FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k. FK Víťazný február vs. Alcohol Tea 3:1 (1:1)

Šimon — 09. 01. 2013

jansic-beach-smallZápas o všechno, tato utkání obvykle Februáru vycházejí a nejinak tomu bylo i tentokrát. Nažhavenému Februáru se konečně po sérii čtyř zápasů bez výhry podařilo zvítězit a v jarní sezóně tak borci z Telgártu opět vyběhnou na pětiligová kolbiště.

Oproti minulému zápasu měl naštěstí Február k dispozici ideální počet osmi hráčů, a tak se do soupeře, který již byl jistým sestupujícím, zakousnul od samého počátku. Postavení soupeře v tabulce příliš nekorespondovalo s jeho aktuální formou, zkraje byl Februáru více než vyrovnaným soupeřem a nebýt obětavých zákroků červenožluté obrany, mohl soupeř v úvodu vést určitě více než jen 1:0.

Gól, jak je již tradicí, padnul po typickém individuálním krachu obrany Telgártu, naštěstí po inkasované brance družstevníci ožili a za pár minut Michal svým důrazem vybídnul Jencka ke skórování do prázdné branky a bylo rázem srovnáno.

Ve zbývajícím čase prvního poločasu měl ještě obrovskou šanci Filip, dále střílel Michal, Jencek a Bohouš, ale skóre se již neměnilo.

Ve druhém poločase pokračoval obrázek hry z dějství prvého, fotbalovější soupeř se občas prokombinoval k zakončení, ale důrazná obrana Februáru i s trochou štěstí stále odolávala. Na druhé straně Šimon vybídnul ke skórovaní Baltíka a Michala, ale také jejich zakončení postrádalo přesnost. Nakonec se přeci jen prosadili červenožlutí. Šimon se na polovině hřiště zmocnil balónu, jeho přihrávka Baltíkovi před prázdnou kasu se k němu vrátila a díky důraznému sledování míče nakonec protlačil balón za záda brankáře Alcohol Tea. Chvíli na to se se svojí parádní disciplínou přihlásil Bohouš, který po ideálním Michalově autu nikým neatakován hlavičkoval do vinglu soupeřovy branky – 3:1.

Zdálo se, že je po zápase, avšak zdatný soupeř nehodil po třetím gólu flobertku do ječmene a v posledních deseti minutách zle dotíral na branku Jirky Higuity. Ten však svými zákroky přiváděl soupeřovi hráče na pokraj šílenství a Február tak i díky němu uhájil nejen vítězství, ale pochopitelně i vytoužené setrvání v páté nejvyšší soutěži Hanspaulky!

Oslava zaslouženého vítězství se nakonec některým playerům protáhla až do ranních hodin, po opuštění lokálu na hřišti Hostivař pokračoval zpěv vítězných chorálů u bývalého Havrana v Hálkově ulici na Novém městě pražském, avšak to je již téma na samostatnou reportáž.

4. 12. Hostivař

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Jencek – Michal, Filip, Baltík

Góly: 13. Jencek (Michal), 40. Šimon, 42. Bohouš (Michal)

Soupeř v 11. minutě vedl 1:0.