FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11.k. FK Víťazný február vs. Blankyt bulldogs 5:0 (2:0)

Šimon — 26. 06. 2007

• Február podruhé po sobě pětigólový! • Bezchybní gólmani balón za svá záda opět nepustili • Blankyt bulldogs příliš dlouho nekousali… • Bude stačit patnáct bodů na postup? • Začíná Morava v Opočně nebo v Učupně? • Anekdotovali národní opruzenci Čechy pro Velkou Moravu? • Zvítězí Február již v Omoulouci nebo až na Velkém Sedle? • Přijede i náměstek Nocárek? •

Do posledního kola nastupovali kolchozníci s vědomím, že musí nutně bodovat, nejlépe vyhrát, aby si ještě uchovali naději na vysněný postup do šesté ligy. Možná proto byl začátek zápasu dosti nervózní, a tak jindy pozorná obrana Februáru pustila soupeře do třech nebezpečných šancí.

Začátek zápasu patřil tedy Buldokům, ale ze svého úvodního náporu nedokázali víc, než jen zahrozit několika nepřesnými střelami a jedinou střelou mezi tyče, se kterou si však pozorný Jansič hravě poradil. Február se po úvodním náporu soupeře postupně dostával do hry; aktivitou hýřil zejména Bohouš, když nejprve předvedl fantastickou „holubí“ patičku (byla z toho šance soupeře) a poté se blýskl dvěma průniky, které soupeř zastavil jen za cenu nedovolených zákroků (zvláště pak druhý zákrok musí Bohouše bolet ještě teď…). Druhý přímý kop zakončoval lišáckou střelou od lajny Dědek, diváci již již křičeli gól, ale nakonec střela minula soupeřovu branku jen o šest metrů… Do dalších dvou šancí se po Šimonových autech dostal kladivář Bohouš, ale toho dne neměl hlavičkující zabiják štěstí a vždy jen těsně minul…

K závěru poločasu se už konečně Február prosadil. Těžký balón vybojoval nejprve Cajda, následně Lukáš posunul rozběhnutému Mílovi a ten se v takových situacích zpravidla nemýlí – 1:0. Neuběhlo ani pár minut a Cajdův aut si zkušeně zpracoval Baltík, obtočil se kolem obránce a tváří v tvář gólmanovi rovněž nezaváhal – 2:0.

Ve druhém poločase hrál již Telgárt značně uvolněně a kromě dvou chybiček v obraně nepustil Buldoky k vážnějšímu zakončení. V útoku si dobře rozuměli zejména Luky s Mílou, které doplňoval Cajda a po několika zastřelovacích pokusech přibili další góly v síti soupeře. Nejprve školáckou chybu potrestal střelou do prázdné branky Lukáš a rázem to bylo o tři branky. Pak sice soupeř dvakrát zahrozil, když se několik hráčů Februáru místo sprintu do obrany ploužilo paraplegickým krokem na vlastní polovinu, ale jednou naštěstí netrefil soupeř branku a podruhé zneškodnil buldočí útok famózním zákrokem Láďa.

K závěru zápasu přišli ještě dva gólové momenty. Nejprve po Šimonově rozehrání od brány narazil Cajdovi Míla do křídla a ten přesnou přihrávkou našel střelce Lukyho, který s rozvahou zavěsil. V krátké mezihře přidal ještě parádičku pro diváky Dědek, když úchvatným obranným zákrokem zesměšnil jednoho z drobných útočníků soupeře, a kdyby nebyl faulován, jistě by předvedl i něco navíc, škoda.

Poslední slovo měl tak po Lukyho přiťuknutí střelec sezóny Míla, který s přispěním obráncovy zadnice uzavřel účet zápasu na úctihodných 5:0.

Zda toto vítězství bude znamenat i vysněný postup do šesté (čtvrté?) ligy se robotníci dozví až po oznámení výsledku mezi Ansámblem a Viktorem…

25. 6. Hagibor

Sestava: Jansič (Láďa) – Šimon, Cajda, Pavel, Bohouš, Dědek, Jéňa – Míla, Luky, Baltík, Robin

Góly: Míla (Luky), Baltík (Cajda), Luky, Luky (Cajda), Míla (Luky)