FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k. FK Víť. február vs. Těžká demence 1:1 (1:0)

Šimon — 09. 07. 2015

Naděje postupu do čtvrté soutěže byla dle Jenckových propočtů spočítána na ne příliš pravděpodobnou výhru o 19 gólů a navíc k tomu byla potřeba kombinace vhodných výsledků ostatních soupeřů. Soupeř měl o poznání výhodnější pozici pro postup, musel ale rovněž zvítězit, takže o náboj utkání bylo postaráno již před výkopem.

Do utkání nastoupil po více jak dvouměsíční pauze (způsobené zlomeným prstem na noze) Jencek a jeho důraz a tah na branku byl pro soupeře v prvním poločase velkou hrozbou. Soupeř však hrál také velmi důrazně a některé útoky Demence dokázala obrana Februáru řešit až na poslední chvíli. Úvodní šance utkání patřily soupeři, ale jeho střely byly buď nepřesné nebo si s nimi Jansič dokázal poradit. V průběhu poločasu se začal prosazovat i Február a po Šimonově, Cajdově a Jenckově střelách udeřilo i gólově. Téměř ztracený balón dokázal vydolovat Šimon, míč se dostal k Bohoušovi, který ideální přihrávkou našel volného Michala a ten se do odkryté branky nemýlil – 1:0. Druhý gól mohl přidat po rychlém sólovém úniku Baltazar, ale brankáře ani z dorážky z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit. Do konce poločasu se boj o balón odehrával převážně uprostřed hřiště a šancí tak bylo poskrovnu.

Zkraje druhé půle soupeř přeci jen trochu přidal, ale obrana červenožlutých včele s Jansičem a jeho dvěma reflexními zákroky odolávala. Bohužel ve 38. Minutě se dokázal útočník Demence obtočit kolem obránce a z blízkosti na přední tyči dokázal Higuitu prostřelit. Hra byla poté vyrovnaná, ale ve větší šanci se nakonec objevil Február. Po ideální Cajdově přihrávce se na brankáře Demence řítil Šimon, žel v zakončení mu zabránil skluzující obránce. Přesto Šimon nakonec dostal balón k dobíhajícímu Wydlemu, ale ten, zřejmě překvapen nenadálou možností vstřelit branku, trefil pouze boční síť.

V závěru utkání již vyložených šancí nebylo a soupeři se rozešli po spravedlivé remíze 1:1. Február byl v této jarní sezóně nejblíže postupu do čtvrté soutěže, což bylo způsobeno hlavně losem hratelných soupeřů, z nichž nikdo svými výkony výrazně nevynikal. Na postup stačilo 15 bodů, Februáru chyběly 2 a je jasné, v kterých zápasech o ně přišel. Hlavně se jednalo o remízy 2:2 s Hlavonožci a 4:4 s Tamu Pua. Doufejme, že příští ročník bude minimálně takto úspěšný a že týmu se budou více vyhýbat zranění.

17. června 2015 Mikulova

Sestava: Jansič – Šimon, Baltazar, Bohouš, Cajda – Jencek, Michal, Wydle

Gól: 20. Michal (Bohouš)

Soupeř srovnával ve 38. minutě na 1:1.