FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: VF – FC TALENT PRAHA 3:2 (3:1)

Šimon — 21. 11. 2004

● Hagiborské bahno body neutopilo! ● Přihlásí se Február na vodní pólo? ● Znamená osmé letošní vítězství návrat mezi elitu sedmé ligy? ● Bohoušův hattrick! ● Zanevřel Kváša na Február? ● Kdo zastaví rudé bojovníky? ●

Předzápasové vyhlídky nevěstily nic dobrého. Telgártští se sešli sotva do počtu; Šimon byl navíc indisponován příchovickou kocovinou a zraněním pravého kolena a kotníku, takže na hřišti jen tak křečovitě poposkakoval… Do karet technickému Februáru nehrál ani zoufalý terain, představující bahenní zápasiště s bazénem v brankovišti.

A aby toho nebylo málo, ihned po rozehrání se hráči Talentu nastěhovali na polovinu robotníků a z první vážnější akce otevřeli skóre zápasu. Naštěstí po prvních deseti minutách zmaru a beznaděje se Február vzchopil a až na ojedinělé útoky soupeře diktoval tempo utkání. Telgártští si postupně vypracovali několik nadějných útoků, ale největším problémem ve finální části se stala ohromná louže před brankou Talentu, která znemožňovala přesnou přihrávku natož pak souvislou kombinaci. Nakonec se však vodní překážka zasloužila o čistý Bohoušův hattrick, kterým během pár minut strhnul vítězství na stranu odhodlaných revolucionářů.

Nejprve využil svůj výjimečný timing a odhodlaně si nikým neatakován naběhnul doprostřed kalné vody na dvě Šimonova přesná vhazování a dvakráte přesnou hlavičkou rozvlnil soupeřovu síť. Svůj hattrick dovršil Bohouš důrazným atakováním soupeře uprostřed vodní hladiny a po samostatné akci potřetí rozesmutnil goalmana Talentu. V závěru poločasu se ještě při dalekonosném pokusu vytáhnul Láďa a nedovolil tak soupeři naději na zvrat.

Ve druhém poločase se nebezpečný rybník objevil před brankou Februáru, ale soupeř si s tímto živlem evidentně nevěděl rady a tak se zbytek zápasu odehrával ve středu hřiště či před brankou Talentu. Február se ještě dostal do několika šancí, ale ani Honza ani Robin a ani další své příležitosti neproměnili a tak se nakonec osmělil i soupeř. Předtím však ještě Bohouš dokázal vsítit čtvrtou branku, ale rozhodčí mu ji po svém nesmyslném rozhodnutí pozdě odpískaného faulu neuznal…

Poslední slovo měl bohužel soupeř; nejprve dvakrát nechal vyniknou výtečného Láďu, který se nebojácně vrhal po balónu do černých vod svého brankoviště, ale nakonec i on kapituloval po sólovém úniku jednoho z obránců Talentu.

Poslední minuty si již Február dokázal pohlídat a tak se zrodilo velmi důležité osmé vítězství této sezóny.

Komentář rozhodčího: Technicky vyrovnané utkání. Nej. hráč Bohuslav.

21.11. Hagibor

Sestava: Láďa – Bohouš, Pavel, Šimon – Honza, Robin

Goals: Bohouš (Šimon), Bohouš (Šimon), Bohouš