FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: VF vs. FC Válcovna plechu 3:1 (0:0)

Šimon — 14. 06. 2006

· V písečné kbelské bouři vyválčeno důležité vítězství · Naděje žije! · Válcovna Február nepřeválcovala · Góly si robotníci schovávali až do druhé půle · Vytlačí Bouřka Pavla ze sestavy? · Bohouš si prý ani neškrt · Velkolepá oslava postupu do druhé ligy! · Ať žije SK BRD Výstižný Január Tenkrát! ·

V desátém kole jarní sezóny potvrdil Február vzrůstající formu a odvezl si po letech ze smolných Kbel důležité vítězství, které partyzány z úpatí Kralovy hole udržuje v šanci na postup do šesté ligy. Přestože čas výkopu a místo dění nedávaly velkou naději na početnou sestavu, sešel se nakonec Telgárt v osmi lidech a mohl tak roztočit svou pověstnou útočnou čtverilku.

S úvodním hvizdem vlétl Február do zápasu jako vichr z hor a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy rudí bojovníci vsítí svůj první gól. První velkou šanci připravil Bouřka, když nadýchaným centrem za obranu vybídl ke gólové hlavičce Šimona – ten sice zamířil přesně pod břevno, žel vynikající gólman soupeře jeho střelu vytáhnul. Poté se přesnou střelou k tyči blýsknul Milan, ale gólman byl opět proti; po rohu se do míče opřel Bohouš, ale trefil jen do hlavy u tyče stojícího obránce soupeře. Další dvě nebezpečné střely si připsal Šimon, dvakrát nepřesně hlavičkoval Bohouš a výčet největších šancí první půle uzavřel Kosťa, jehož střelu s přispěním brankáře zastavila až tyč. Február měl místy až drtivý tlak, ale gól stále nepřicházel. Naopak soupeř toho dopředu příliš nepředvedl, ojedinělou střelu a pár centrů kryl s přehledem Jansič a tak poločasové skóre zůstalo bezbrankové.

Do druhé půle vystřídal Jansiče v brance uzdravený Láďa; se zpožděním dorazil i nažhavený kanonýr Luky, který dal o sobě soupeři rychle vědět, neboť jeho téměř první dotek s balónem skončil vedoucím gólem Februáru. Po Milanově přiťuknutí si zády k brance poradil „Bouřkovou“ patičkou, na kterou brankář Válcovny již nezareagoval. Bohužel po vedoucím gólu Február znervózněl a několika svými chybami nabídnul soupeři možnost vyrovnání. Po několika zastřelovacích pokusech se záhy ujala přesná střela k tyči útočníka Válcovny a rázem bylo srovnáno. Partyzáni z Telgártu však nesložili zbraně a brzy se opět ujali vedení, když po rohovém kopu neomylně zamířil do odkryté branky Kosťa – 2:1. Bohužel opakovala se situace po prvním vedoucím gólu, Február opět znervózněl a v obraně udělal několik ostudných chyb. Naštěstí je, díky i dvěma výtečným Láďovým zákrokům, soupeř nepotrestal.

V posledních deseti minutách slevila Válcovna ze snahy vyrovnat a Február se tak vrátil ke své nátlakové hře z první půle. Po několika nepřesných střelách (Bouřka, Robin, Kosťa) se míče u své branky chopil Šimon, prošel s ním až před vápno soupeře, kde přihrál zcela volnému kanonýrovi Milanovi, který se v takových situacích „většinou“ nemýlí – 3:1. Víťezství 3:1 si Február již pohlídal a posílil tak naději na možný postup do šesté ligy.

13.6. Kbely

Sestava: Jansič (Láďa) – Bohouš, Bouřka, Šimon, Baltík – Luky, Milan, Kosťa, Robin

Góly: Luky (Milan), Kosťa (Milan, Bouřka), Milan (Šimon)