FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11.k. FK Víťazný február - Blaženka Spiders 4:1 (2:1)

Šimon — 09. 12. 2008

dsc-0366 • Konec dobrý, všechno dobré? • Rolníci v pavoučí síti neuvízli • Tisíc a jedna šance Orla z Lógaru • Jéňa měl zase černo před očima • „Neprůstřelný“ Milda dovedl svůj styl stání ve zdi k dokonalosti • Tancujeme lambádu, zepředu i zezádu • Mrštný Gojko nedosáhl na jedinou střelu • Robin své kopačky nesundává ani ve sprše • Módní policie uděluje pět hvězdiček • Kosťa: „Vody není nikdy dost!“ • Nový tréninkový areál Februáru v Zelenči•

Před posledním kolem podzimní sezóny bylo ve hře prémiové třetí místo v 6.B skupině Hanspaulské ligy. Jedině vítězství zaručovalo rolníkům stoprocentní jistotu bronzové příčky, což si zřejmě Február vzal k srdci a od samotného počátku zle dotíral na branku zaskočeného soupeře.

První vážnou šanci si sice připsala Blaženka, když vystrašila Gojka v bráně křížnou přízemní střelou, ale úvodní čtvrthodinka zápasu patřila jednoznačně červenožlutým (dle rozhodčího oranžovým…). V první pětiminutovce se ve třech vyložených šancích zjevili před gólmanem Pavouků zcela osamoceni postupně Kosťa, Cajda a Robin, ale branku soupeře buď minuli zcela nebo jejich pokusy gólman vytěsnil. Další chytře rozehraný útok již naštěstí skončil gólem. Kosťa vybídnul ke skórování naběhnuvšího si Cajdu, jenž akci vyšperkoval ještě „nahrávkou“ Wydlemu o přední tyčku a posledně jmenovaný tak již jen uklidil balón do zívající branky – 1:0.

Vzápětí se pohotovou střelou uvedl Milda, ale jeho pokus gólman bezpečně kryl. Ve 12. minutě se po nevídaně složitě zahraném přímém kopu rozsvítilo červené světlo za brankou Blaženky podruhé. Cajda přesně našel zcela osamoceného Kosťu u zadní tyčky a jeho epesní patička uklidila míč podruhé do soupeřovy branky. Úvodní nápor vyvrcholil další Mildovou šancí, žel jeho střela z voleje minula levou tyčku branky jen o pověstný chloupek.

Po úvodní čtvrthodince zápasu se hra přeci jen vyrovnala a díky školáckým chybám obránců Februáru se do nebezpečného zakončení dostala i Blaženka. První přečíslení ještě skončilo střelou, kterou dokázal Gojko vyrazit, ale druhý break již byl gólový. V útočné euforii hrající Jéňa se „malinko“ zapomněl na polovině hřiště a rázem mohl útočník Pavouků s přehledem zakončovat tváří v tvář vyběhnuvšímu Vojtovi – 1:2.

Závěr poločasu i přes občasné chyby v obraně patřil opět Februáru. Jeho hru zdobila především rychlá přečíslení obrany a pohledné kombinační akce, avšak se zakončením už to tak slavné nebylo. Ze strany postupovali na gólmana osamoceni Cajda a Kosťa, ale neměli již dostatek trpělivosti na přesné zakončení. Těsně před brankářem se ocitl i Wydle, ale byl příliš blízko na to, aby brankáře přehodil. Ke konci první půle se nepříjemně zranil Robin, a tak v útoku hrajícím Mildovi s Kosťou vypomáhal v průběhu zápasu dorazivší Jenda.

V závěru poločasu se ještě zahřál Vojta, když vyrazil dvě nepříjemné plavající střely Blaženky. Naopak na druhé straně mohla při závěrečném útoku zvýšit vedení dvojice Pavel – Jéňa, ale Jéňovo zakončení jen vehnalo bolest do očí přihlížejících diváků…

Zkraje druhé půle se zdálo, že je jen otázkou času, kdy vsítí Telgárt třetí branku, ale toho večera nebyl družstevníkům souzen klid v zakončení. Nejprve se ve vápně s lehkou placírkou představil Míla, vzápětí po ideální Cajdově nahrávce mohl skórovat opět Kosťa, ale vůbec netrefil branku.

Blaženka se ve druhém poločase dostávala do zakončení jen díky nepozornosti a školáckým chybám obrany Telgártu. Největší šanci měl soupeř po nepřesné Bohoušově přihrávce, ale přízemní střela naštěstí těsně minula levou tyčku Vojtovy branky.

Kombinačně hrající rolníci si nadále vytvářeli jednu šanci za druhou, ale síť soupeřovy branky se ne a ne rozvlnit. Změnu stavu nepřinesla ani další Mílova akce, kdy opět tváří tvář gólmanovi volil místo klidného zakončení razantní střelu nártem, která by – nebýt ochranné sítě – skončila zřejmě až na Podvinném mlýně.

Konečně až ve 46. minutě se ujala jednoduchá akce v podání Gojka s Kosťou, kdy si Kosťa zpracoval dlouhý Gojkův výhoz a po kličce obránci a vyběhnuvšímu gólmanovi lehce zasunul do zívající branky – 3:1. Čtvrtý gól po pohledné kombinační akci mohl vstřelit zakončující Jenda, ale jeho lehká placírka brankáře Blaženky ani neohrozila.

Soupeř v závěru zápasu ohrozil branku Telgártu již jen dvakrát. Nejprve razantní střelu ze střední vzdálenosti vykopnul pozorný Gojko; druhá šance na vstřelení branky vznikla po eskamotérském Bohoušově kousku, když si nešťastně šlápnul na balón a umožnil tak soupeři přečíslení dva na jednoho. Pavouci však s nabídnutou šancí naložili jak nejhůře mohli a Gojko vůbec nemusel zasahovat. V 56. minutě rozhodl definitivně o vítězi zápasu rychlík Cajda. Na vlastní polovině převzal Gojkův výhoz, namířil si to přímo k soupeřově brance a pohotovou střelou ze střední vzdálenosti uzavřel skóre na konečných 4:1. V posledních minutách již Blaženka příliš nebránila, tyčemi stačili zazvonit Míla s Cajdou, ale skóre se již nezměnilo.

Šesté letošní vítězství znamenalo potvrzení bronzové příčky ve skupině, žel 14 vybojovaných bodů je příliš málo na kýžený postup (postupují pouze tři nejlepší ze třetích míst). Po zápase následovala velkolepá vánoční besídka Víťazného februáru v blízkém restaurantu U Šebestiána, jejíž součástí byla i výroční schůze klubu, kde nejvíce času programu zabralo hlasování o tom, kdo bude Kosťovi nosit vodu na zápasy…

7. 12. Zákostelní

Sestava: Gojko – Bohouš, Pavel, Cajda, Jéňa, Wydle – Míla, Kosťa, Robin, Jenda

Góly: 5 min. Wydle (Cajda, Kosťa), 12. Kosťa (Cajda), 46. Kosťa (Gojko), 56. Cajda (Gojko); Soupeř snižoval na 1:2 v 16. min.