FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

10. kolo: Víťazný február vs. Petřiny 09 3:2 (1:2)

Šimon — 18. 11. 2015

V desátém kole podzimní části potřeboval Február po fiasku z předešlého kola naplno bodovat, aby si uchoval naději pro setrvání v páté lize. Soupeřem mu byly Petřiny, které většinou Február bez potíží v minulosti přehrávaly, ale letošní sezóna se jim také nevydařila, a tak se na Hanspaulce střetla mužstva z úplného dna tabulky.

V hanspaulské nafukovače začal Február zhurta. Výborným pohybem se červenožlutí dostávali snadno na dostřel petřinské branky, ale nakonec se ujala po Wydleho prostrčení až Šimonova individuální akce. Samotný před gólmanem nezpanikařil, počkal si, až sebou plácne o zem a po kličce v poklidu vstřelil do odkryté branky úvodní gól. Zdálo se, že další branky přijdou hned vzápětí, ale Petřiny dokázaly záhy využít dvou zaváhání obrany Februáru a rázem bylo zle.

Nejprve se nezadařila rozehrávka na půli hřiště, soupeř šel do přečíslení a osamocený útočník Petřin si před Jansičem věděl rady – 1:1. Nedlouho poté Wydle nešťastně zasáhnul rukou balón před pokutovým územím a z následného doleva rozehraného přímáku se Petřiny střelou na zadní tyč ujaly dokonce vedení. Otřesený Február dovolil soupeři ještě dva rychlé breaky, s kterými si naštěstí Jansič věděl rady a teprve poté se kolchozníci vrátili ke své hře zkraje utkání.

Február si pohybem a kombinační hrou vytvářel řadu šancí, ale balón do branky stále nemohl dotlačit. Několikrát skálal nepokrytý míč v pokutovém území Petřin, ale nikdo z Februáru neměl tolik rychlosti a důrazu, aby balón uklidil do odkryté branky. Nejblíže ke vstřelení gólu měli v prvním poločase Jencek, Petr a zejména Wydle, ale ten v krkolomné pozici jen těsně minul.

Ve druhé půli pokračoval Február se svojí kombinační hrou a brzy se dočkal zaslouženého vyrovnání. Wydlem výtečně rozehraná akce vedla na jeden dotek přes Šimona a Cajdu až k Petrovi a ten nejhezčí akci zápasu zakončil tváří v tvář brankáři vyrovnávacím gólem. Február se dál tlačil za vítěznou brnakou, ale ani Jencek ani Bohouš či Wydle nedokázali v obstojných pozicích přesněji zamířit. Střely buď mířili těsně vedle nebo trefovali brankáře stojícího uprostřed branky.

Další rychlá akce však již skončila gólem. Cajda rychle posunul balón na levé křídlo, kde si krásně naběhnul Jencek a ideálně levačkou trefil balón, který prošel na přední tyči za zkoprnělého gólmana Petřin. Soupeř už odevzdaně šel rozehrávat do středu hřiště branku, když náhle brankáře soupeře napadlo, že by se mohl ztrapnit přede všemi na hřišti a rozhodčímu začal tvrdit, že míč do branky putoval dírou v boční síti. Rozhodčí po chvilce váhání a diskuzi se svou asistentkou se nepochopitelně rozhodl branku neuznat, a to z důvodu, že branku padnout neviděl. Marná byla snaha celého Februáru rozhodčímu vysvětlit, že šlo o regulérní branku, ale ten svůj názor již nezměnil. Na Hanspaulce byly k vidění za těch 16 let, co Február tuto soutěž hraje, už ledasjaké absurdity hraničící s dadou a surrealismem, ale to co předvedl gólman Petřin a následně i rozhodčí, to se ještě nikdy nestalo. Naprostá ubohost brankáře Petřin v této amatérské soutěži, kde byl vždy důležitý prvek fair-play, neznala mezí.

Február byl po této frašce psychicky otřesen, naštěstí ale šok trval jen chvilku a družstevníci se opět vrátili ke své osvědčené hře. Soupeř sice chvílemi zahrozil především z nakopávaných balónů, ale svoje akce nedokázal dotáhnout až do vyložené brankové příležitosti. Na druhé straně se naopak před brankážem Petřin ocitl Bohouš, několikrát Petr, dobře pálil Wydle, ale gól stále nepřicházel. Chvíli před koncem se naštěstí na pravé straně balónu zmocnil Šimon, obešel dva protihráče a Jenckovi předložil před bránu nabídku, která se neodmítá – 3:2.

Zbytek zápasu si Február už důslednou obranou pohlídal a mohl tak slavit zasloužený zisk dvou bodů. Naděje umírá poslední, o setrvání Februáru v 5. lize se rozhodne až v posledním kole.

17. listopadu 2015 Hanspaulka

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda – Jencek, Wydle, Petr

Góly: 5. Šimon (Wydle), 35. Petr (Cajda), 45. Jencek (Cajda), 55. Jencek (Šimon)

Soupeř skóroval v 10. a v 15. minutě.