FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k. FK Víťazný február vs. 1. W.C. 1:3 (1:1)

Šimon — 30. 06. 2010

wydle-petite• Šestá liga zázračně zachráněna! • Z rozpálené Děkanky opět bez bodu • Február se z vedení dlouho neradoval • Chyby v obraně, bezzubý útok • Bohouš psychologem týmu? • Dědek v útoku: „Útok je fajn, ale skluzy jsou skluzy!“ • Převzal Baltík po Bohoušovi štafetu „uhýbání“? • Štístko Jirka Caithaml tentokrát nedorazil • Velkolepé hody se ve Zlých časech nekonaly • Půstem nabuzený Bohouš si spravil chuť u Bansethů • Zklamaný Šimon – ledovník i grundlovník mimo provoz • Hadí muž Gojko senoseč nezvládnul • Dědek strávil večer opět jen se zázvorovou limonádou •

Před posledním zápasem zpackané sezóny stačil Februáru k jistotě záchrany bod za remízu, ale i prohra by za jistých okolností umožňovala setrvání v šesté lize i pro příští sezónu.

Bohužel před důležitým zápasem sezóny začaly Február sužovat roztodivné zdravotní neduhy – od bolesti zubů přes hexnšus, namoženou Achillovu patu, kloubní dnu, dýmějový mor, syfilis, chlamydie, stařeckou demenci až po úplavici a maniodepresivní psychózu. Naštěstí se k utkání přeci jen dostavilo osm statečných, kteří v úporném vedru svedli napínavou bitvu s do té doby třetím týmem tabulky.

Úvod zápasu patřil kupodivu červenožlutým. Ve stoprocentní příležitosti se sám před brankářem nejprve objevil Baltík, ale nedokázal si ideálně zpracovat balón. Február dobře bránil a soupeře zpočátku nepustil k jediné střele. V další ideální pozici se objevil v útoku létající Dědek, ale z boku nedokázal prostřelit vyběhnuvšího gólmana W.C. Další akce však již byla gólová – Bohouš nadýchaným obloučkem našel Cajdu, který vyhrál souboj s brankářem a chytrou tečí hlavou prodloužil balón do zívající branky – 1:0.

Bohužel po vstřeleném gólu Február znejistěl a soupeř vycítil šanci na vyrovnání. W.C. se postupně dokázali střelecky prosadit a nebýt pohotových Jansičových zákroků, mohlo být srovnáno už podstatně dříve.

Tlak soupeře nakonec vyvrcholil vstřeleným gólem. Špatně pobráněná situace před prvním gólem W.C. vedla nejen ke srovnání skóre, ale i ke slovní půtce mezi Bohoušem a Kosťou, po které druhý jmenovaný opustil rozezlen hřiště Děkanky… Zbytek poločasu se již odehrál bez vyložených šancí na obou stranách.

Ve druhém poločase zvolil soupeř taktiku nakopávaných balónů na své dva vytáhlé útočníky, kteří poměrně zdařile balóny zpracovávali a následně se dostávali do vhodných střeleckých příležitostí. Hráči Februáru měli co dělat, aby svými obrannými zákroky stačili blokovat soupeře, a to málo co prošlo, naštěstí dokázal zlikvidovat Jansič. Jednou mu po Bohoušově teči pomohla i dobře postavená levá tyč. V útoku byli však kolchozníci naprosto bezzubí. Když už se rychlou kombinací dostali na úroveň vápna soupeře, jejich finální přihrávka málo kdy našla spoluhráče v ideální pozici.

Ke vší smůle navíc soupeř přidal dosti šťastnou branku, když útočník W.C. lehkou hlavičkou zády k brance překonal zaskočenou obranu a poslal svůj tým poprvé do vedení 2:1.

Február se sice snažil o odpověď, ale kromě zblokovaných střel Bohouše a Baltíka toho příliš nepředvedl. Navíc si již v prvním poločase pochroumal kotník Šimon, Cajda se svým kolenem také nemohl sprintovat jak za starých časů, Wydlemu kocovina také příliš nepomáhala, takže to na nějakou ofenzivní smršť příliš nevypadalo.

A aby toho nebylo málo, soupeř po chybě Baltíka ve zdi přidal třetí gól a bylo rozhodnuto. Pak sice ještě Cajdovu dobře umístěnou střelu vytěsnil gólman W.C., na spojnici a chvíli na to se do střelecké pozice prodral Šimon, ale jeho rána jen těsně minula pravou tyčku.

Február tak po zásluze dokráčel k letošní páté prohře, naštěstí mu i toto zaváhání stačilo k udržení v šesté lize, což vzhledem k bídným výkonům v celé jarní části bylo nakonec pro kolchozníky velkým úspěchem. Neutěšená situace věhlasného rolnického klubu byla dlouho do noci probírána v restauraci U Bansethů, žel ničeho kloudného se schůze představenstva nedobrala.

27. 6. 2010 Děkanka

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Wydle, Cajda – Dědek, Baltík, Kosťa

Góly: 13. Cajda (Bohouš)

Soupeř skóroval ve 16., 36. a 52. minutě.