FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11.k. FK Víťazný február vs. Emperators 3:3 (0:2)

Šimon — 03. 12. 2009

team-small• Wydle vítězstvím pohrdl • V sílícím dešti kolchozníci na výhru nedosáhli • Přinesla Jája Februáru štěstí nebo smůlu? • Cajda autorem nehezkých zákroků • Cajda: „Tenhle zápas mi sednul jako deci zelený na lačno!“ • Pavel se rozhodl na zápasy dojíždět Pendolínem! • Pardubice – Praha: 61 minut • Bohouš přibral Petru do naší party • Hanka to psychicky neunesla… • Velký potlach na Kokoklátě! • Zdenda Portych si už leští kanadky • Umí Jansič text Vlajky nazpaměť? • Poslední věta 2. zákonu Lesní moudrosti se Dědka netýká: „Mluv pravdu, buď pokorný, hraj čistě podle pravidel“ •

V den desátého výročí založení slavného rolnického klubu FK JRD Víťazný február Telgárt – Švermovo vybojovali kolchozníci ve vyrovnaném utkání bod za remízu 3:3. Vítězství a pátá příčka tabulky byly blízko, žel nervozita v zakončení připravily rolníky o vítězství.

Úvodní dějství deštěm zkrápěného zápasu bylo zpočátku velmi vyrovnané. Obě mužstva si příliš příležitostí nevytvářela, děj zápasu se odehrával převážně ve středu hřiště. Když už to po několika nadějných průnicích Wydleho a Baltíka začínalo být pro Február zajímavé, udeřilo náhle na druhé straně. Po rozehraném rohovém kopu se ke střele zpoza vápna dostal obránce soupeře a jeho střela tečovaná nešťastně Bohoušem skončila za Jansičovými zády. Neuplynuly ani dvě minuty a trestuhodná ztráta míče na polovině hřiště byla potrestána rychlým breakem do rozhozené obrany, který skončil střelou do zívající branky Februáru – 0:2.

Naštěstí kolchozníci nerezignovali a do konce poločasu byli jasně lepším mužstvem. Nejprve se individuálně prosadil Šimon, ale po uvolnění jen těsně minul branku Emperators. Další Wydleho akci zakončoval opět Šimon, žel opět nepřesně. V závěru poločasu ještě Cajda zazvonil levou tyčí a Bohouš nastřelil boční síť, ale skóre se již nezměnilo.

Začátek druhé půle navázal na konec dějství prvého a Február se záhy radoval z prvního gólu. Ukázková kombinační akce v podání Pavla, Šimona a Cajdy skončila chytrou Cajdovou střelou podél padajícího gólmana – 1:2. Február následně začal hrát odvážněji a soupeře napadal již na jeho polovině a nedovoloval mu tak vůbec ohrozit Jansiče. Na druhou stranu občas na polovině hřiště při rozehrávce udělali kolchozníci školáckou chybu a několikrát tak soupeři nabídli možnost rychlého breaku. Dvakrát soupeřovu střelu vyrazil Jansič, ale potřetí byl již na střelu Emperators krátký a soupeř šel opět do dvoubrankového vedení.

Stav 1:3 ale soupeře zřejmě ukolébal a během 4 minut bylo vyrovnáno. Nejprve Šimon se štěstím vybojoval pro Cajdu balón a ten ještě šťastnější křižnou střelou – nahrávkou snížil na 2:3. Chvíli poté rozehrával Šimon přímý volný kop, kterým našel lišácky si nabíhajícího Pavla na zadní tyči. Balón po jeho střele levačkou skotačil po odrazu od břevna na brankové čáře a přibíhajícímu Baltíkovi nezbylo, než do něj lehce ducnout hlavou – srovnáno!

Soupeř byl poté značně dezorientovaný a obrat v utkání visel ve vzduchu. Rozhodující akce utkání se rodila velmi nenápadně. Obránce soupeře se z nepochopitelných důvodů nechal obrat Baltíkem u brankové čáry, ten ideálně předložil před zívající branku Wydlemu. Bohužel Wydle nezachoval chladnou hlavu a ve své výjimečné dvojnásobné příležitosti již ležícího brankáře překonat nedokázal. V závěrečných minutách byl Február mírně lepším týmem, ale kromě několika zblokovaných Šimonových střel si již žádnou možnost nevypracoval.

220 zápas Februáru v rámci Hanspaulské ligy tak skončil remízou 3:3, která určila konečné 8. místo Februáru v rámci 6.B skupiny. Oslava desátých narozenin klubu proběhla v decentním stylu, nechyběl ani populární zelený přípitek. Partyzáni z Telgártu se po půlnoci rozešli do svých domovů s vidinou blížícího se dobrodružství v divočině Kokořínska.

Pražačka 1. 12. 2009

Sestava: Jansič – Bohouš, Pavel, Dědek, Šimon – Cajda, Wydle, Baltík

Góly: 32. Cajda (Šimon, Pavel), 41. Cajda (Šimon), 44. Baltík (Pavel, Šimon)

Soupeř skóroval ve 21., 23. a 40. minutě