FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: FK Víťazný február vs. Vibromax 2:2 (1:1)

Šimon — 28. 11. 2013

jencek-small Desáté kolo podzimní Hanspaulky bylo pro Február utkáním roku, neboť případná výhra by znamenala jistou záchranu v páté lize. Soupeřem mu byl Vibromax, bezprostřední soupeř z tabulky, který za Februárem zaostával o jediný bod. V chladném počasí nechyběla Februáru odvaha a bojovnost, žel červenožlutí opět pohořeli na zbrklé koncovce a zbytečné nervozitě z konce prvého a z kraje druhého poločasu.

Přitom úvod nemohl vyznět pro Február lépe. Hned z kraje vystihl Michal špatnou přihrávku na soupeřově polovině, a nečekanou střelou zcela překvapil nepřipraveného brankáře Vibromaxu a Február šel snadno do vedení. Bohužel tento stav kolchozníky zbytečně ukolébal a červenožlutí se nemohli vůbec prosadit na soupeřově polovině. Zkraje zápasu si bohužel přivodil svalové zranění nedávno sešitý sekerový virtuóz Šimon a byl nucen záhy odstoupit. Vibromax nadále Február přehrával, ale vyložené šance si až na dvě výjimky nevypracoval.

Február se po nemastném neslaném začátku poločasu nakonec probral a ve druhé polovině úvodního dějství si vypracoval několik tutovek. Ve dvou největších se nejprve neprosadil Filip – jeho střelu z blízka zastavilo břevno a poté neuspěl Cajda – v samostatném úniku prováhal vhodný moment na střelu a brankáře tak téměř neohrozil.

Vzápětí bohužel soupeř využil nesouladu v obraně Februáru a obstřelením vyběhnuvšího Jansiče srovnal skóre. Ke konci půle si další tutovku vypracoval Jencek, ale zblízka trefil pouze přední tyč soupeřovy branky.

Úvod druhého dějství opět patřil Vibromaxu. Február pozdě přistupoval k hráčům a výsledkem byla zmatená defenziva. Obrana Februáru dost hořela, ale nakonec se Vibromax prosadil až střelou z dálky a strhnul tak vedení na svoji stranu.

V poslední čtvrťhodince se naštěstí partyzáni z Telgártu probrali a fotbal se až na výjimky odehrával na polovině soupeře. V obrovské šanci se v bezprostřední blízkosti objevil nejprve Filip, žel branku minul. Poté se před gólmanem zjevil Ondra, ale již potřetí v zápase jen rozezvonil břevno branky Vibromaxu. Február tlačil, ale občas se vloudila i chybička. Největší šanci nabídnul soupeři Bohouš, když „ukázkově“ rozehráním rohového kopu vysunul útočníka soupeře, ten ale naštěstí nechal v přímém souboji vyniknout Jansiče. Február k závěru přitlačil na pilu, ale jeho finální fáze nebyla nebezpečná. Naštěstí pomohl Ondrův prudce hozený aut na Jencka, který s přispěním brankáře nadvakráte protlačil balón do sítě a konečně vyrovnal – 2:2.

V závěru již nezbylo sil na vítěznou branku, a tak remízou udržel Február svého soupeře za sebou v tabulce. K definitivní záchraně stačí Februáru v posledním utkání bod, doufejme, že výkon bude lepší, než jaký předvedli dužstevníci na kraji Krčského lesa.

19.11. 2013 Hrabákova

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda, Ondra – Filip, Michal, Jencek

Góly: 2. min Michal, 55. Jencek (Ondra)

Soupeř srovnával na 1:1 ve 20. min a do vedení 2:1 šel ve 42. min.