FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k. FK Víťazný február vs. LFC Nova B 8:4 (5:1)

Šimon — 17. 12. 2007

• Sezóna zakončena jednoznačným vítězstvím • Konečné třetí místo na postup nestačilo… • První letošní Míluv hattrick! • Děravá obrana dovolila soupeři čtyři laciné góly • Kosťa zase „řádil“, tentokrát však bez parakotoulů • Bohouš už se uzdravuje – pomohla osvědčená „zelená“ receptura? • Sezóna ukončena v obchodním centru Chodov! • To byla jízda! •

V posledním kole podzimní sezóny nebylo stále definitivně rozhodnuto o dvou postupujících týmech do 5. výkonnostní soutěže. Február si s dvoubodovým odstupem držel třetí místo a za jistých okolností se rýsovala vysněná možnost postupu.

Do zápasu vstoupil zraněními okleštěný Február jak se patří a od začátku bylo jasné, že tento zápas by měl Február bez problémů vyhrát. Sestava byla obdobná jako v minulém kole v Běchovicích, výjimkou byl návrat gólmanské jedničky Jansiče-Higuity namísto zraněného Šimona, navíc dle předpokladů přibyl na lavičce marodů další „kolenář“ Luky.

Hned první vydařená kombinační akce v podání Cajdy a Baltíka skončila vedoucím gólem. Vzápětí přidal levačkou pojistku Pavel a od té doby se až na výjimky hrálo v prvním poločase na polovině Novy. Nejvíce se činil zřejmě řádně naspeedovaný Kosťa, leč spoluhráči jeho nadšení příliš nechápali, a tak ho nahrávky povětšinou míjeli. Úvodní nápor partyzánů uzavřel dvěma přesnými střelami libero Míla, když se na hranici vápna dokázal vždy jako první zorientovat a propálil nevýrazného gólmana soupeře.

Nova se kromě několika nepřesných střel nedostala k výraznějšímu zakončení, a tak jí první gól věnovala spící obrana Februáru raději sama. Při autovém vhazování se lišácky uhnul Míla (Bohouš by z něj měl jistě radost), Jansič se také nenechal zahanbit, a tak jím jemně tečovaný balón skončil až v síti… Naštěstí ještě do konce prvního poločasu napřáhnul Kosťa a vrátil tak Telgártu čtyřbrankové vedení.

Druhý poločas již naprosto postrádal šťávu a zápas se dohrával v dosti ležérním tempu. Jak je u Februáru dobrým zvykem, když se vede o více branek, chtějí si najednou dát všichni hrozně moc gól a podle toho to pak vypadá s obrannou činností. Nejschopnější hráč Novy tak po zásluze zařídil snížení na 2:5, když si překvapivě pohrál se strnulými obránci a zblízka nedal Jansičovi šanci. Február sice vzápětí odpověděl pěknou kombinační akcí, když Mílovi na jeho třetí gól nabil přesně Robin, ale celkově se hra spíše vyrovnala. Navíc občas vypadnul mokrý balón Higuitovi z rukavic, což ke klidu také nepřidalo. Soupeř tak dokázal snížit na 4:7, ale naštěstí mu v posledních minutách došel dech a nebýt ukvapenosti, mohli Kosťa, Baltík a Robin několikrát zvýšit náskok červenožlutých.

Po sedmém Cajdově gólu do prázdné branky se nakonec ujala jen přesná Kosťova hlavička, když nikým neatakován hlavičkoval po Mílově autu pod nohy odevzdaného brankáře Novy a uzavřel tak konečné skóre na 8:4.

Bohužel ani jednoznačné vítězství nestačili Februáru na víc jak třetí příčku ve skupině, což s největší pravděpodobností znamená setrvání v šesté lize i pro jarní sezónu. Negativem závěru sezóny také zůstává přeplněná marodka. Lukyho stále trápí postranní kolenní vazy, Šimon jde na plastiku křížového vazu až v dubnu a Dědek jest také stále mimo hru. Snad jen Bohoušův stav se pomalu lepší a vypadá to, že do jarních bojů by možná již mohl zasáhnout.

10. 12. Hrabákova

Sestava: Jansič – Cajda, Pavel, Míla – Baltík, Kosťa, Robin

Góly: Baltík (Cajda), Pavel (Cajda), Milan, Milan (Kosťa), Milan (Robin), Cajda (Kosťa), Kosťa (Míla)