FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k.: FK Víťazný február vs. Paráda 3:8 (2:4)

Šimon — 29. 06. 2012

coach-small• Parádní nášup na rozloučenou • Osum kulí jako v Sarajevu • Desítka visela ve vzduchu • Boj o třetí místo ve skupině pojal Február velmi lehkovážně • Neuvěřitelné chyby obrany „ozdobou“ zápasu • Coach Jirka Caithaml nenacházel slov • Asistent Wydle marně titanovou rukou udílel pokyny • Oslava v Lotos klubu odložena • Zanevřel Február na Lucernu? • Oslavíme to jindy… •

Takovouhle nadílku na závěr sezóny čekal málokdo. V případě vítězství měl Február ještě možnost dosáhnout na 3. místo ve skupině, žel nesoustředěností v průběhu celého zápasu nabídnul soupeři tolik možností ke skórování, že i osmigólový příděl byl pro družstevníky velmi milosrdný.

Február nastoupil k zápasu bez své brankářské jedničky Jansiče, který tou dobou kráčel v šlépějích Karla Hynka Máchy Polomenými horami. Zaskakující Gojko Mitič měl toho času kmenovou radu, další náhradník Michal bojoval se zákeřnou chorobou a Šimon byl v době zápasu stále ještě v rehabilitačním procesu se svou schromlou rukou. Do branky se hrdinně nakonec postavil Ondra.

Úvod zápasu byl úchvatný, 1. minuta, roh, střela z dááálky, 0:1., 3. minuta Cajda ztrácí na polovině balón, všichni ostatní jsou již dávno vepředu a soupeř v přečíslení dva na jednoho střílí do prázdné branky na 0:2. Február se sice poté snažil o zpřesnění hry, dokonce i po zdařilé akci Cajdy a Tomáše druhý jmenovaný snížil, ale vzadu to Februáru hořelo tak, že si coach i Wydle musely neustále otírat pot z čela. Špatná Šimonova rozehrávka nabídla break soupeři a rázem to bylo opět o dva góly. Poslední záblesk naděje zažehnul důrazný Jencek, který hlavičkou dorazil Tomášovu střelu, ale hned vzápětí prapodivná Bohoušova a Jenckova kombinace před vlastním pokutovým územím skončila další šancí Parády, která se opět nemýlila. Do konce poločasu se hra kolchozníků lehce umravnila, ale v útoku nic červenožlutí skvělého nepředvedli a kromě Šimonovy střely z přímáku gólmana Parády de facto neohrozili.

A je tady úvod druhé půle. Zřejmě noční můra Februáru na dlouhá léta dopředu. Mezi 32. a 36. minutou inkasuje Telgárt čtyřikrát, z toho dvakrát lehce hlavičkou a o vítězi zápasu tak je předčasně rozhodnuto. Po osmém gólu střídá nešťastníka Ondru v bráně i přes svůj handicap Šimon s vírou, že Február povstane z popela a hrozící desítku snad hoši z Horehroní odvrátí.

Obraz hry se přeci jen trochu zlepšil, Ondra svým důrazem rozhýbal zkoprnělý útok Februáru a nebýt některých zbrklých finálních přihrávek a zakončení, mohli se družstevníci radovat víc, než jen jednou po Filipově gólu na 3:8. V několika dalších šancích se ocitl právě Filip, Cajda, Jencek, Ondra a Tomáš, ale jejich střely většinou míjely soupeřovu branku. To na druhé straně hřiště byl soupeř o poznání přesnější. I když se útok Februáru podstatně zlepšil, v obraně to byl stále den otevřených dveří a jen díky několika Šimonovým zákrokům, kdy i s trochou štěstí vychytal minimálně čtyři gólovky, nedostal Február potupnou desítku.

Február tak ve své premiérové sezóně v páté lize obstál a se ziskem 12 bodů obsadil nakonec 4. místo. S prvními dvěma postupujícími týmy body těžko mohl získávat, ale zbylé dvě prohry – a zejména tento nášup v posledním kole – byly naprosto zbytečné. Nezbývá než dodat, že na podzim se o tu čtyřku (coach by řekl trojku) opět Február srdnatě popere.

18. 6. 2012 Mikulova

Sestava: Ondra (Šimon) – Bohouš, Cajda, Dědek, Šimon (Ondra) – Jencek, Filip, Tomáš

Góly: 6. Tomáš (Cajda) 17. Jencek (Tomáš), 48. Filip (Tomáš)

Soupeř skóroval v 1., 3., 16., 22., 32., 33., 35. a 36. minutě