FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: VF vs. Viktoria Bítovská A 2:0 (1:0)

Šimon — 25. 05. 2005

• Potřetí za sebou vítězná Pankrác • Február pro letošek definitivně zachráněn! • Láďova čtvrtá nula! • Šimonův „otřesný“ hlavičkový souboj… • Špáťovy střelecké hody • Má snad Bohouš dvoje plíce? • Večírek končil opět U Zakouřilů… •

Další z těch méně pohledných zápasů. Na konec května bylo vedro neúprosné a tak obě družstva zápas téměř odchodila. Šancí bylo poskrovnu, ale když už se nějaká zrodila, většinou se tak stalo před brankou Bítovské. V první půli se k první přímé střele dostal Šimon, avšak směr jeho dalekonosné střely se snažil ještě šikovně tečovat Honza, leč jeho nápad skončil těsně vedle branky Bítovské. K další vážnější situaci se dostali Pavel s Wydlem. Už se zdálo, že Pavel dlouhou přihrávku nedoběhne, ale k údivu všech a zejména Wydleho stačil ještě přihrát před zcela odkrytou branku, kde mohl Wydle nikým neatakován pohodlně zavěsit. Ten však raději sledoval paneláky a duchaplně se dloubal v nose…

Řada dalších střel mířila kamsi mezi topoly a tak se ujala až akce na konci poločasu. Dlouhý výkop si Špáťa zkušeně narazil se Šimonem a poté pohotově k tyči zavěsil – 1:0.

Druhý poločas byl z hlediska kombinace a pohybu ještě zoufalejší. Navíc soupeř se nehodlal jen tak vzdát naděje na dobrý výsledek a tak se většina druhé půle odehrávala před pokutovým územím Februáru. Naštěstí ke střele se odhodlala Bítovská jen velmi sporadicky a tak Láďa nemusel řešit žádnou výraznější šanci soupeře. K závěru zápasu se hra přeci jen vyrovnala a po pár neúspěšných pokusech – např. Honza na třikráte netrefil zívající prázdnou branku – se Február dočkal druhého úspěchu. Na dlouhý Bohoušův aut si naběhnul Špáťa, ostrým pohledem zhypnotizoval brankáře a snadno zvýšil na konečných 2:0.

V úplném závěru se Šimon nešťastně srazil hlavou se soupeřovým brankářem, což odnesl lehkým otřesem mozku a uštípnutým zubem… Naštěstí se rychle vzpamatoval a U Zakouřilů se vyléčil výtečným Gambrinusem.

25. 5. Pankrác

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Pavel, Špáťa – Honza, Wydle

Góly: Špáťa (Šimon), Špáťa (Bohouš)