytvářel střelecké pozice, ale i když ve druhém poločase trefovali rolníci branku Buffetů, lepšící se brankář soupeře jim druhý gól zadarmo nechtěl darovat.

Občas se před brankou Buffetů strhla nejedna střelecká bouře, tyče zvonili jak zvonkohra na Loretánském náměstí, ale druhý gól stále nepřicházel. Nejblíže gólu byli postupně Šimon, Wydle a Bohouš, ale jejich střely buď pochytal brankář Buffetů anebo skončily na brankové konstrukci.

První varování pro Február přišlo po několika zahrávaných rohových kopech, kdy zůstali několikrát nepokryti útočníci soupeře, naštěstí obrana červenožlutých na poslední chvíli vždy střelu zblokovala. Bohužel ne tak v 52. minutě, kdy se nejlepší hráč Buffetů vymotal z obležení třech zkoprnělých kolchozníků a pohotovou střelou k tyči nedal Jansičovi šanci – 1:1.

Vzhledem k obrazu hry většiny zápasu by byla remíza pro Február jistě ztrátou, a tak posledních osm minut vrhli telgártští všechny síly do útoku, aby zvrátili vítězství na svoji stranu. Pět minut před koncem unikl po pravé straně Šimon, vřítil se do pokutového území a v momentě přihrávky na zcela volného Gojka s Wydlem již věděl, že druhý gól je na cestě. Gojko sice ještě fanoušky Februáru poškádlil ne příliš jistým zakončením, ale nakonec se balón s přispěním zadnice gólmana do branky dokutálel, a tak hráči Februáru mohli ze svých hrdel vítězně zaryčet oslavnou ódu. Ke konci zápasu měl Gojko ještě jednu šanci, ale svůj první hattrick v barvách Víťazného februáru odmítl s příslibem, že si tuto střeleckou dovednost nechá na důležitější klání.

Prolomení prokletí Děkanky bylo nakonec oslaveno v restauraci Pod Slavínem, jehož bývalá sláva již dávno pohasla pod prachem usazeným na velkoplošných obrazovkách a pod čpícím tukem linoucím se z místní kuchyně.

28. 11. 2010 Děkanka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek – Wydle, Gojko

Góly: 5. min Gojko (Dědek), 55. Gojko (Šimon, Dědek)

Soupeř vyrovnával na 1:1 v 52. min.