FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

11. k.: FK Víťazný február vs. PC Bohdalec 2:4 (0:3)

Šimon — 14. 12. 2010

saly-small• Zasněžené Štěrboholy viděly pátou letošní prohru Februáru • Již podruhé za sebou bez možnosti střídání • Může za to čas adventní? • Nedaleký štěrboholský Outlet praskal ve švech • Tichá noc, svatá noc, jala lid v blahý klid… • Zbrklý Február daroval soupeři první tři góly • Vítězná Dědkova čepice štěstí Telgártu nepřinesla • Konečné sedmé místo rolníků značně za očekáváním • Opráší jaro postupové ambice Februáru? • Hola, hola, hola, pátá liga volá •

Před posledním zápasem podzimní sezóny si Február v případě vítězství dělal zálusk na konečné čtvrté místo v tabulce 6.B ligy, žel utkání červenožlutým na zasněženém terénu vůbec nevyšlo a konečné sedmé místo je tak pro kolchozníky jistě zklamáním.

Na úděsném terénu ve Štěrboholích se fotbal příliš hrát nemohl. Přívaly sněhu byly sice z povrchu hřiště pečlivě shrnuty, ale zbývající sníh, který ulpěl mezi vlákny umělé trávy udělal z fotbalového hřiště bruslařský stadion – jen zázrakem se nikomu nic vážného nestalo.

Do utkání „vlítnul“ Február jak se sluší a patří. Soupeř zahrával stříleným centrem na zadní tyč přímý volný kop, balón doputoval až na Šimonovu stojnou nohu a od ní se přesně odrazil k tyči do branky zkoprnělého Jansiče. Február se úvodního gólu Bohdalce nezaleknul, ale většina jeho kombinačních akcí ztroskotala na nepřesné finální přihrávce, popř. akci ukončilo špatné zpracování balónu – nutno říci, že vše bylo způsobeno kluzkým terénem.

K několika nadějným střelám se sice propracoval Šimon, Jencek a Gojko, ale brankář Bohdalce byl v prvním poločase pozorný a balón za svá záda nepustil.

Když už se zdálo, že poločas skončí 0:1, povedly se rolníkům další dvě vydařené groteskní situace. Nejprve Jansič při ukvapené rozehrávce namazal soupeři, který se štěstím o tyčku vsítil druhý gól. Hned po rozehrávce si Bohdalec vybojoval rohový kop a jal se ho zahrávat z levé strany, čehož si všimli všichni, kromě Dědka. Soupeř rozehrál roh, následovala přihrávka na zcela volného hráče na zadní tyči a rázem to bylo 0:3. Všichni hráči Telgártu nechápali, jak mohl zůstat soupeřův útočník zcela osamocen v Jansičově vápně. Teprve po chvíli, kddy se balón již dávno třepotal v síti, si Šimon všimnul Dědka, kterak stojí poctivě připraven na brankové čáře zády k brance Februáru a trpělivě čeká na rozehrání rohu z pravé strany…

Ve druhém poločase neměl Február co ztratit, postupně přebíral iniciativu na hřišti a občas se na těžkém terénu dostal i do zakončení. Možnosti vstřelení branky měli postupně Dědek, Wydle a Šimon, ale nakonec se ujal až Šimonův výpad, kdy přihrál Jenckovi na hranici vápna a ten s pomocí teče obránce konečně skóroval. Február byl rázem na koni, pochopil, že musí co nejvíce střílet, a tak netrvalo dlouho a Šimonova dvakrát tečovaná střela si rovněž našla cestu do branky Bohdalce. Rázem to bylo 2:3, a tak stále bylo oč hrát.

Chvilku to vypadalo i na vyrovnání, ale čtvrt hodiny před koncem obrana Telgártu zazmatkovala, místo klidné přihrávky následoval nesmyslný nepřesný odkop, který zachytil útočník Bohdalce. Jansič na střelu již zareagovat nestačil a skóre se opět změnilo na rozdíl dvou branek.

Konec zápasu byl i díky spícím rozhodčím značně nervózní, přibývalo nesmyslných faulů a zbytečných průpovídek, zato fotbal se jaksi vytratil. Do posledního hvizdu rozhodčího se již nic podstatného nestalo a Február tak zakončil sezónu dosti zbytečnou prohrou, když si de facto všechny čtyři branky vstřelil úplně sám. Doufejme, že jarní sezóna zastihne Február v životní formě a boj o pátou ligu bude tentokrát jasnou záležitostí.

7. 12. 2010 Štěrboholy

Sestava: Jansič –Šimon, Dědek, Wydle – Gojko, Jencek

Góly: 42. min Jencek (Šimon), 43. Šimon (Wydle)

Soupeř skóroval v 3., 28., 29, a 46. min.