FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: VF vs. P.N.P. Zodohyd 1:2 (0:0)

Šimon — 13. 11. 2005

• Další zbytečně ztracené body • Výtečná hra Februáru vítězství nepřinesla • Kdy se Február konečně naučí střílet góly? • Láďa nechal formu ve fitku… • Prokletí šesté ligy trvá • Cajda:“Kdyby si to přehodil na pravačku, tak bych ho měl!“ • Robin: „Dnes by nám nepomohl ani Armin Meiwes!“ • A co Starý Bruna? • Bohouš lvici nepodlehl… • Řídí se Špáťa podle letního času? •

A je za námi další typický februárovský zápas. Február lépe kombinuje, většinu utkání má převahu, dostává se do šancí, poměrně i slušně brání, ale těsné vítězství si opět odváží soupeř… Protivníkovi stačí proměnit dvě ze tří šancí a zbytek zápasu své vedení už zuby nehty ubrání.

Je třeba říci, že do utkání lépe vstoupil Zodohyd. Prvních deset minut měl mírnou převahu, ale kromě dvou nebezpečných autových vhazování si vypracoval jen jednu vyloženou šanci, která však skončila střelou těsně vedle Láďovy branky. Po úvodních zmatcích v obraně se Február oklepal a zbytek zápasu se s menšími přestávkami odehrával již jen na polovině Zodohydu.

Je třeba říci, že kombinační hře Telgártu nechyběly vypracované šance, bohužel opět zklamala koncovka. Velkou vinu na této smutné skutečnosti měl hlavně soupeřův brankář, který byl nejlepším hráčem na hřišti a Zodohyd vděčí hlavně jemu za těsné vítězství. Do největších šancí se v první půli dostali zejména Robin, Pavel, Šimon a Cajda. Ale jejich střely se buď nevešly mezi tyče anebo je všechny spolehlivě vychytal soupeřův gólman. K několika nepřesným střelám se také dostal Bohouš, ale ani jeden z jeho volejů nemířil přesně a tak první půle skončila 0:0.

Zkrat Februáru přišel hned zkraje druhé půle. Školácká ztráta balónu na polovině hřiště, Cajda se coby obránce nestihnul vrátit a osamocený útočník soupeře záhadným halfvolejem střílí vedoucí gól. Nutno říci, že tuto střelu mohl Láďa snadno pokrýt… Neuplynulo ani pět minut a je tu druhá pozdravenka Zodohydu. Obránci Telgártu nechávají střílet útočníka soupeře, Láďa jen nezkušeně balón vyráží těsně před sebe, kde již nikým neatakovaný hráč Zodohydu v klidu vrací míč do odkryté branky – 0:2.

Február se naštěstí po tomto knock outu nepoložil a nadále pokračoval ve své kombinační hře a svůj tlak až do konce zápasu neustále stupňoval. Soupeř chvílemi nevěděl, kam dříve skočit a často se spoléhal jen na nedovolené zákroky či na odkopy do hagiborské pelyňkové stepi… Přesto se Februáru podařilo poměrně brzy snížit – po Cajdově autu se důrazně prosadil Roj Kýn, když natřikráte (!) propasíroval míč za výtečného brankáře – 1:2. Následně se před brankou Zodohydu roztočil kolotoč šancí, ale proti byl výborný brankář a nepřesná koncovka. Do největších šancí se dostal Šimon – nejprve zkoušel (po přesné Pavlově přihrávce) z blízkosti obstřelit gólmana, který jeho střelu vytáhnul na roh, po němž Šimon znovu zakončoval – tentokrát těsně nad břevno a Cajda – který (opět po Pavlově přihrávce) z blízkosti ani nadvakrát nedokázal vstřelit branku. Do zakončení se poté rovněž dostali oba Pavlové, několikrát Bohouš, ale vyrovnávací branka nebyla Februáru tentokráte souzena.

Přestože v tomto zápase Február herně nezklamal, připsal si po předchozích podobných zápasech, které skončily 0:2, 1:2 a 0:1 další hloupou prohru 1:2 a záchrana v šesté lize se notně vzdaluje. Na vině byla tentokráte především tragická koncovka a dvě hloupé chyby v obraně.

13.11. Hagibor

Sestava: Láďa – Bohouš, Pavel, Šimon, Cajda – Robin, Roj Kýn, Jenda

Gól: Roj Kýn (Cajda)